idamartinakarlsson

IDAS TOPP 10 LISTA!

Publicerad 2009-12-31 00:10:21 i

Jag ska inte bara starta en ''Idas hissar/tummen upp & dissar/tummen ner lista. Nej, jag ska även starta en ''Idas top 10 lista''. Så jag har olika ämnen, exempelvis, låtar, kläder, och sådant. Som jag ska göra en top 10 lista utav. Det tror jag kommer bli kul! Så ni får jätte gärna skriva något ämne som jag ska göra top tio lista av! :)
För kul skull, så gör jag en prov här nu, så ser ni ungefär hur det kommer att vara.



ÄMNE: BLOGGAR/BLOGGERSKOR!

1. Linda Rosing ( http://kanal5.se/web/rosing )
2. Carolina Gynning ( http://blogg.stureplan.se/gynning/ )
3. Katrin Zytomierska ( http://www.finest.se/katrinSchulman )
4. Kenza Zouiten ( http://kenzas.se/ )
5. Anchisa, Foki ( http://fokis.se/ )
6. Alexandra Nilsson, Kissie ( http://www.kissies.se/ )
7. Dessirée Nilsson, Dessie ( http://desireenilsson.blogg.se/ )
8. Paulina Danielsson, Paow ( http://paow.se/ )
9. Natalie Martinsson, Alfis ( http://alfis.blogg.se/ )
10. Till minne av Therese ( http://minneavtherese.blogg.se/ )






Peace and Love ♥

ÅRET HAR GÅTT SÅ FORT, SNART ÄR DET 2010!

Publicerad 2009-12-30 23:32:20 i

Igår hann jag aldrig uppdatera här, men jag gör det idag istället. Och jag säga att jag hade otroligt roligt igår!
Jag vaknade vi halv åtta tiden av att mamam ringde och sade att hon skulle komma med kläder till mig. Så då var det bara att försöka klä på sig och springa ut. Det blev ju som en chok att komma ut i kylan när man legat inrullad i ett varmt och gosigt duntäcke. Brr, vad det var kallt!
Sedan fixade jag mig, för att sedan kunna dra vidare ner på stan. Det fick bli att jag invigde min nya jeansjacka och till det blev det tights och två linnen. Plus jacka och vantar.
När Tommy, Karins pappa, varit snäll och kört ner oss på stan så började vi med att gå på Åhléns. Vi gick nästan bara till ingången där alla örhängen var, sedan fortsatte vi vidare. Eftersom jag inte hade ätti någon frukost, så gick vi på Jambo så jag fick lite mat i magen. Självklart blev det en Greken med ett glas vatten, riktigt gott!
Jag vet inte vad det är med mig, jag kan inte äta frukost längre. Förut älskade jag frukost, men nu hatar jag det. Eller jag tror det handlar om att jag absolut inte kan äta tidigt. Så jag får oftast i mig endast en macka, om inte noll mackor ibland. Sjukt jobbigt, när jag blir hungrig så tidigt sedan i skolan..
När vi sitter där kommer tillslut Jannike också dit. Men vi går nästan på en gång in på Fyren och Guldsmeden för att starta med shoppandet. Och hör och häpna, vi var in på Ginatricot, och jag köpte ingenting?! Det är inte likt mig, så fort jag har pengar och jag går in där, så hittar jag alltid någonting att slänga pengar på, vilket jag alltid gör. Men inte denna gång. Fast det kanske beror på att det är så fruktansvärt mycket folk där inne eftersom att det är så extremt litet, så man hinner ju inte se allt. Men jag ska väl dit någon annan dag också. Jag hittar säkert någonting då.
När vi gått på stan ett bra tag och gått i alla affärer som vi alltid går på, så sticker vi till Kina restaurangen och bokar ett bord klockan fem. Men det var nästan en timme dit så vi stack iväg till Hemmakväll för att hyra någon film. Och det slutade med att vi kom ut med två, hyr man en måste man lämna tillbaka den dagen efter och hyr man två eller fler får man ha dom i en vecka. Och vi hyrda De ofrivilliga och Vi hade i alla fall tur med vädret igen. De ofrivilliga sade han på Hemmakväll var jätte bra, antagligen bara för att vi skulle hyra den. Men det var seriöst den sämsta film jag någonsin sett. Till och med Harry Potter är bättre, då är det fan illa.
När vi sedan stått där i en timme och hoppat fram coh tillbaka mellan filmer och som sagt tillslut valt oss för två stycken, så drar vi till Kina restaurangen. Där var det ritkgit mysigt! Vi beställde till förrätt räkchips med Pekingsoppa, sjukt gott var det! MUMMS! Till varmrätt tog jag ''fyra små rääter'', det var lite av varje. Gott var det i alla fall. Och till efterrätt blev det Friterad banan med glass och kokosglass i dess skal. Jag och Jannike delade och det satt som en smäck i magen kan jag ju säga. Åå, det var så gott!
Sedan kom vi på den otroligt bra idén att vi kunde ringa Markus, så vi tog bussen hem och sedan kom också han. Till en början satt vi inne på mitt rum och babblade och en massa saker. Sedan fick vi tv av pappa, äntligen, så då startade vi den usla filmen som var så fruktansvärt dålig så vi satt och garvade och pratade om en massa annat och ät även väldigt mycket choklad praliner. Det var ritkgit trevligt! Ochnär vi hade sett den så startade vi den andra. Men då var vi inte på så bra humör att kolla på film så vi babblade och skrattade en massa då också. Pappa fick nå fel! MOHAHA! Men vi hade ju kul, så det var ju bra. Sedan skulle tvärr alla hem. Och jag måsta lägga mig eftersom jag skulle upp tidigt imorse. Men gick jag och lade mig i tid, nej nej, det gjorde jag inte. För jag skulle duscha och när jag var klar med det och tänkte lägga mig så såg jag att pappa kllade på ishockey. Sverige - Ryssland. Då kunde jag inte dra mig från det, så jag kollade på första perioden och lade mig inte förens vid halv ett. Vilket inte var smart alls. Eftersom att jag skulle upp tidigt och jobba idag.
Så nu kommer vi alltså till denna dag som jag tänkte berätta lite om. Jag började alltså klockan nio. Så när jag kom dit bytte jag om, tände ljus och ja men allt det där som jag fick göra på praktiken. Sedan kom det ännu en till jätte trevlig tjej som har jobbat där ett bra tag. Så vi hade det så trevligt så! Och det var sjukt mycket folk, så för att hinna med allt fick man nästan springa vart man äns kulle. Jag vet inte hur mycket jag gjorde! Men jag tycker det bara är roligt jag! Sedan fick jag även lära mig att stå i kassan, hur man gör, utifall Kristin eller någon annan där inte kan ta kassan om dom är upptagen. Så det är ju super kul, nu vet jag det också! Toppen! :)
På lördag ska jag alltså dit igen och jag längtar som bara den! Det ska bli super duper kul!
Sedan jag kom hem har jag kollat som vanligt på Oskyldigt dömd, vilat, varit med Karin och suttit här. Vi har haft det väldigt skönt. Inte gjort speciellt mycket liksom. Bara suttit vid datorn och legat i sängen och degat med en ask mummsiga chkladpraliner och kollat på Oskyldigt dömd. Det har varit riktigt nice faktiskt!
Nu har jag precis badat/duschat, rakat mig, noppat ögonbryn och lite sådant smått och gott. Så nu känner jag mig så fräch så och är lite nyårsfin sådär! PERFECT!
Jag ska inte vara uppe alldeles för länge, eftersom att det är nyårsafton imorgon, då måste man orka vara uppe länge! ;) Och det vet ni ju med mig vid det här laget, jag somnar ju så fort jag lägger mig ner. Då slockanr jag.
Men innan jag avslutar det här tänkte jag slänga in  lite bilder på det som jag har shoppat med mig hem igår. Och även lite andra bilder.
Och om jag inte hinner uppdatera någonting imorgon så säger jag det nu:
- GOTT NYTT ÅR ALLT FOLK! :)


Carlings 199kr, org. 399kr.
Bra att ha på sommaren, men även på vintern!




H&M 99kr.
Riktigt snygga armar!



H&M 29,50kr
Riktigt söta hårspännen, kan piffa upp en!





Denna dags(onsdag) outfit!

Jeanstights, BikBok
Linnen, Ginatricot
T-shirt, Lindex
Väst, JC











Peace and Love ♥

TUMMEN UPP ELLER TUMMEN NER?

Publicerad 2009-12-29 01:39:58 i





Ginatricot

Jag gillar Ginatricot, dom har fina kläder. Både för vardag och lite festligare. Dessvärre är deras kvalitet inte det bästa, men det är också bra pris på kläderna där, så det är inte hela världen om man behöver köpa nått nytt efter ett tag.





Mikael Persbrandt

Enligt mig, tycker jag det är Sveriges bästa skådespelare! Han är verkligen grym, både som Gundvald i Beck och som Markus Hagstöm i Okyldigt dömd, men även inte andra filmer. Han borde få pris för bästa skådespeleri!




Lady Gaga

Sjukt bra artist! Hon gör grymt bra låtar, min favorit nu är faktiskt Lady Gaga - Bad romance. Det är helt klart min favorit låt med henne. I början tyckte jag hon var helt okej, men ju mer jag har varit hos Jannike som cckså älskar henne, så har jag börjat tycka hon är grym jag också. Tummen upp för henne!







Aladdin/Paradis chokladaskar

Det är ett måste på julafton. MEN, dom är dyra för en sketen ask med chokladpraliner. Och sen smaka alla chokladbitarna likadant. Jag börjat ärligt talat bli trött på smaken! Dom måste komma med någonting nytt, inte bara att dom byter ut en pralin, utan de flesta, förutom klassikerna som alla gillar.



Orlando Blom
Jag förstår inte, alla säger ''Ååå, Orlando Blom, jag dör, han är bara så snygg''. Han är inte det, visserligen tycker man olika ibland, men allvarligt, jag tycker han är äcklig ful? Sedan tycker jag inte heller att det är någon vidare bra skådespelare heller för den delen.



Johnny Depp

Lika här, här förstår jag faktiskt inte heller. Men skulle jag vara tvungen att välja mellan någon av dom två så skulle jag faktiskt välja Johnny Depp. Han ser bättre ut än Orlando Blom, men han är fortfarande inte snygg. Men därimot tycker jag att Johnny Depp är en riktigt bra skådis. Så det är faktiskt ett plus på honom ändå..






Peace and Love

SÖTASTE BRORSSON

Publicerad 2009-12-28 21:54:17 i

Klockan är nu 21.32 och jag är ensam hemma. Pappa har stuckit ner på Mani's, ahn fick skjuts av mamma när hon var hit med Linus och med min tvätt.
Vi halv tre tiden kom Staffan, Karin och lilla Vince. Det var otrligt kul att få träffa alla! Jag måste ha världens sötaste brorsson, han är urgullig. Och han har fått några tänder, han kan stå alldeles själv, inte gå än men snart, och han är så söt. Han fick sittai fasters knä, även i farfars och ahn älskade att ligga coh gosa på farfars mage, det tyckte han var så mysigt så. Just det tog jag tyvärr inga bilder på, men ni skulle ha sett. Måste bara säga det att dom berättade vart dom bor i Stockholm. Dom bor tydligen på Södermalm, med en jätte fin ägenhet, en tvåa, med ballkong så att man har jätte fin utsikt, bland annat över fotbollsplanen. Det måste vara otroligt mysigt att bo i ett sådant läge! Ska bli kul om jag kan få komma till dom och hälsa på nästa gång jag är i Stockholm, så jag får se.
Sedan åkte dom hem vid halv sex tiden i alla fall.
Sedan dess har jag som vanligt kollat på Oskyldigt dömd. Men jag har även dunkat musik, ätit middag och nu sitter jag här. Och här tänker jag sitta tills jag ska lägga mig för kvällen tror jag faktiskt. Eller kanske inte hela kvällen, men ett tag.
Tyvärr kunde jag inte vara med Karin ikväll, för det blev ändrat, att henne slillasyster Cornelia åker hem till hennes mamma imorgonbitti istället. Så hennes sista kväll var ikväll istället. Men det gör ingenting!
Jag har även hunnit prata lite med Jannike som jag tror nu har kommit hem. Hon ska följa med på stan imorgon och även käka med mig och Karin på Kina restaurangen. Jag tror att det kommer bli super mysigt, en girl's night! :)
Innan jag ska fortsätta med att läsa lite bloggar så tänkte jag lägga in lite bilder från dagen. Inte så många blev det, men några! Även lite andra bilder..





















BÄTTRE BILDER PÅ RUMMET









DAGENS OUTFIT








Jeanstights - H&M
Linne - Ginatricot
Trekvartsärmad - Cubus
Väst - JC
Örhängen - julklapp (Ur & Penn)







Peace and Love

TV JÄVEL

Publicerad 2009-12-28 13:23:12 i

Imorse vaknade jag vid halv elva av att min mobil ringde. Så jag flög upp ur sängen, slängde mp3 i väggen och kollade på displayen, ''TeWés konditori'', stod det på den. Så jag svarade och det var Kristin. Jag ska ju komma och jobba hos dom på lördag mellan 11-15, men nu undrade hon om jag inte kunde komma på onsdag i övermorgon också och jobba mellan 9-15. Och självklart kan jag göra det! Det tackar jag absolut inte nej till! På onsdag ska jag kanske umgås med Jannike också, vi kanske tänkte höra med Marcus om han har lust att hitta på någonting då. Så då går jag nog dirket till Jannike efter jobbet. Men det får hon och jag prata mer om senare.
Idag har jag hitills hunnit kollat på film. Och jag hatar våran tv, dvd eller vad fan det är som krånglar. Ljudet är helt fucked up, ena stunden funar det inte och andra funakr det. Så när det inte hörs alls nästan så höjer man till högsta volym, men då börjar det funka istället igen och d¨å blir man skrämd för det bara sprutar ut ljud ur högtalarna. Jag blir så irriterad! Den har krånglat alla dessa dagar som jag har varit här nu. Och jag som blir så irriterad lätt..
Klockan är snart halv två. Vilket betyder att snart kommer brorsan med hans flickvän och deras son då. Sak bli kul som jag har sagt ett antal gånger nu.
Senare när dom har åkt hem igen ska jag nog ringa Karin och fråga vad hon ska göra, så aknske vi kan hitta på någonting. Men nu ska jag sitta här vid datorn tills dom kommer.









Peace and Love

25 SAKER NI INTE VISSTE OM MIG

Publicerad 2009-12-28 02:39:10 i

Just nu är klockan snart två på natten. Jag ska försöka vara uppe så länge som möjligt så kan sover ut riktigt ordentligt imorgon. Även om jag tror att det slutar med att jag vaknar redan vid niotiden som vanligt. Det är så otroligt jobbigt när jag inte kan sova längre, det är som att jag vaknar och är absolut klarvaken.
Och eftersom jag inte har någonting för mig så skriver jag och roar mig lite här inne på bloggen.
Som jag sade förut så skulle jag bada, och det har jag gjort. Det var underbart, märktes att det var ett tag sen jag badade, för det var verkligen super skönt och avkopplande, jag hade nog kunnat sona där i, men som tur var så gjorde jag inte det. Jag lyssnade även på musik undertiden. Riktigt nice var det, det måste jag börja göra oftare! Pyssla om mig själv lite då och då..
Sedan jag har klivit ut ur badet och även duschat av mig så har jag legat i soffan hela tiden och kollatpå Oskyldigt dömd med pappa.
Just det! Jag funderar på om jag ska börja med en Hissar och Dissar lista. Fast tummen upp och tummen ner lista. Nu känner jag mig verkligen som Dessie, Kissie, Paow och alla dom där, men det struntar jag i. Det verkar faktiskt roligt! Bara det att dom sitter och dissar och hissar varandra och jag förstår inte att dom aldrig tröttnar. Och som Karin sade ''Om dom hatar varandra så jävla mycket och dom skriver en jävla massa på deras bloggar, varför bryr dom sig ens då och lägger ner energi på varndra''. Jag förstår faktiskt inte alls heller! Det verkar så sjukt jobbigt så som dom håller på. Och sedan har man ju sätt hela tiden att Dessie och Kissie skriver precis likadant och Dessie och Paow blir vänner, ovänner,vänner,ovänner osv osv. Ojojoj...
Men eftersom jag som sagt inte har speciellt mycket att göra nu, mer än att jag sitter och nöter sönder Lady Gaga - Bad romance. Så tänkte jag försöka skriva 25 saker som ni inte visste om mig. Det var någon lista jag hittade på någons blogg. Lite sysselsättning sådär! Men vissa ''saker som ni inte visste om mig'', har jag skrivit förut, så det vet nog några av er redan ändå. Om det inte är sånt som jag bara har skrivit på bilddagboken. Jag tänkte, bara så att ni vet. Men jag ska försöka komma på 25 helt nya! :)

25 SAKER NI INTE VISSTE OM MIG

* Jag klippte av mig luggen och håret på vänster sida en gång när jag gick på dagis.
* När jag gick på dagis älskade jag att äta trolldegen som fanns, för jag tyckte det var så salt.
* Jag har en halvbror som är 28 år som jag för tre år sedan fick reda på att han fanns.
* Jag är kompis med Sveriges bästa ishockeymålvakt.
* Jag har sjukt svårt att spara pengar.
* Jag är otroligt mörkrädd och alltid rädd när jag är ensam hemma på kvällarna.
* Jag har varken en farfar eller morfar.
* Förut trodde vi att jag hade ADD.
* Jag älskar att åka motorcykel och andra fordon.
* Jag älskar ljudet av motorer.
* Jag älskar lukten av bensin.
* Jag tycker det är riktigt kul att laga mat, framför allt att baka.
* Om jag tänker att jag ska göra en sak, men inte gör det, så måste jag gå tillbaka och göra det ändå (det kan    handla om att jag måste rätta till en handduk).
* Jag är kär.
* Om jag ser en film och tycker den är bra, så nördar jag den ungefär tio gånger till på en vecka.
* När jag gått ut gymnasiet vill jag flytta utomlands och jobba på en bar eller restaurang.
* Senast jag var tillsammans med någon var i sexan, och det var inte speciellt seriöst och höll inte länge.
* Jag kan vara riktigt blyg.
* Jag har gått i cheerdance.
* Jag har en kompis och en broder som har ADHD.
* Jag blir väldigt lätt arg och irriterad.
* Jag har dåligt tålamod.
* Jag har sågat en kille på halsen.
* Jag har slagit mina brorsors kompis med basebollträ på smalbenet.
* När jag är ensam hemma och jag blir rädd att någon är i lägenheten som inte jag vet om, så tar jag ett stort djupt andetag utifall någon skulle komma bakifrån och försöka strypa mig.

Sådär! Dom flesta var nya, tror jag. Den sista där kanske låter lite komplicerad. Men som det står rätt så långt upp så är jag fruktansvärt mörkrädd. Så när jag är hemma blir jag väldgit väldigt lätt rädd. Och ibland inbillar jag mig att någon ska vara i lägenheten som inte jag vet om. Så då blundar jag en gång coh tar ett stort och djupt andetag, utifall att någon skulle komma bakifrån och försöka kväva mig. Fråga mig inte varför! Jag tycker själv att det är super löjligt!
Men nu efter att jag gjort det här och ansträngt hjärnan ett tag så känner jag att jag börjar bli pömmsig, så jag ska nog ta och lägga mig, klockan är ju trots allt också tjugo i tre.


Imorgon får jag träffa dom, det ska bli riktigt kul!





Peace and Love

MYSKVÄLL MED MIN NYA CHOKLADFONDUE

Publicerad 2009-12-27 20:50:52 i

Jag har hunnit ätit, det blev rester från julbordet som pappa, Gun och hennes släkt hade. Jag, Karin och Cornelia var ner på Ica MAXI en snabbis förut och köpte lite saker. Bland annat smör till pappa och själv köpte jag jordgubbar, choklad och missmellow. Jag har nämligen haft lite myskväll och pysslat om mig själv. Ska även ta en dusch eller ett bad senare tänkte jag. Jag ska helt enkelt ha myskväll med mig själv ikväll. Karin kunde tyvärr inte vara med eftersom att det är sista kvällen Cornelia är här, men det gör ingenting, vi ska ändå ses imorgon.
Jag har även pratat lite med Jannike som är Stockholm för att gratulera sin gamelmormor, shoppa på mellanrean och bara ha det roligt, men hon ligger istället i soffan och är förkyld. Stackars min Jannike.. :( Men n positiv sak är att hon faktiskt kommer hem redan imorgon. Jag trodde hon skulle komma hem på tisdag för jag har för mig att hon sade det till mig, men hon kommer hem redan imorgon. Så om on är frisk och orkar så hänger hon med och käkar på Kina på tisdag. Ska bli riktigt kul i så fall!
Jag har tagit lite bilder på min chokladfondue och sådant. Så ni får se hur mysigt jag har haft det! :)
Jag har setat med pappa och kollat lite på ishockey, men idag blev det hemma och inte på Mani's. Sverige - Österike, än så länge leder Sverige med 2-0. Super! Och vilka grymma passningar dom gör, woho!
Men nu ska jag gå och tappa upp ett varmt bad åt mig själv, det var evigheter sedan jag badade, därför ska det bli extra härligt! :)




I min nya fina chokladfondue låg det tre små chokladbitar. Och på en av dom stod det ''Du är söt som choklad''. :)






















Peace and Love

KARIN KARIN KARIN ÄR HÄR!

Publicerad 2009-12-27 17:42:07 i

Nu sitter jag här med världens bästa Karin, och min dag är bäst nu när hon ÄNTLIGEN har kommit hit!
Som sagt så gick jag på stan ett tag med pappsen idag. Det var riktigt mysigt faktiskt! I vanliga fall brukar han alltid vara så otroligt stressig så man hinner bara stoppa in foten så säger han att vi måste gå. Men icke idag. Idag gick det ritkgit bra! Han var tom med mig när jag provade kläder och var smakråd. Vi tog även en fika på Fyrens café, coca-cola med skagenröramacka. Riktigt mummsigt!
Sedan kom brorsan och mötte upp oss på Hemköp så vi fick handla och sedan körde han oss hem. Bra med en chaufför sådär! :)
Självklart så hittade jag saker på stan som jag inte kunde låta bli att slänga pengar på. Det blev en jeansjacka och en väst. Fin fina saker, enligt mig!
Sedan jag har kommit hem har jag degat i soffan och ätit chokladpraliner, After Eight och kollat på Oskyldigt dömd. Och nu är som sagt Karin här. Vi ska väl hitta på någonting roligare än att bara sitta här och göra ingenting. Kanske gå ut och hitta på nått skoj aknske? Vi får väl se.
Nu tänkte jag slänga upp lite bilder sen jag och Jannike var ute en kväll som jag har skrivit om här i bloggen. Och jag tänker även visa bilder på det som jag har köpt på mellandagsrean, som jag faktiskt lovade!
Föresten, idag blir jag 15 år och 4 månader, grattis till mig! :)


























JC 99kr, ord. 199kr


Ginatricot 124,50kr , ord. 249kr


Ginatricot 199kr , ord. 399kr






Peace and Love

STAN MED PAPPA

Publicerad 2009-12-27 12:24:17 i

Precis, idag vaknade jag vid elva tiden och tänkte egentligen bara vara hemma. Men sedan säger pappa att dom har öppet på stan idag också och att han tänker gå ner dit. Han fick ju ett presentkort på 200kr på Dressman av oss barnen i julklapp, så han tänkte gå ner och kika lite där och se om han hittar någonting. Tanken var ju att han egentligen skulle få en skjorta, men den fanns men inte i pappas storlek tyvärr, så då fick det bli ett presentkort.
Men nu kommer brorsan och är redo för att köra ner oss på stan en sväng. Kommer ett inlägg senare.






Peace and Love

MIN HALVBROR KOMMER PÅ BESÖK

Publicerad 2009-12-27 00:54:29 i

Jag glömde tala om det. Att vi ska bara vara hos pappa i en vecka nu, vi åker hem till mamma igen nästa måndag. Och hela denna veckan kommer nog vara fullsmeckad. Imorgon är det städdag och på måndag kommer faktiskt min halvbror Staffan coh hälsar på. Det ska bli super kul att få träffa honom igen! Jag har inte träffat honom på 1-2 år nu, så det ska bli ruskigt kul! Och det är inte bara han som kommer, han tar även med sig hans flickvän Karin coh deras son, min brorson alltså, Vince. Jag har varken träffat Karin eller Vince, så det ska också bli otroligt kul! Tyvärr blir det bara över dagen och jag tror inte dom skulle stanna så länge för dom ska nog vidare hem till Stockholm, men det blir ju kul ändå. Så det är alltså på måndagen.
Och imorgon kommer ÄNTLIGEN, kan man lungt säga, min efterlängtade Karin. Det ska bli så jävla kul att få träffa henne för hon är saknad kan jag säga! gentligen var det tänkt att hon skulle komma idag, men pågrund av det äckliga pissvädret som är så åker do hem imorgon förmiddag istället. Och det var också tänkt att vi skulle gå på stan käka på Kinarestaurangen på måndag, men nu vet jag inte hur det blir. Jag vet inte ritkigt när Staffan coh dom kommer ellernär dom åker hem. Men annars ska vi ta det på tisdag eller onsdag, så aknske Jannike också vill följa med. Det ska bli så underbart gott, WE CAN'T WAIT! MOHAHAHHH, SVUUUULLL SOM VI ÄR! :) Vi aknske även ska inviga min nya chokladfondue som jag fick av Jannike igår. Även det ska bli äckligt gott! Tänk er, jordgubbar doppade i smält varm choklad...YEY VAD GOTT!
Sedan vet jag inte ritkigt vad som kommer hända dagarna frammåt men det blir väl att jag, Karin och Jannike hittar på nått skoj tillsammans som vi alltid gör. Och den här gången kan vi försöka ta lite höstbilder också, men som nu istället kommer bli vinter ilder. Vi får väl se vad vi hittar på om vi ens hittar på nått. Men det trro jag allt att vi gör. Vi aknske kan svoa över hos varandra. Det vore ju as roligt! Men vi får väl se, vi får snacka ihop oss lite. Skoj ska det i alla fall bli att umgås!

















Peace and Love

MANI'S SPORTBAR

Publicerad 2009-12-27 00:01:20 i

Nu är jag äntligen hemma igen.
Vid tolv som vi hade bestämt, kom vi ner på stan. Där var det fullsmockat med folk. Vi började med att gå på Ginatricot, eftersom att vi vet att det verkligen tar superlång tid där. Dom behöver verkligen skaffa sig en större lokal, man får inte plats där inne. Det var nästan kö för att man skulle kunna komma in. Också ska man stå där och tränga sig med en massa ivirga människor som cokså är där för att shoppa och som typ tävlar om vem som tar det snyggaste plagget först. Jag blir bara så irriterad!
I alla fall så fick jag med mig en väldigt söt jeans klänning därifrån. Som det dessutom alltså var rea på, så den kostade bara 124,50kr, super billigt för ett sådant sött klädesplagg.
Sedan fortsatte vi att ränna på stan och jag kollade på datorer i jag tror varenda jävla butik som brukar sälja det. Nu har jag bara Elgiganten kvar som jag ska kolla hos. Men jag vet, jag tror jag önskar mig en i födelesedagspresent istället. Då akn jag säga det till alla nu också kan dom börja spara pengar till en nu. Smart jag är ibland!
Sedan fick mamma tillbaka sin bil och vi for dirket till Ica MAXI. Där hittade jag en dvdbox, med min älskade serie ''Okyldigt dömd''. Och den kostde bara 199kr, det var ju klart värt dom pengarna. Väldigt billigt!
Så det var vad jag fick med mig hem. En klänning och en seriebox. Klänningen ska jag ha på nyårsafton som jag och mamma ska spendera hos den underbara familjen i Njutånger. Sak bli ritkgit kul och det har ju blivit som en tradition nu också, det blir tredje året i rak i år. Och det är lika roligt varje gång, om inte roligare!
I alla flal, så när vi kom hem från stan var det bara dags för mig att sätta igång och packa eftersom vi skulle till pappa idag. Och när jag var klar med det så satte jag ettikett på pappas julklapp och sedan blev det mat. Kycklingfilé,ugnsrostadegrönsaker/ugnsrostad potatis,limesås,sallad och fetaost. Farligt gott var det!
Efter det lade jag mig i sängen för att jag var så fruktansvärt trött och jag känner mig så förkyld..
Sedan vaknar jag av att brorsan säger att vi ska åka. Då körde han mig till pappa. Ända fram till klockan sju så sov jag, käkade choklad, pappa har fyra chokladaskar som inte ens är öppnade. Hur han nu har lyckats få så många.. Och till det kollade jag på ''Oskyldigt dömd''. Men så vaknade jag igen, då var brorsan här för han skulle köra ner mig och pappa till Mani's Sportbar. Där var det ritkigt skönt att sitta. Vi drack öl, eller inte jag då såklart, jag fick coca-cola och sprite, och vi beställde även in pommes frittes med två såser att dippa i. Riktigt gott!
Och självklart var det ju ishockey och det tackar ju inte jag nej till. Det är min favoritsport! Så när vi kom dit var det Brynäs - Frölunda. Och det slutade med att Brynäs vann med 5-2. YEY! Sedan satte matchen mellan Sverige - Tjeckien igång. Och shit vad roligt det var att kolla på den matchen! Sverige vann med 10 - 1. YIPPIE! :)
Min klasskompis föräldrar var även där så där satt vi och snackade för tydligen hade pappa och hans mamam jobbat ihop i flera år.
När vi kände att vi var klara där kom bror min och hämtade upp oss igen så vi slapp gå hem i det hemska snöovädret. Det har typ varit snöstorm här idag. Hatar verkligen det!
Nu, sedan vi kom hem, har jag bara suttit här vid denna dator. Jag antar att pappa snart ska lägga sig och jag börjat faktiskt bli lite pömmsig jag också. Så jag funderar nästan på om jag kasnek ska lägga mig i sängen, göra kväller och kolla lite på ''Oskyldigt dömd''. Ja, så får det nog bli!
Nu har jag föresten kommit på vart jag ska utföra min praktik det andra året om jag kommer in på Hotell- och Restaurang. På Mani's Sportbar. Det vore super kul. Jag som själv bvill bli bartender coskå, då vore ju det perfekt för mig. Men vi får väl se. Annars tänker jag nog utföra in praktik i Stockholm. Haha, men usch, här sitter jag och planerar vart jag ska utföra min praktik om två år, när det inte ens är säkert att jag kommer in. Men det hoppas jag verkligen att jag gör. Det är bara och hålla tummarna!









Peace and Love

VILKEN JÄVLA NATT!

Publicerad 2009-12-26 11:10:21 i

Nu kanske ni undrar varför min rubrik blev ''VILKEN JÄVLA NATT''. Jo, det ska jag berätta för er här och nu!
Som jag sade så åkte jag till Jannike vid halv nio tiden igår, dom hämtade upp mig. När vi kom hem till henne bytte vi julklappar. Hon fick en likadan rosettring som jag har, fast en lila. Och själv fick jag en väldigt oväntad sak, men som jag blev hur glad som helst för. Jag fick nämligen en bra Chokladfondue set. Det passar mig perfekt eftersom att jag älskar choklad och jag tycker det är supergott att doppa exempelvis jordgubbar. Så den ska jag inviga ikväll när jag kommer till pappa, ska bara iväg och köpa frukt och jordgubbar först. Så, jag vet att jag redan har sagt det Jannike, men tack så hemskt mycket, det var lätt en av de bästa julklapparna i år! :)
När vi hade gjort det så gick vi ner och käkade en massa julgodis, och bara pratade lite. Sedan gick vi upp till hennes rum för att fixa hennes naglar. Så vi gjorde fransk manikyr. Det blev snyggt, bara det att jag var super nervös när jag skulle göra de vita strecken.
Efter det gick vi ner och satte oss i soffan och kollade på film, Sagan om ringen 3, tror jag att det var. Jag var som vanligt super nära att somna, en jag gjorde det inte, för typ första gången. Yey!
När vi låg i soffan sade jag till Jannike att jag tyckte att det skulle bli skönt att få komma hem och lägga sig i en skön och varm säng och bara sova. Men, det tror jag inte att jag skulle ha sagt - för det blev en jävla natt.
Brorsan och Fua hade också kollat på de filmen innan dom kom och hämtade mig, så dom kom inte förens filmen var slut dvs klockan ett, en timme senare än dom egentligen skulle hämta mig. Men det tänkte jag att det gick bra, bara jag får sova så fort jag kommer hem. Så åker vi in där vi hamnen och slirar lite, och jag tycker som vnaligt att det var skit kul! Men så åker vi vidare. Och när vi kommer till östanbräcksvägen kollar han så att det inte kommer några bilar och åker genast över till det andra körfältet. Han leker såklart med bilen och sladdar, vi far in rätt ner i diket. Jag var as rädd för jag trodde hela bilen skulle välta och vi typ skulle dö. Medan Fia var rädd att vi skulle åka in och klippa lyckstolpen som var typ en meter ifrån. Så där ligger vi med bilen i diket där det dessutom är typ mer än en meter hårt packad snö. Så det är bara att gå ut och kolla, då är hela bilen typ nerdränkt i snö. Jag blir skitförbannad för jag är trött och vill bara hem. Men det fanns ju ingenting annat att göra än att försöka ta bort all snö med skorna och händerna. Inte hade vi tillräcklig med vantar heller och jag fick snö fulla skorna. Så vi försökte vifta in bilar. Då blev jag ännu mer förbannad för ungefär alla saktade ner för att glo och inte hjälpa till, så då pekade jag finger åt dom. Men tillslut stannade det en bil med två snygga killar i och två tjejer. Jag tror att det var Rebecca och Fanny. Dom hade ingen bärgningslina. Då fick vi äntligen tag på Dennis. Så då kom han,Stefan, Olivia och någon Jenny. Alla killarna försökte putta på bilen och Jocke satt inne och förskte backa. Men det gick inte, det var verkligen fast. Då stannade det ännu en till bil, men dom hade inte ehller någon bärgningslina. Inte Dennis heller för den delen, för vi trodde han hade firmabilen, men så var det inte. Så där stod vi coh visste inte vad vi kulle göra, plus att vi hade en skriandes Stefan som var as packad. Då kom Fia fram till att det nog går fortare för mig om jag börjar gå. Men jag vill varken gå efter vägen eftersom att det finns idioter, exempelvis sånna som gör exakt som min bror. Och jag vill inte gå vid gångvägen coh riskera att bli våldtagen. Så då får Dennis och de andra köra hem mig. Så då var i alla fall jag hemma. Men när jag kommer hem så undrar mamma varför jag kom så sent. Då säger jag att ja men dom kollade ju på film så sent. Och självklart så säger hon att dom kollade på film hos henne och det tar inte en timme att komma hem från Jannike till mig. Så då var jag ju tvungen att berätta vad som hade hänt. Mamma blir flygförbannad, vilket jag förstår för det skulle jag också bli om någon körde med min bil oc körde ner den i diket. Hur som helst så gick jag och lade mig och somnade ganska så fort.
Imorse vaknade jag vid halv sju för jag hade ställt klockan, men jag somnade om igen och vaknade halv nio. Men då somnade jag åter igen om och vaknade klockan tio. Den tiden skulle vi egentligen vara nere på stan. Men det är typ snöstorm ute och vi är trötta. Men nu har vi bestämt att brorsan ska komma coh hämtaoss klockan tolv, så drar vi ner på stan då istället. Jag undrar jag om han kommer säga hur fan han fick upp bilen, om han ens kommer säga att han körde ner i diket med den alls. Jag bryr mig inte, och jag bryt mig inte heller hur fan dom fick upp den, huvudsaken dom fick upp den.
Men som sagt då, så ska jag och mamma på stan och kolla på mellandagsrean. Jag är supertaggad, för här ska det shoppas. Jag ska bland annat kola på en dator. Men jag ska kolla på lite kläder och smycken och sådant på Giantricot i alla fall. Ja slänger nog in ett inlägg ikväll så får ni kanske se bilder på det jag har köpt.


Jannikes ring som hon fick av mig i julklapp!



Min likadana fast röda!






Peace and Love

GUDS TRE BARN

Publicerad 2009-12-25 18:50:16 i

Jag har blivit beroende av låten som jag pratade om igår. Daniel Lemma - If I used to love you. Galet bra låt tycker jag!
Sedan förra inlägget har jag kollat på Flickan som lekte med elden, med mamma. Det tycker jag är en ruskigt bra film, bara det att jag höll på att skita ner mig när jag pratade med Jannike i telefonen och biffen hoppade fram. Usch usch, fy fan!
Nu är klockan snart tjugo i sju och jag sitter fortfarande i morgonrocken. Mysigt, men jag känner mig otroligt ofräch av någon anledning!
När jag har skrivit klart det här ska jag hoppa in i duschen och föröska göra så att jag känner mig lite frächare. Egentligen borde jag äta någonting också, men eftersom att jag är så nyttig som har proppat i mig en hel godispåse så är jag inte speciellt hungrig. Så jag ska antingen tvinga i mig mat här hemma. Eller så väntar jag med att äta tills jag kommer till Jannike så kan vi gå över till Robertos och beställa lite pizza, men det är om jag lyckas övertala mamma det.
Jag har precis kollat klart på alla avsnitt av Guds tre barn. Jag sade förut till Jannike att jag inte tyckte det var så bra. Men idag tog jag tag i det och kollade på alla avsnitt och nu älskar jag det. Mohaha, sorry Jannike!
Nu ska jag ut till köket innan jag hoppar in i duschen och övertala mamma om pizzapizzapizza. Jag är så extremt nyttig..







Peace and Love

JAG SKA JOBBA PÅ TEWÉS!

Publicerad 2009-12-25 12:46:54 i

Yeeeees! Inatt innan jag lade mig, så kollade jag på mobilen, missade samtal igen. Den 23 december var det någon som hade ringt mig och jag kände inte igen nummret. Så jag kollade på eniro vem det var som hade ringt. Då stod det TeWés konditori! Jag blev as förbannad och tänkte att nu har dom ringt två gånger och jag har inte kunnat någon av gångerna. Så jag lade mig och försökte sova.
Imorse när jag vaknade berättade jag för mamma och bestämmde att jag skulle gå in på konditoriet imorgon när jag ska på mellandagsrean. Men för ungefär en halv timme sedan ringde Kristin som jobbar där och frågade om jag kan komma och jobba hos dom den andra januari, på lördagen efter nyårsafton. Jag svarade ja!
Så just nu är jag på topp, jag är super duper glad! :)
Ikväll ska jag träffa Jannike och byta julklappar med henne. Det ska bli riktigt mysigt! Vi ska kanske käka pizza eller någonting annat gott också. Mysigt! :)


<3






Peace and Love

I WISH YOU A MERRY CHRISTMAS

Publicerad 2009-12-25 01:14:16 i

För det första vill jag bara säga, MERRY CHRISTMAS!
Idag är det julafton, vilket det inte alls känns som, jag har inte haft någon julkänsla alls på hela dagen och här sitter jag och klockan är så mycket som 23.51. Igår satt vi och pratade om varför jag inte har någon julkänsla längre. Och vi kom fram till att jag har blivit ''gammal''. Det känns så tråkigt att fira jul när man inte längre har det där pirret i magen som man alltid hade när man var mindre. Förra året när jag var 14 år så mindes jag att jag knappt kunde sova, precis så var det ju när man var liten. Men inte längre. Sorligt, enligt mig..
Som jag sa i det senaste inlägget så var jag osäker på om jag skulle göra någon uppdatering här något mer innan jul, och så blev det inte. För varken Greger eller moster hade med sig någon av deras datorer tyvärr.
Men jag har alltså varit i Söderhamn hos mormor, och jag har klarat mig så bra utan dator så ni anar inte. Jag skulle ändå inte ha haft tid att sida vid den ändå.
Jag åkte alltså dit i söndags och kom hem idag, på julafton.
Jag orkar inte direkt gå in så detaljerat på allt vi gjorde men jag kunde ju kanske ta upp lite saker som har skett de senaste dagarna.
Vi har varit i kyrkan på julkonsert, jag har varit barnvakt ungefär hela dagarna åt en 4 åring och en bebis på 9 månader. Det har varit super mysigt att vara med dom hela dagarna! Men det är ju inte det enda jag har gjort. Nej, jag har faktsitk varit ute på promenader med vovven, hämtat ved, åkt pulka med Ebba, skottat snö och idag då, firat julafton.
Men jag måste bara nämna lite om två saker som jag tog upp här.
När jag skulle åka pulka med Ebba så går jag en bit framför henne och ska vända mig om för att fråga om det går bra att dra pulkan. Då, på nått konstigt vis, åker jag isär med benen och flyger upp i luften, landar på marken och slår mig rejält så nu är jag super öm där. Och där ligger jag och typ skriker medan Ebba står kvar där hon var och verkligen tok garvar, jag har nästan aldrig sätt henne skratta så mycket som då. Då började jag också skratta och där låg vi båda två tillslut och kunde inte sluta garva. MOHAHA!
Men det slutade inte där inte, nej nej! Vi gick till en backe i närheten för att åka lite. Då är det som en backe som är skapligt brant och sedan blir det plant. Så jag säger till Ebba att vi bara ska åka ner för självaste backen och inte åka så långt. Men det var inte lika lätt som jag hade trott att det skulle vara. Så jag puttade alltså på lite grann sådär och vipps så var vi i full fart och for ner för backen. Där åkte vi ner i super högf fart och baras skrek. Mohaha, vilken syn! Och det slutade alltså med att vi låg där i ungefär tio minuter och tok garvade också.
Det andra jag skulle prata om är det med skottandet. Vi fick gå ut och skotta två- tre gånger per dag för det bara vräkte ner snö och då menar jag verkligen VRÄKTE ner. Dom två första dagarna gjorde vi ingenting annat än att skotta snö. Det stod tom i tidningen att det inte har varit så här mycket snö sedan 1988. Det är sjukt!
Men nog pratat om det här, ska jag hinna skrva allt så får jag ta och lägga på ett kol.
Idag i alal fall julafton, men ingne julkänsla alls, har ändå varit ritkigt rolig!
Jag vaknade i soffan där jag lade mig i natt för att min mormor snarkade som ett monster. Så gick vi alla ner och åt frukost, fixade oss, alla drog ner till kyrkan och jag blev kvar hemma. Jag fixade och donade tills det att mamma och brorsorna kom. Då skulle vi lasta in alla miljontals kassar med julklappar och mat osv osv. Sedan kom allt annat folk hem från kyrkan och jag och bror min drog iväg ner till kyrkogården för att ge morfar hans julklapp, den där stenen med text på. Det blev ritkigt fint!
När vi sedan kom hem igen så blev det julbord, sedan Kalle Anka. Men då somnade brorsan i soffan coh mamma på golvet för vi var så proppmätte. Mohaha, famlijen normal liksom! Så efter det blev det efterrätt och fråga mig inte hur fan vi fick i oss det!
Så blev det det gamla vanliga. Det var dags för julklapparna! Först kom tomten(brorsan, Linus) lång och smal som en pinne var han. När han hade gått sade tom Ebba att det var Linus som var tomten och inte ritkgit tomten var där. Jag kunde inte hålla mig för skratt så där låg jag i soffan och gapade. Men sedan fortsatte det och det kändes som om bara Ebba och Hugo fick julklappar, hela tiden. Men så var det ju int,e men självklart fick dom mer julklappar eftersom att dom är så så coh det hör till på något sätt.
Jag själv blev jätte nöjd med mina julklappar!
Efter alltdet där var alla väldigt trötta så då drack alla kaffe för att bli pigga, jag själv drack förstås julmust eftersom att jag inte förstår mig på folk som dricker kaffe. Blä! Sedan hann jag bara med att leka lite med Ebba och hennes nya saker och sedan skulle vi åka hem eftersom att jag har en sådan stressig broder.
Sedan hela tiden efter att vi har kommit hem har jag suttit på denna stol framför datorn. Jag har varit in på bilddagboken, kollat på Riverside och Kan du vissla Johanna, läst bloggar, och till det har jag käkat godis och druckit coca-cola. Just nu är jag inne på en artonårig tjejs blogg. Hon är alltså arton år och har barn. Jag ÄLSKAR henens blogg, jag läser den varje dag, det är liksom ett måste att läsa hennes, jag går typ inte och lägger mig annars. Jag vet inte varför jag är så besatt av den, jag har ingen som helst aning om det. Men jag tycker om den helt eneklt. Och just nu sitter jag och lyssnar på en låt. Hon har gjort en video på hon och hennes pojkvän med en sjukt bra låt. Det är en super bra och verklogens uper vanlig låt, men jag kommer int epå vad fan den heter! Jag blir galen. Jag tänkte skriva bloggen här så kan ni väl gå in coh titta coh lyssna. Och vet ni låten så akn ni kommentera eller någontign sådant! Jag skriver bloggen nedan:

http://alfis.blogg.se/

Nu innan jag avslutar allt detta och har lyssnat klart på låten hundra gånger till och ska stänga av datorn så tänkte jag skriva upp vad jag har fått i julklapp och även göra en lista som finns på rätt så många bloggar.
Och ännu en gång, MERRY CHRISTMAS!

Mina julklappar


2 par örhängen, från mamma
presentkort Ginatricot 200kr, från mamma
500kr, från mamma
godis, från mamma
presentkort Ginatricot 500kr, från pappa
presentkort Ginatricot 100kr, från brorsan Joakim
film - Flickan som lekte med elden, från brorsan Linus
500kr, från mormor
lottopaket, från farmor
400kr, från moster, Ebba, Hugo och Greger


Jag blev super nöjd med mina julklappar! :)
Som ni ser så fick jag tre presentkort från Ginatricot. Men eftersom att jag nästan inte köper kläder på något annat ställe här i Hudiksvall så är det bara bra, så jag klagar inte, det blev alltså 800kr på Ginatricot. Perfekt!

Jag måste också nämna det att när mamma fick sin julklapp av oss tre barnen. Det där brevet/presentkortet där det stod att vi skulle fotografera oss, att Matti var fotograf, vi skulle stå för framkallning och ram och allt, då kunde hon inte hålla sig. Tårarna sprutade på henne! Och när alla undrade varför hon grät så gav hon kortet till mig och sade att hon inte kunde läsa just då, då kände jag att jag också började gråta för jag blev så glad för att hon tyckte om det så mycket. Mohaha!

Det här året var det också en riktigt rolig julafotn även fast morfar inte var med oss, det kändes lite konstigt.. Men det blev en ritgit lyckad julafton! :)

Bilder kommer senare.


Julen 2008, när morfar var tomte..



Förra årets julklappar..


2009 börjar gå mot sitt slut,
gör en sammanfattning av ditt 2009!


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Ja.
Höll du några av dina nyårslöften?: Jag hade ett men det höll jag inte.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Nej.
Dog någon som stod dig nära?: Ja, våran älskade morfar..

Vilka länder besökte du?: Enbart Sverige.
Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?: Ja.
Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?: 090909, dagen då morfar lämnade oss..

Största misstaget?: Bra fråga.
Har du varit sjuk eller skadat dig?: Förkyld?
Bästa köpet?: Oj, allt tror jag..
Vad spenderade du mest pengar på?: Kläder till mig själv och julklappar.
Gjorde någonting dig riktigt glad?: Ja, oja! =D
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?: Väldigt många, speciellt från sommaren :)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?: Lite av varje :)
Vad önskar du att du gjort mer?: Oj, jag vet faksitk inte. Åkt mer båt kanske?
Vad önskar du att du gjort mindre?: Vet inte, ätit godis?
Hur tillbringar du julen?: Med släkten hemma hos mormor i Söderhamn.

Blev du kär i år?: Det har jag varit hela året, tror jag..
Favoritprogram på TV?: Oskyldigt dömd, CSI, och många fler!
Bästa boken du läste i år?: Den du inte ser, av Mari Jungstedt.
Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: Örhängen, sov shorts/linne, pengar/presentkort och lite till.
Något du önskade dig men inte fick?: En dator.
Vad gjorde du på din födelsedag 2008?: Firade den kanske?
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: Ja.
Vad/vem fick dig att må bra?: Jannike, Karin, övriga vänner och familjen, STORT tack till er alla!
Vem saknade du?: Morfar.






Peace and Love

JULKONSERT

Publicerad 2009-12-20 10:59:18 i

Jag vaknade vi halv nio idag, mamma väckte mig. Jag har ätit frukost, juice med rostat bröd. Jag har kollat lite på film, lagt in mina nytvättade kläder i garderoben som jag egentligen tänkte göra igårkväll innan jag gick och lade  mig, men jag orkade inte. Nu har jag klätt mig, tvättat mig, borstat tänderna, och precis plattat håret och satt upp luggen. Jag är redo för en runda till på stan! Det var egentligen tänkt att vi skulle vara nere på stan klockan 10.00, men mamma går fortfarande i moronrocken och klockan är snart 11.00. Jag ska passa på att ringa pappa och fråga honom om han vill ha presentkort på Dressman så han kan kolla på en skjorta själv eller om han vill ha någonting annat. Jag ska även köpa julklapparna till mina två storebrorsor som det är så jäkla svårt att köpa saker åt. Man kan ju inte köpa en back öl eller så nu heller eftersom att ena brorsan är 20 år och får själv gå på systembolaget. Visserligen är min andara bara 18 år, men det känns så tråkigt att ge en back öl och ba ''God jul brorsan''. Fast jag tror fan han skulle bli jävligt glad! Aja, vi får väl se vad det blir att jag köper till dom. Jag ska alltså bara köpa julklapparna till pappa och brorsorna, sedan är jag klar. Gud så skönt! Då har jag köpt till mamma,pappa,brorsorna,mormor, morfar, Lukas, Jannike, Ebba, Hugo, moster och Greger. Perfekt!
Men nu ska jag gå och säga till mamma att hon bör bli klar snart!
Nu vet inte jag om det här troligtvis är det sista inlägget jag gör innan jul, om inte Greger eller moster har med sig datorn till mormor. Annars kommer nästa inlägg seanre idag eller nästa helg. Håll utkik! :)


Jag år 2007


Jag år 2008


Jag år 2009





Peace and Love

HAHAHAHAHA!

Publicerad 2009-12-20 00:36:15 i

Nu kommer det tredje inlägget för idag. Jag brukar inte slänga in så många inlägg, men jag kanske ska börja med det. Det är ju kul!
Jag har alltså precis kommit hem från Jannike. Marcus kom till oss vid ungefär halv tio. Vi har inte gjort så mycket mer än setat i sängen och pratat minnen, garvat så jag trodde där ett tag att jag skulle kissa på mig, för fy vad jag garvade! Men det var riktigt riktigt kul! :)
Nu har jag precis ätit upp min efterrätt, det var ritkgit gott och den satt riktigt bra i magen kan jag säga. Nu sitter jag och kollar på Beck-Gamen, åter igen. Jag är helt besatt av filmen!
Nu tänkte jag först skriva klart det här oh kanske göra en sådan här frågelista igen som jag gjorde igår. Så blir jag lite extra trött när jag ska sova. Jag ska även lägga in alla tvättade kläder i garderoben. Och även lägga fram kläder inför morgondagen. Jag har nämigen lånat en jätte söt tröja av Jannike. En vit långärmad med ljusrosa små rosor och prickar på. Det är jätte söt. Så jag tänkte att jag skulle ha den imorgon tillsammans med svarta eller gråa strumpbyxor, svart kjol, och svarta stövlar.
Tack till Jannike och Marcus som gjorde min kväll otroligt rolig, ni är bäst!

Nämn någonting som gjorde dig glad igår: Att jag skulle vara med Jannike och Marcus idag.
Vad gjorde du klockan 08.00 imorse: Då hade jag precis kommit ut ur duschen.
Vad gjorde du för 15 minuter sedan: Satt här och skrev och kollade på Beck.
Det sista du sade högt: ''Godnatt, sov så gott''.
Det senaste någon sade till dig: ''Sov så gott''.
Vad har du druckit idag: Vatten och coca-cola.
Vad var det senaste du åt: Vaniljkesella med hallon och riven choklad.
Vad var det senaste du köpte: Plockepinn i julklapp till Ebba.
Vad är det för färg på din ytterdörr: Hos mamma är det brun och pappa är det gul.
Vad är det för väder hos dig nu: Det snöar, ännu mer.
Godaste glassmaken: Många många många, allra helst smakerna av Ben & Jerry´s.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja det gör jag.
Sover du tungt: Ibland, det händer.
Drömmer du mardrömmar: Det händer.
Trivs du med ditt jobb: Jag har inget jobb.
Favorit klädsel: Det beror på vilken årstid det är.
Favorit låt just nu: Ingen som helst aning, Lady Gaga - Bad Romance, kanske.
Vad ser du om du tittar åt höger:En foto på mig och pappa.
Vad gör dig glad just nu: Tanken på hur otroligt jävla kul jag har haft det ikväll! :)
Vad ska du göra härnäst: Tvätta mig, borsta tänderna och sova.
Höger eller vänsterhänt: Högerhänt.
Humör just nu: Riktigt riktigt glad!
Favorit godis: Det beror på vad jag är sugen på.
Kläder just nu: Strumpbyxor, linne och stor t-shirt.
Sommarplaner: Åka båt, grilla, bada och sola, umgås med bästaste folket och bara njuta av sommarlovet! :D
Hur många kuddar sover du med: Två stycken.
Spelar du något instrument: Nej.
Morgon eller nattmänniska: Oj, mer morgon än natt tror jag.
Vad är det viktigaste för dig: Min famlij och vännerna.
Är du kittlig: På vissa ställen.
Snarkar du: Hur ska jag kunna veta det?
Stjärntecken: Jungfru.
Äckligaste insekten: Alla insekter!
Vad längtar du mest efter just nu: SOMMAREN 2010!



Sommaren 2009.





Peace and Love

HYRA FILM?

Publicerad 2009-12-19 19:50:07 i

Jag skrev ett inlägg här för ungefär en kvart sedan. Då var jag hemma och nu är jag hos Jannike.
¨Nu när brorsan skulle köra mig, hörde jag hur förjävla dåligt mammas bromsar på bilen låter. Fy fan säger jag bara! Joakim kommer få betala det är ju en sak som är säkert..
Just nu sitter vi och väntar på att Marcus ska komma, han skulle ta bussen från Igge ungefär tjugo i. Så han bör vara här när som helst. Jag och Jannike sitter och funderar på vad vi ska göra. Hyra film kanske? Vi får höra med Marcus vad han är sugen på att göra. Men det blir väl film/tv, babbel, spela kort eller någonting annat. 
Seanre kommer brorsan och hämtar upp mig och kör hem mig igen. Så då får jag smälla i mig min efterrätt innan jag ska slänga mig i sängen för att sova. 
Men nu ska jag vara social med Jannike som sitter och kolalr på någon dålig pingvinfilm. En äkta Jannike film alltså. 
Ha en trevlig lördagkväll!

 

JULSTRESS

Publicerad 2009-12-19 19:17:57 i

Usch vad jag är julstressad! Idag klev jag upp klockan sju för att jag skulle hinna duscha. Och klockan tio var brorsan här och hämtade upp både mig och mamma för vi skulle ner på stan och köpa klart alla julklappar tänkte vi. Vi började på Åhléns för att möta upp Johanna, mamma skulle lämna tillbaka några böcker. När vi kom därifrån var klockan ungefär elva. Vi hade alltså bara en timme kvar på oss att vara på stan, för klockan tolv måste mamma hem och tvätta. Så vi stack till Guldsmeden för att möta upp brorsan som hade panik för att han inte visste vad han skulle köpa till Fia. Då sprang vi runt och hjälpte honom. Jag hann springa ner på leksaksaffären och köpa plockepinn till Ebba i julklapp, eftersom att hon är så besatt av det. Men det var det enda jag hann få med mig hem. Eftersom vi inte hade så mycket tid på oss att shoppa så hann jag ingenting annat än Ebbas julklapp då. Och brorsan var ju med så å kunde jaginte köpa julklapp åt honom heller. Så det slutade med att vi åkte hem coh fick bestämma att vi ska åka ner på stan och shoppa klart alla julklappar imrogn innan vi åker till Söderhamn istället. Då ska jag alltså köpa någonting åt mina två storebrorsor och jag vet ju inte vad jag ska köpa till dom?! Några förslag? Sedan kollade jag ju på skjortan som jag ska köpa från mig och brorsorna till pappa för det var det ända han vela ha. Och självklart finns skjortan, men självklart inte i pappas storlek, dvs M. Fan vad sur jag blev, nu har jag ingen aning om vad jag ska köpa. Han vela ju så gärna ha den där! Just nu känner jag att jag bara vill lägga mig ner och gråta..
Så jag ska ringa och fråga om hans kulle kunna tänka sig någon annan skjorta eller någonting annat. Åå, vad typsikt att detta ska hända just mig! Varför kunde det inte hända någon annan!
Hur som helst så när vi släppt av mamma för att hon skulle tvätta så körde jag och brorsan min andra brorsa till stan, Erik Winlund, och sedan tog jag och brorsan en sväng med bilen och sladdade. Vilken tur att intemamma skulle vara med där, då skulle hon var död! Men jag tycker om det, det är ju skit kul! :)
Sen vi har kommit hem så har jag bara sovit, städat, kollat på Beck-Gamen ungefär en sisådär hundra gången bara. Den är så sjukt bra, men så sjukt sorglig! Ni som inte har sett den, MÅSTE se den!! Jag blir alldeles tårögd!!
Just nu är mammas kompis Mia här. Vi har ätit middag, tacos och snart ska vi äta efterrätt. Det blir vaniljkessella med hallon och riven choklad, MUMMS!
Men nu ringde Fia och sade att jag inte hinner med någon god efterrätt för dom kommer och hämtar mig redan nu!  Så det kanske kommer något inlägg senare när jag kommer hem ikväll vid kanske elva tolv ett någon gång.

TIDSFÖRDRIV

Publicerad 2009-12-18 17:01:40 i

Jag har nu visat mamma betygen och blev lika glad som jag är! :)
Just nu känner jag att jag har väldigt tråkigt och vill vänta ens tund med att duscha. Så jag fördriver tiden lite med lite fakta om mig själv.

09-test.
gör det , annars blir år 2010 ett helvete för dig.


OM DIG

Namn - Ida Martina Karlsson
Bor - Hudiksvall
Syskon - Joakim och Linus, har även en halvbror Staffan
Ålder -  15 år 3 månader 21 dagar
Född -  27 augusti 1994 på Hudiksvalls BB
Ögonfärg -  Mörkgrön
Längd - 1,69½ m
Sko storlek - 39-41
Höger eller vänsterhänt - Högerhänt
Stjärntecken - Jungfru
Hårfärg - Brun
Födelseort - Hudiksvall

DAGENS:
Låt - Erik Grönwall - Higher
Saknad - Morfar
Kläder - Vit tunika, svart linne, gråa strumpbyxor, svarta stövlar
Mat - Julgröt
Köp - Ingenting
Göra sen - Duscha, slappa, kanske vara med Jannike
Godis - Ingenting

SVARA ÄRLIGT
Tycker du om att plocka svamp
- Det beror på om man vet ett bra ställe med mycket svamp
Tycker du om godis - I love candy!
Hur många gånger i veckan äter du godis - Faktiskt inte så ofta, nu blir det chokladen från julkalendern bara
Äter du oftast nyttig mat - Inte ofta men inte sällan heller
Tycker du att du själv är söt/snygg - Inte dirket
Du ger mycket komplimanger till andra - Ja
Är du nöjd med ditt förnamn - Det duger bra
Du tycker att du själv är smart - Jag tycker snarare att jag är den osmartaste
Vad är det sämsta hos dig - Att jag lätt kan bli på dåligt humör och att jag inte vet varför
Vad är det bästa hos dig - Att jag är omtänksam coh snäll
Har du bra självförtroende - Inte jätte bra
Hur många timmar om dagen sitter du vid datorn - Om jag får tiden så sitter jag kanske två-tre timmar
Du tycker om att vara med det andra könet - Ja
Känner du dina grannar? Vet vilka det är, men inte känner
Är du en Björn Borg-fjortis? Absolut inte
Gillar du skolan
- NEJ, men man är ju tvungen att gå ändå..
Har du någon gång skolkat -Nej
Spelar du något instrument - Nej, men jag har spelat trumbon
Sporter/aktiviteter har du gått i - Cheerdance
Har du några tatueringar - Det är det första jag kommer skaffa när jag fyller 18 år!
Hur många gånger tittar du dig i spegeln per dag? Det beror väl helt på om jag ens har någon spegel i närheten
Tycker du om djur - Ja

BRUKAR DU...
Sova - Ja
Ta mediciner du inte borde ta -Nej
Snusa -NEJ
Klä dig i svart - Ja
Lita på folk - Beror helt på vilka det är
Drömma mardrömmar - Det händer ibland
Gå i skolan - Ja
Gå i kyrkan - Nej
Ljuga - Nej
Vilja dö - Nej
HAR DU...

För många vänner? - Jag anser att man inte kan ha för många vänner
Någon psykisk sjukdom? - Nej
Skadat någon? -  Ja
Färgat håret? - Tonat
Några piercnings - Öronen, men vill ha i ögonbrynet och ännu ett till i örat
Egen dator - Nej, men jag hoppas att jag får en nu i julklapp
Gjort bort dig rejält? - Ja

ÄR DU...
Snäll - Ja
Snygg - Nej
Söt - Nej
Kort - Nej







Peace and Love

JULLOOOOOOOOOV!!!

Publicerad 2009-12-18 16:25:23 i

Äntligen jullov, helt underbart!
Idag började jag inte förens klockan nio. Och jag började heller inte på skolan, utan i kyrkan för att lyssna på våran julkör. Det var rätt så sköntatt sitta där och lyssna, vissa var bra och vissa var mindre bra.
När vi hade varit där i cirka en timme så skulle vi iväg till skolan, för vi får tydligen inte sluta eftersom att det är skolan som ska stå för lunchen. Så vi gick till skolan, kollade på film, vad den heter kommer jag inte ihåg just nu. Vi vela kolla först vad den handlade om, och då säger Ursula att det är konstigt att vi tror att man kan veta vad en film handlar om bara för att man kollar på filmomslaget.  Men, är du helt bäng i huvudet,det står ju på baksidan. Skaffa hjälp.
Och efter det, vi hann inte ens kolla klart på filmen, så vi fick våra betyg och tackade för oss.
Sedan gick jag ner med Mathilda och åt, gröt. Det var riktigt gott!
Sedan efter det skulle vi hem till henne för hon skulle byta om och lite saker. Jag ringde även pappa på samma veva och han hämtade upp oss för att köra ner oss på stan. För vi kände att det inte är någon hitt att gå ner till stan när man har klackisar, och det är -21 grader ute?! Nej, tack, då får jag hellre skjuts.
När vi kom ner på stan så strosade vi runt där ett tag, sedan stötte vi på en vän till Mathilda, nämligen Charlie. Så vi gick runt med honom coh hans två riktigt schyssta kompisar.
När vi gått runt med dom ett bra tag och inte gjort så mycket så var det dags för oss att halka hemmåt i klackisarna, så vi började gå hemmåt. Men då ringde Mathildas föräldrar och sa att dom skulle åka hem, så då fick vi som tur var skjuts. Annars hade vi fått behövt hem och som det känns nu så hade jag inte varit hemma vid denna tidpunkt då.
Jag kom hem för ungefär en timme sedan och jag har bara njutit av den underbara värmen som vi har här inne och kolar på Riverside, smygtittar av Andra Avenyn, läst bloggar och nu sitter jag här själv och uppdaterar.
Ikväll ska jag bara vara hemma, käka, slappa, duscha, gosa ner mig i soffan med en varm filt, och kolla på tv eller film. Jag ska ha en mys/slappar kväll. UNDERBART!
Snart kommer mamma hem, då ska jag visa henne mina betyg. Tänkte även skriva dom här för er nu, utifall ni är intresserade. Jag blev super nöjd! :)

TERMINSBETYG


Bild........................................................................VG
Engelska.................................................................VG
Hem- och konsumentkunskap...................................MVG
Idrott och hälsa.......................................................G
Matematik...............................................................G
Moderna språk, språkval Spanska.............................VG
Musik......................................................................G
Naturorienterande ämnen.........................................G
Geografi..................................................................G
Historia...................................................................G
Religionskunskap.....................................................G
Samhällskunskap.....................................................G
Slöjd.......................................................................VG
Svenska..................................................................MVG
Teknik.....................................................................G

G= 9 stycken
VG= 4 stycken
MVG= 2 stycken



Ida is happy! :D





Peace and Love

I JUST WANT YOU FOR MY OWN MORE THEN YOU COULD EVER KNOW

Publicerad 2009-12-17 16:03:12 i

Den här dagen har varit väldigt rolig. Vi började nämligen med Hem- och konsument kunskap. Då skulle vi laga en fin middag eftersom att det var sista gången. Så det blev till varmrätt klyftpotatis, lövbit, sallad och tzatsiki, riktigt gott! Och till efterrätt blev det marrängswisch, jag är lite osäker på hur det stavas där alltså, mohaha! Vi fick även tillbaka våra prov sdom vi gjorde för ungefär tre veckor sedan. På det fick jag VG+ och längst upp på provet så stod det ''Bra jobbat Ida! Slutbetyg: MVG''. Jag har fått ännu ett till MVG, jag känner mig just nu så jäkla glad!
Efter HK så var det dags för spanska. Och eftersom att det var sista gången så skulle vi göra någonting kul. Vi såg ju klart Barnhemmet igår, men då sa Ursula att hon hade en till film, men den vela inte vi se. Så då röstade vi mellan film coh fruktsallad. Alla som sa film sade också att dom inte vela se på den som hon hade med sig. Så det blev lite höjda röster och då fick hon utbrott. Sade att vi var otrelviga och att det var väldigt respektlöst att det bara var vi som pratade och inte de andra. Det är väl för fan upp till dom om dom andra vill öppna käften, eller? Så jag och Mathilda försöte prata med henne, FÖRSÖKTE, men det gick inte, så fort vi öppnade munnen så sade hon bara nej, nej jag tänker inte prata mer, nu jobbbar vi i böckerna istället. Så sen säger hon att vi är barnslig när det är hon som sitter och avbryter en och ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHH!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag vill fan inte prata mer om det. Jävla kärring!!
Hur som helst så efter det hade vi engelska, då kollade vi på filmen igen.
Och kvart i skulle vi ner till tänko för att rösta på pepparkaksbyggena. Jäklar vilket jobb vissa har gjort alltså, helt otroligt!
När vi hade gjort det så var det dags för lunch, julbord. Men kallar dom det där för julbord så heter jag Bert-Arne. Dert ända dom hade var vanliga grönsaker, potatis, korv, köttbullar, sill, rödbetssallad och ett ynklans litet glas med julmust. Snålisar!
Efter lunchen så var det dags för svenska då vi kollade klart på filmen, gud vad bra den var i slutet, och jag älskar låten som dom har med i filmen. Jag får julkänsla då! Mysigt!
När vi var klar där så skulle vi ha NO. Vi fick reda på provresultaten, jag hade 9/10 frågor rätt. Så sedan delades vi in i grupper för att sedan få en bunt med kort med bokstäver för att kunna bilda ett ord. Det gick inte sådär superduper bra, men det är inte alltid lätt..
Jag har nu precis kommit hem efter en lång stund ute i snöovädret. Fy vad kallt det är ute nu!
När jag kom ingefär utanför mig, var det ett gäng små ungar, kanske i sjuårs åldern. Dom skriker fitta, hora, fuck you till varandra. Allvarligt, vad händer med småbarnen nu för tiden? Vilka föräldrar eller syskon dom måste ha. Ni måste uppfostra barnen, kallas det.
Nu är klockan fem i fyra och jag sitter här och väntar på att mamma ska ringa. Vi ska åka till Ica MAXI för att handla lite, jag ska bl a köpa en julklapp till Ebbisen min. Sedan ska vi även hämta upp Jannike som ska med hem till mig. Sedan får vi väl se vad vi hittar på. Sitter vid datorn, äter, kollar på tv/film, skrattar eller nått sånt blir det troligtvis. Men nu ska jag ta och avsluta här, så kanske vi hörs sen om jag slänger in ett till inlägg.


<3






Peace and Love

''SAMLING I MITTEN, TJUGO ARMHÄVNINGAR MED STUDS NU PÅ EN GÅNG''

Publicerad 2009-12-16 17:47:16 i

Sådär, ÄNTLIGEN har jag en ny header till min blogg, wonderful! Det är som vanligt Kasper som har gjort den, och jag älskar den, tycker den är jätte fin. Och Josefine hjälpte mig med att sätta in den. Tack till er båda!

Vilken dag, rolig och slappig. Kan det bli bättre?
Första lektionen var SO. Det var sista SO lektionen innan jullovet. Så underbart skönt!
Efter det hade vi idrott och alla var taggade och tyckte det skulle bli kul för vi skulle köra Bond, en bollek. Men alla trodde också att vi skulle ha Ann-Cha, men där hade vi dessvärre fel. När vi kom in i klassrummet så var klass 9B där. Dom berättade att det var en kille som skulle ha oss. Ung, skit ful, skit arg/sträng och as konstig. Och att han trodde att han var så typ cool och typ ''titta på mig jag störts bäst och vackrast''. Allt stämmde in på honom. Jag säger bara, FY FAN! Han såg ut som skit, var assträng coha llt det där. Helt bäng i huvudet helt enkelt. När Josefine sa att hon var förkyld så frågade han, ja men har du nån feber då? Det är klart hon inte skulle ha det, då skulle hon väl vara hemma? Då sa han gå till OK och hämta ett kvitto, ingen tänkte göra det för det brukar vi inte behöva längre, det var i sexan till sjuan. Också sa han typ gå bara, jag vill att ni går. Jag menar, liksom? Hurs om helst så började vi spela Bond. Det var skit kul, förutom att han stod där då, ehu. Helt plötsligt när vi smäller ner en matta så skriker han ''SAMLING I MITTEN, TJUGO ARMHÄVNINGAR MED STUDS NU PÅ EN GÅNG''. Även att han skulle visa hur man gjorde. Så började vi spela igen och vi smällde ner mattan ännu en gång. Då skrek han ''SAMLING HÄR I MITTEN. NI KÖRDE ETT JÄTTE BRA SPEL I BÖRJAN, MEN VAD FAN HÅLLER NI PÅ MED?! JAG KAN FÅ ER OCH SPY PÅ TIO MINUTER''. Jag menar, kiss my fucking as! Ooo, vi blir bara så rädd för dig din sparris! Han var seriöst smal som en sparris eller tändsticka. Jävla mes säger jag bara, meeeeees! När vi skulle fortsätt aännu en gång sen då så sade han att om vi välte ner mattan en gång till skulle det bli tufft för oss. Så frågade Krille eller om det var Jonte, vad det var som skulle bli tufft. Då svarade han bara att vi skulle få stryk. Vilken bra ''lärare'' du är, sök hjälp för fan! Men när vi smällde ner mattan ännu en gågn till så fick vi inte dirket stryk av den ''tuffingen'', utan han blev bara arg och skrek att vi skulle plocka ihop allt och sluta. Jag skulle kunna beärtta en massa annat om honom men just nu känner jag att jag mår tillräckligt illa som jag är nu när jag har pratat om honom, så jag tror jag skippar det övriga.
När vi hade slutat där så var det dags för språk, dvs film, Barnhemmet. Petra satt bredvid mig och flög över stolen för hon blev så rädd, hon sa blir det läskigt nu, säg om du är säker eller osäker snälla. Haha, det var så otroligt kul att se Petra så rädd, men uscha stackarn, hon kommer nog inte kunna sova ikväll den bruden. Mohaha!
När vi hade hunnit kolla klart på den så var det dags för engelska och idag skulle vi börja kolla på en film. Love Actually, jag hänger inte med så mycket men detär bättre än att jobba i alla fall. Så blev det lunch, potatisbullar, ingne hitt för mig eller så.
Så blev det svenska då vi fortsatte att kolla på filmen.
Och sista lektionen blev det matte. Jag jobbade på bra och känner att jag ÄTNLIGEN har börjat fatta någonting av %. Yes!
Efter det slutade vi alltså och jag halkade hemmåt i snöstormen. Jag tycker det är jätte mysigt att det snöar, men det är jobbigt när amn ska gå hem, då får man allting i ansiktet. Men annars så är det bara kul.
Jag har precis druckit varmchoklad med grädda och riven choklad made by Ida, med brorsan. Snäll som jag är så gjorde jag en åt min käre storebror. Jag har också hunnit kolla lite på Beck, men jag har nu pausat den för att kunna skriva det här. Ikväll ska jag duscha, slappa, kanske plugga lite matte och bara ta det lugnt. Även kolla på Oskyldigt dömd på tv4 klockan nio. Det ska bli en riktigt najs kväll tycker jag!
Men nu ska jag lyfta på rumpsteket och duka inför middagen innan jag fortsätter att kolla på Beck.

Igår satt jag föresten och kollade på kläder. Gud, det finns en massa fint som man vill ha, jag blir galen!
Det var en hel dle kläder och jag tänker lägga upp en dle här, kommer nog sluta med exakt alla bilder. MOHAHA!

Party/nyår-julafton






























Vardagskläder/sommarkläder















































Övrigt













Peace and Love

ÄLSKA LINDA ROSING!

Publicerad 2009-12-15 16:58:54 i

I något inlägg lite tidigare om det kanske var i oktober. Så skrev jag om Katrin Zytomierska. Jag sa ju då att jag från början hatade henne men att jag tyckte om henne mer och mer, och att jag började läsa hennes blogg.
Så är det för mig med Linda Rosing också. Från början tyckte jag inte alls om henne, mådde illa så fort jag hörde hennes namn och blä, jag tyckte helt enkelt inte alls om henne. Men ju mer jag har börjat läsa hennes blogg om hennes liv, tankar, idéer, familj och ja, hennes liv helt enkelt, hur hon har det. Så har jag faktiskt börjat tycka om henne. Nu kanske ni tänker, va men vadå? Hon är ju ett svin som ammar sina barn med silikonbröst,knullat runt i Big Brother, har knarkat, fyllt hela fejjan med botox och usch hur kan du tycka om henne?
Men så är det. Jag tycker nästan lite synd om henne för jag har setat och googlat och läst lite om henne. Och aftonbladet, expressen, alla dessa jävla skvaller tidningar tycker jag är så elaka på henne. Dom skriver att hon är en värdelös mamma, att hon förstörde Melissas(hennes dotter) liv när hon kom tillbaka efter tre år. Vad är det liksom? Jag tycker det är skit taskigt om ni frågar mig!
För ungefär snart två veckor sedan så fick hon bebis, hennes nya man Patrik och hon ska gifta sig, hon har kontakt med sina två andra barn Melissa och Kevin som bor hos henne varannan vecka.
Vad tycker ni om Linda Rosing?


Idag när jag vaknade så kollade jag först ut genom fönstret och jag ser 2-3 dm, snö som ligger på backen och snöflingor stora som jordgubbar som yrar runt i luften. Jag tycker det är skit kul att det har kommit snö, men allt behöver väl inte komma på en gång, det blir så himla mycket och man kan ju knappt gå ut så har man snö upp till knäna. Fast egentligen ska jag inte sitta och klaga för att det ÄNTLIGEN har kommit snö nu. Nej, fan vad kul att det kommer såhär mycket snö hörrni!
Hur som helst så då när jag kollade ut så kände jag, nä jag hinner inte platta håret och det är ingne idé för då blir det korkskruvar så fort jag vistas utanför porten. Så jag slängde bara på mig två linnen, tights, tjocktröjja coh uggsen, och i dom ett par varma tjocka strumpor som jag fick av pappa förra julen.
När jag kom till skolan var jag bara sjukt trött, vela helst bara gå hem, speciellt när vi skulle ha SO och fortsätta med judendom coh islam. Jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt med religion. Jag höll nästan på att somna och blev bara irriterad på Lasse så fort han ställde mig en fråga.
Men dagen blev som tur var bättre. Vi har samling då vi skulle skriva som vanligt hur vi ligger till i alla ämnena.
Och efter det så hade vi spanska. Vi fick tillbaka våra prov först, och jag fick VG. Och efter det så skulle vi kolla på film, Barnhemmet, ruskigt bra film! Sedan tog Ursula ut oss en och en för att prata slutbetyg. Och jag har äntligen kommit upp till ett VG. ÄNTLIGEN.
Efter de glada nyheterna så var det dags för urtråkig matte, men jag bet ihop och jobbade på bra tycker jag. Jag är nu klar med veckans jobb, snart.
Så blev det lunch och efter det svenska. Då, om man var klar med allt, så fick man göra klart korsord och det fanns en massa andra papper, så det var bara en skön slappig lektion.
Och tillsist hade vi äntligen sista lektionen, engeslka. Men det var som svneksna, bara slappa och göra klart. Vi fick även reda på våra betyg. Och hör och häpna. Men jag får MVG i svenska som slutbetyg!! MVG, jag Ida Karlsson, får MVG?! I'm so damn happy!!!!! ;)
Så dagen hade inte kunnat bli bättre. Nu när jag har skrivit klart det här så ska jag ta och äta upp dagens chokladbit i julkalendern, röjja undan lite, slänga tvättkläderna i tvättkorgen och ta mig en lång varm dusch efter ett frussen dag.
Ni skulle föresten sett mig när jag var påväg hem från plugget. Det var så svinhalt på marken så jag vet inte hur många gånger det var på håret att jag hamnade på marken med rumpan. Det var sjukt pinsamt eftersom jag höll på med det ungefär en sisådär fem gånger på fem meter och det gick hela tiden förbi folk.







Peace and Love

SANKTA LUCIA SKÄNK MIG EN TIA, TIAN VAR TRASIG OCH LUCIAN VAR KNASIG

Publicerad 2009-12-13 13:05:49 i

Idag är det lucia, vilket jag tycker är hemskt mysigt! Här hemma är det nystädat, julstämning och julmusik spelas förfullt, trevligt trevligt.. Jag ska som jag sade igår, fira min lucia med brorsan, Fia, Jannike och Matti. Vi ska ju åka till Sundsvall idag. Brorsan kommer och hämtar mig strax innan två. Då ska vi hämta upp Matti, Jannike och Fia också. Nu kanske ni undrar, men vadå ska ni åka klockan två? Ja, det ska vi. Jag och Jannike har kollat på lite hur länge dom alla butiker har öppet och Birsta City har öppet till sex ikväll och IKEA till klockan sju ikväll. Det blir toppen! Så vi ska alltså dit och handla julklappar tillsammans! Ska bli riktigt kul tycker jag. Också äter vi självklart där, troligtvis på IKEA. Jag har skrivit en julklappslista på vad jag ska köpa till alla. Det är en lång lista, tycker i alla fall jag, fast ändå rätt så billiga saker. Så vi får se vad jag får med mig hem, sedan ska ju alltså maten också kosta och bensinen, fast maten och bensinen blir sammanlagt ungefär hundra kronor. Och det är ju ett rätt så bra pris.
Just nu medan jag sitter och väntar på att brorsan ska ringa så kollar jag som vanligt på One Tree Hill. Jag blir helt fast vid det, bara jag tittar på ett endaste avsnitt.







Peace and Love

12 DECEMBER OCH 12 DAGAR KVAR TILL JULAFTON!

Publicerad 2009-12-12 20:30:18 i

Det är ju helt sjukt. Tänk vad tiden går fort!
Gårdagen var riktigt rolig. Jag traskade som sagt iväg till Jannike och där blev vi hämtade av Robban. Så åkte vi och handlade inför kvällen, det blev tacos. Riktigt gott blev det, men det måste ju har varit för att det var vi som hade gjort det!
Kvällen fortsatte med det vi var där för. Att vara barnvakt. Och vi tänkte ju att om vi leker mycket med barnen så blir dom snabbt trötta. Men icke då. DFet var ju snarare jag och Jannike som blev dötrötta!
Vi lekte Super snälla silver Sara och Stål Henrik, vi lekte med barbies, vi lekte jaga och kurragömma. Sedan tyckte jag och Jannike att det blev för mycket för oss så vi gjorde iordning chips,dipp,grönsaker, melon,läsk och annat gott och slog oss ner i soffan med filtar och kollade på Idolfinalen.
Efter att Tea och Jonte även lekt frisör på oss så blev dom trötta och vela lägga sig och sova. Så jag skulle läsa för Tea och Jannike för Jonte, för att dom skulle kunna somna, men det blev jag som somnade,MOHAHA!
Sedan kom Sandra hem hon också, lagom i tid till att man skulle få se vem som vann idol. Och det blev Eric! Jag blev superglad och jublade. Sedan blev det inte så mycket mer. Vi kom i säng typ vid halv tolv och startade Kalle och chokladfabriken. Men som alla vet så somnar ju jag på kvällen om jag lägger mig ner, även om jag sitter upp. Så jag slumrade till direkt och vaknade av att Jannike sa Åå, Ida, Johnny Depp är så snygg!
Imorse vaknade vi vid tolv tiden och låg i sängen med Tea och Jonte och busade lite. Så åt vi frukost, kollade klart på Kalle och chokladfabriken. Sedan hoppade vi ner i badkaret och bubblade bubbelbad. Det var grymt skönt! Efter det fixade vi oss, spelade GH och lekte med Teddy, Teas hamster. Mohaha, grymt skön hamster, ingen vet. Fy fan vad cool han är!
Hur som helst så körde Linda mig och Jannike till mig. Vi har kollat lite på Riverside, Andra Avenyn, käkat snitzel, målat naglarna, kollat på gamla foton mm. Och nu sitter jag här vid datorn medan Janniek sitter inne i vardagsrummet och kollar på Pelles Svanslös, jag rokade inte se den mer, konstigt nog så har jag tröttnat på den. Seanre ska Jannike hem, jag ska bädda rent sängen och röjja lite, sedan försöka sova. Jag kollade på klockan nu och den är ju bara 20.22, jag trodde den var runt elva tiden, men nej, där hade jag fel.
Imorgon var det tänkt att jag och mamma skulle baka lussebullar. Men hon har haft yrsel hela dagen, så det är ju inte säkert att hon mår tillräckligt bra för att baka lussebullar imorgon. Men det blev ändrade plander ändå, jag och Jannike ska åka med brorsan och Fia och Matti, elle rom det var Dennis till Sundsvall imorgon för att julshoppa. Så vi åker vi två tiden ungefär imorgon. Det ska bli riktigt roligt!
Men nyss kom mamma in och sa att jag kanske ska vara lite med Jannike som sitter där ute. Så jag antar att jag läre dra mig ut till vardagsrummet i rummet bredvid.







Peace and Love

11 DECEMBER ''LUCIA''

Publicerad 2009-12-11 12:50:37 i

Jag tänkte börja med att berätta om gårdagen. Var i skolan som vanligt och efter det gick jag hem och fixade lite, sedan körde mamma mig till Jannike för att locka håret på henne, eftersom att deras luciatåg skulle vara för föräldrar, släkt och sådant. När hon hade stuckit till Läro för att förbereda satt jag med Marckus och kollade på Scrubs. Så åt jag lite, sedan var Sandra, Tea och Jonte där så då var det dags att åka till Läro för att kolla på lucian. Jag mötte även upp Matti där som skulle sitta med oss och kolla. Allt jag kans gäa är att, gud så grymma dom var, dom var grymt bra. Det lät perfekt, bra låtar och alla var jätte fina. Speciellt min lilla Jannike! Efter det, när det var klart, åkte vi hem till dom igen och fikade, så kom mamma och hämtade mig. Jag pluggade bild, gjorde klart ljuset och lite sådant. Och jag kom i sääng ungeär vid elva tiden.
Imorse klev jag upp redan klockan 06.00, det är riktigt olikt mig. Jag brukar annars ligga och dra mig i ungefär en sisådär timme. Hur som helst så fixade jag mig, och stack sedan till Högliden för att vara med i vårat luciatåg. Och FY FAN säger jag bara. Det var hemskt, den sämsta lucian i Östra skolans historia! Vi tappade bort oss i varenda låt, vi sjöng fel och ändrade verser. Ni kan ju tänka er hur dåligt det var. Det där var mitt andra och sista luciatåg  som jag var med i kan jag ju säga. Usch så pinsamt det var! Jag vill inte ens prata om det..
När vi kom tillbaka till skolan så var det dags för bild och jag blev äntligen klar med uppgiften, det känns så skönt och Patrik tyckte att jag gjort ett bra jobb. It feel's good!
Sedan hade vi ju den där långa lunchen som vi alltid har på freagar. Så som vanligt så spelar vi en massa kort också. Så efter det hade vi idrott, fast jag var inte med. För jag hade glömt idrottskläder och kände att jag bara vela hem. Så jag sade att jag mådde dåligt.
Nu har jag hitills bara läst lite bloggar, käkat muffin, kollat på Riverside och inte så mycket mer. Jag ska ringa Jannike och prata med henne om när Robban skulle hämta oss. Vi, jag och Jannike ska nämligen vara barnvakt ikväll. Åt Tea och Jonte. Också sover vi över där och har det skoj. Egentligen ska jag gå till Jannike men jag orkar fan inte, så jag ska fråga om dom kan hämta upp mig här istället. Nä, emn nu måste jag dra mig till telefonen, jag ska hinna duscha också.







Peace and Love

9 DECEMBER

Publicerad 2009-12-09 17:34:06 i

Idag är det en vecka och en dag kvar till julafton. Lovley!
Igår hann jag inte göra någon uppdatering. Men jag var upptagen hela dagen. Först skolan, när jag kom hem så måsta jag packa upp alla mina trunkar och städa rummet för det såg verkligen förjävligt ut och det var riktigt trångt. När mamma kom hem så blev det mat, och efter det skulle vi åka iväg till Forsa till en som heter Susanne. Hon har nämligen startat eget förtag, någon massage sak, så hon gav en massage på handen och det var jätte skönt! Så det rekomenderar jag verkligen. Sedan har hon ju självklart inte bara massage i händerna utan detär över hela kroppen. Hur som helst så var det super mysigt och super trevligt. Mycket folk var det, också hade dom afrikanskt tilltugg,läsk,  glögg och pepparkakor. Bättre kunde det inte bli! Jag kom i alla fall hem vid nio tiden ungefär och då var det bara att sätta igång och plugga. Jag fick inte in så värst mycket tycker jag. Jag satt mest bara och skrev för att jag var så förbannad på att vi skulle ha pprov idag. Då kändes allt verkligen tungt!
Men idag har dagen varit riktigt riktgit bra faktiskt! Vi började med SO. Och då skulle vi alltså ha prov och det gick super bra. Jag blev väldigt förvånad när Lasse kom och sade till mig att jag hade klarat det, eftersom jag inte kunde ett skvatt igårkväll och allt bara var piss. Så då blev jag super glad verkligen.
Efter SO hade vi idrott. Idag skulle vi fortsätta med redskap som vi hade i fredags. I fredags var det mer matta och styrka. Idag var det mer ringar, trampett, plint och sånt och det känner jag att det är verkligen inte min grej. Så minus för det, det var riktigt tråkigt.
Men sedan efter det tråkiga så kom språklektionen. Spanska, för min del. Som vi också skulle ha prov i idag. Och jag älskar att säga det, det gick förvånansvärt bra! Det kändes skit bra så jag hoppas i alla fall på ett G så är jag nöjd. Men sen får vi väl se nästa vecka.
Efter språket skulle jag rusa till tandläkaren. Nu kanske ni undrar, men var inte hon där i måndags? Jo, det stämmer, det var jag faktiskt. Men min tandsköterska ringde igårkväll och sade att dom hade kollat på bilder. Och en av bilderna var rätt så suddiga och det var som en skugga. Som dom misstänkte kunde vara ett hål. Jag fick såklart panik och kände hur pulsen ökade. Ni kanske tycker att jag är världens mes nu, men jag är så rädd för jag har aldrig imitt liv haft ett endaste hål. Så därför var jag så rädd för om jag skulle ha ett hål så skulle jag måsta laga det och sånt gruvar jag mig för. Att det ska göra svin ont för alla säger att bedövning i gommen gör super ont, så mamma säger att om jag får hål i tand ska jag laga utan bedövning, för då ilar det bara sa hon. Men hur som helst, jag behöver inte gå in i detaljer. Så kom jag i alla fall dit, satt och väntade i kanske en halv timme. Men medan jag satt och väntade så kom det in en man i mellan 40-50 årsåldern. Han verkade liksom lite sjuk, då menar jag inte förkyld eller så, utan typ sjuk i huvudet. Hur som helst så vänder han sig om och jag tittar på han. Då ser det ut som om han bölgrinar, tårarna bara rann på honom! Det var hemskt. Så sneglar jag lite på honom när han har satt sig ner. Då sitter han coh blundar. Plötligt kommer hans tandsköterska och säger att det är hans tur. Och sedan sade dom såhär:
Mannen: Jag kan inte se idag.
Tand..: Jasså, varför inte det då?
Mannen: Min son har skrapat bort hornhinnan på mig..
Tand..: Men vad säger du?!

Jag blev så jävla paff när han sa det. Jag satt enbart och gapade. Jag menar, hur normalt är det att attacera sin egen pappa och riva bort hornhinnan på honom? Inte normalt alls om ni frågar mig.
Usch, tanken gör mig illamående. Så jag gick alltså in till rummet där jag skulle vara och jag fick en sådan där haklapp. Haha, undra hur man ser ut i den egentligen. Dom tog i alla fall nya bilder för att se om det var de gamla bilderna som det var fel på, sedan undersökte dom tanden där dom misstänkte hålet. Men inga hål! Jag blev skit glad och typ skuttade iväg till Jambo för att käka lunch. Idag blev det också en graken. Men gud vad hon snålade med tzatsikin, det blev nästna lite torrt! Men men, det dög i alla fall.
När jag kom tillbaka till skolan så var det svenska som gällde. Och jag har nu börjat renskriva svenskan. Praouppsatsen som jag fick väldigt bra sagt om. Men den ska vara renskriven till imorgon, så jag vet i alla fall vad jag har att göra ikväll.
Men nu har jag som sagt kommit hem, setat här och läst lite bloggar med mera. Nu har mamma precis kommit hem och hon har köpt ett lucialinne tillmig som jag ska ha på fredag när vi ska fira lucia med skolan. Bara det att det är storlek L på det. Lite förstort kanske, men jag ska pröva det innan jag säger nått. Så får vi se om det passar eller inte. Men nu tror jag att jag ska kila för jag ska som sagt pröva lucialinnet, plugga, stoppa någonting i magen och duscha.

Jag tänkte slänga upp lite bilder här nu sedan brorsan fyllde 20 år, morfar gick bort, moster fyllde år och lite sådant eftersom mamma äntligen har hittat kamerakabeln som tydligen min broder hade fastän han sa att nej men han har det inte!

DAGEN DÅ MORFAR GICK BORT


















BRORSANS 20-ÅRSDAG

















HUNDVAKT




MORFARS BEGRAVNING

































BAKNING





MORFARS GRAV






MOSTERS FÖDELSEDAG



























Det var den sista bilden. Jag upptäcke nu att det blev hemskt mycket bilder på Hugo, nästan bara på Hugo. Men det får ni stå ut med, vissst är han söt min lilla kille?





Peace and Love

7 DECEMBER

Publicerad 2009-12-07 16:50:55 i

Just nu har jag ingen fantasi allas. Jag kan inte komma på några bra rubriker. Så det är därför som jag alltid skriver datumet. Men jag ska försöka bli bättre på det!
Idag har dagen gått rätt så fort faktiskt, tycker jag. Jag vaknade ungefär halv sju och gjorde mig iordning, hann tyvärr inte äta någon frukost med det gick bra ändå. Första lektionen var samling. Lika tråkigt varje gång, speciellt när flourtanten ska komma. Usch! Deesutom skyllde hon på att dom inte hade tillräckligt mycket flour med smak så att alla skulle få, därför blev det den smaklösa igen. BLÄ,säger jag bara! BLÄ! Det är så vidrigt, och man kan ju inte ens skölja när alla gapskrattar, vad tänkte dom egentligen när dom införde den här barnsliga saken igen?!
Klockan nio hade jag tid hos syon. Det gick rikgit bra och jag har kommit fram till att jag är väldigt väldigt säker på att jag ska välja HR som förstahandsval och sedan ahndel, hantverk och media. Men jag gryvar mig fortfarande inför valen och jag har ingen aning om varför. Jag tror att det kanske kan vara att jag är så nervös att jag tror att ja ginte kommer komma in på nått av mina val och kommer måste gå IV. Men alla säger att jag självklart kommer komma in på någon av de linjer jag vill gå och att allt kommer gå bra. Så jag antar att det bara är att vänta och se.
Efter att jag hade varit där så gick jag upp till matten för det var en kvart kvar på den lektionen. Dås ätter jag mig ner och Matti säger att dom precis gjort ett oförberättprov. Jag var super nervös och kände hur jag fick en stor klump i magen. Men det är ju ingneting som ingår i våra betyg nu utan det är bara för att se vad jag kan och inte kan och för att prova på hur nationella är. Men jag ska göra mitt prov imorgon har vi bestämmt.
Efter knappt en kvarts matte så var det dags för tekniken där vi kulle bygga ihop ''Vita huset'', pepparkakshuset. Jag själv tycker att det blev rätt så fint, medan Petra och Marcus inte tycker så lika som mig. Marcus garvade ju så mycket åt det för han tyckte det var så fult. Men Patrik sa tom att om det stämmer överens med ritningarna så får vi nog ett VG. Så då måste det ju ha varit fint, eller?
Efter lunchen hade vi SO. Det var rätt lugnt. Jag har skrivit ut alla mina anteckningar på datorn och vi satt bara och lyssnade på Lasse på lektionen. Vi fick även med ett papper hem där det står allt mans ka kunna till provet.
Till sist slutade dagen med NO. Men eftersom jag redan gjort klart allt så satt jag och ritade på min realismteckning. Jag blir riktigt nöjd faktiskt! Och Åatrik säger tom att om jag gör klart den och frågorna till den så kommer jag ngo få ett VG. Så det känns riktigt bra! Och jag ska ju bara färglägga bilden coh lämna in den och göra klart frågorna så är jag klar sedan.
När jag var påväg hem sen efter att vi slutat så kommer det plötsligt en kille och cyklar bredvid mig. Så tänkte liksom, är det någon jag känner tro? Men nej det var det inte, jag hade aldrig sätt honom förut. Men han frgåade vad det var som lät. Jag menar hallå, bor du i Hudiksvall eller i huvudtaget någonstans här i Sverige, så bör du väl ändå veta vad det är som låter som dom prövar. Men det var i alla fall krigssignalen. Dom testar ju den första måndagen varje månad. Och idag är det faktiskt första måndagen i december. Så han sa oej och cyklde därifrån?
Jag kom hem för ungefär en och en halv timme sedan. Har läst bloggar, kollat på Riverside och inte så mycket mer. Nu tänkte jag packa upp sakerna ur adidasväskan och plugga, öppna min julkallender och bara slappa. Känner att jag redan börjar på att bli lite trött. Och jag är så fruktansvärt sugen på tacos, men jag vet att vi inte ska äta det idag, typiskt....







Peace and Love

6 DECEMBER - ANDRA ADVENT

Publicerad 2009-12-06 20:19:57 i

Idag är det andra advent. Bara två advent kvar nu så är de jul. Längtar!
Igår hann jag göra ett inlägg innan jag drog ner till stan med Jannike, så jag tänkte berätta lite vad jag gjorde resten av kvällen.
Började med att jag satt och skrev lite på SO. Så ringer Jannike och vi bestämmer att vi skulle ses. Då kom jag på att bror min har pappas bil så då kanske han kan köra mig. Så då ringer jag han och han måste höra med min andra bror hur många dom var som skulle åka. Så ringer han efter en stund och säger att jag ska springa ner till porten för hans tår där och väntar. Så jag slänger ner alla mina saker i väskan och springer ner som han sa. Bara det att när vi hade åkt sedan kom jag på att jag varken hade tvättat mig, borstat tänderna eller kommit ihåg att låsa dörren. Antagligen för att jag blev stressad. Hur som helst så kommer vi och åker vid Bromangymnasiet. Så ska dom köra vid rondellen och leka, slira lite. Visst tänker jag, det är ju skit kul. Me like! Vi visste ju att det var halt. Bara det att just där var det ett helt jävla islager, dvs snorhalt, som inte vi såg, så vi slirar och åker rätt in i trottoarkanten och jag dunkar in med skallen i rutan och sedan sitter vi där och asgarvar för vi tycker/tror att det var roligt. Men sedan visade det sig när vi klev ur bilen för att prata lite med Linus och Jossan att hela däckena är innåt buttade. Däckena är ovala och sedan hände det någonting med ratten också så den hackar och så, så i själva verket så var det inte så rolgit som vi trodde. Brorsan fick fetpanik och visste inte vad han skulle göra. Så han satt och svor och skrek hela vägen när vi hämtade Jannike coh han släppte av oss på stan. Usch, jag tycker synd om honom! Så nu ska han försöa övertala pappa att det var snorhalt och att han tappade kontrollen över bilen eller vad det nu var han skulle säga. Hoppas i alla fall att det går bra.
Men nog pratat om det. Jag och Jannike vimmlade runt lite på stan och kikade. Stötte på Nicke, Bob och Fanny. Och jag har även köpt morfars julklapp nu, den där stenen som jag visade här om dagen. Så nu har jag i alla fall köpt två julklappar. Det är en bra början!
När vi gått på stan drar vi hem till Jannike, fixar oss och gör oss iordning för vi skulle dra till Bob och Nicke. Men det slutar med att vi skulle hänga med Jannikes mamma och pappa till Njuånger till Gröten, Niklas och Robin. Och det var väldigt roligt det också! Vi börajde kvällen med att häva i oss pizza, läsk och annat onyttigt. Så spelade vi kort, Buzz, Tecken, lyssnade på musik och bara tog det lilla lugna. Riktigt nice kväll om ni frågar mig!
Sedan var det tänkt att jag och Jannike skulle iväg till Bob vid tolv tiden när vi kom hm ungefär. Så vi åkte först till Jannie och packade hennes saker och sedan hem til mig. Men jag fikc inte hänga med för pappa av någon anleding. Så jag blev hemma, plockade undan lite, och gjorde mig iordning för sängen.
Imorse vaknade jag vid tio tiden. Så idag fick jag i alla fall sova ut lite, det var ju bra. Gick runt i sovtröjan hela morgonen/förmiddagen. Så hoppade jag in i duschen, ner på Maxi, hem och äta sedan kom Petra. Vi har ju bakat delar till vårat pepparkakshus som vi ska montera upp på tekniken imorgon. Det gick rätt så bra att baka i alla fall. Vi brände några saker, men annars gick det bra! Bara det att vi fick en ynklans liten pepparkakskorv och vi behövde köpa två til. Hur tänkte han egentligen?! Skolan ska ju inte kosta epngar, eller? Hur som helst, så tänker jag kräva pengar av honom nu! Så nu har hon åkt hem, jag har skrivit klart SO, äntligen och nu ska jag ringa mamma, Jannike och packa. Imorgon har jag varit hos pappa i två veckor, så då ska jag hem till mamma igen. Ska bli ritkigt skönt faktiskt! Mamma har gjort det så fint hemma hos sig, juligt och så. Det är så fint! Även att min choklad julkalender ligger hemma hos henne på min säng och väntar på att bli uppäten. Yum!
Nej men nu måste jag lyfta på rumpsteket och ringa mamma och Jannike och som sagt packa. Packa som jag avskyr... Blä!







Peace and Love

5 DECEMBER

Publicerad 2009-12-05 09:11:49 i

5 december idag och snön har tyvärr smällt bort. Men det är bara och hoppas på att det kommer mer.
Igårkväll lyckades jag hålla mig vaken, men jag kunde ju ingenting annat. Det blev ju så otroligt spännande i idol. Jag var tvärsäker på att Calle skulle få lämna idol och att Tove och Erik skulle gå till finalen. Men så blev det Calle som gick vidare i första hand, Erik och Tove fick sjunga om, och det slutade med att Erik också gick vidare och Tove fick lämna idol. Jag blev väldigt förvånad! Men för mig gjorde det inte så mycket. Huvudsaken Erik gick vidare, han var ju grymt jävla bra igår! Jag sitter och lyssnar på honom på tv4.se nu när han sjunger Iron Maiden - Run to the hills. Grymt bra låt och Erik gjorde den ännu grymmare. Så nu återstår det bara att se vem som kammar ihop allting! Jag håller tummarna för Erik. Han fyllde föresten år igår till och med, rolig födelsedag han måste ha haft, otroligt bra födelsedagspresent också.
Såg ni föresten när Ronny Jönsson sjöng hans idol Westlife's låt. Och sedan smyger dom ut bakom honom på scenen. Jag skulle nog dö, om mina idoler stod bakom mig helt plötsligt!
Annars lade jag mig halv tolv ungefär igår. Och som vnaligt ska jag såklart vakna tidigt idag. Jag förstår inte varför, jag blir galen! Ska man inte kunna få sova ut på helgerna?!
Som jag sa förut så itter jag och lyssnar på musik nu, bl a Erik, Calle, Tove och Westlife. Klockan är bara fem i nio och jag är egentligen trött men kan inte sova.
Jag är väldigt sugen på att gå ner på stan och shoppa julklappar. Men jag vet inte, jag vill inte sticka ner själv. Jag vill att mamma ska hänga med mig,men hon hade yrsel igår så jag vet inte riktigt hur hon är idag. Annars skulle jag kunna tänak mig gå med Jannike en sväng. Men hon var med Nicke, Robin coh Fanny igår, så jag vet inte om hon sov över eller om hon inte gjorde det. Men annars vaknar inte hon förens vid tolv tiden. Och då har ju stan bara öppet i tre timmar. Så jag vet inte rikgit. Måste även plugga idag. SO och spanska, tyvärr.
Men jag får väl vänta och se hur jag gör. Ska väl äta frukkost och fixa mig först. Jag och brorsrona ska ju kanske möta upp Matti nu i helgen, för hon ska fotografera oss också ska vi ge mamma det i julklapp. Mamma har alltid tjatat om att hon vill ha ett foto av oss alla tre enskilt och ett alla tre tillsammans. Så då får hon det av oss tre. Hon kommer bli överlycklig, det är jag säker på!











Peace and Love

4 DECEMBER OCH ÄNTLIGEN SNÖ!

Publicerad 2009-12-04 15:09:00 i

Yes! Idag är det 4 december, 20 dagar kvar till julafton och ÄNTLIGEN snö! Som man har längtat efter den här snön. Visserligen är den inte alls nå mycket snö, men så länge det är snö och inte regn så bryr jag mig inte.
Gårdagen var otroligt jävla rolig! Jag var ju nämligen på Hotell- och Restaurang igår. Jag tänkte från början att det kanske inte skulle vara så specillet och kul som jag hade trott. Men det blev bättre än förväntat till och med. Det var så jävla kul! Jag fick baka, lägga upp luncher och deserter och en massa annat. Eleverna var verkligen super trevliga och stod och pratade med mig en massa och dom verkade tycka att det var kul att ha en praktikant där. Läraren, Lennart sa till och med till mig :
- Du har så roligt, man ser på dig att du tycker om det och jag hoppas verkligen att vi ses på HR!
Och jag kunde ingenting annat än att hålla med. Jag känner att HR verkligen är programmet för mig. Jag kommer nog välja Hotell- och Restaurang i förstahandsval. Killen som följde med mig ut sedan hoppades också att vi skulle ses på Hotell- och Restaurang sade han. Det var verkligen bra att jag kom dit över en dag, då fick jag liksom känna hur det var där.
Jag skulle gärna vilja rabbla upp allt och alla som fanns där, och hur kul det var och vad jag fick göra. Men det orkar jag dessvärre inte. Så jag fortsätter att berätta lite om hur min gårkväll var. Och den var super kul! Efter att jag varit på Hotell- och Restarang så mötte jag först upp Jannike på TeWés och fikade och pratade lite med Kristin och Terese som jobbar där och jag sade det att jag blev sjukt arg när jag inte kunde jobba med dom förrra gången och att jag mer än gärna hjälper till nu någon helg eller dag efter skolan. Efter det hämtade mamma upp oss, vi åkte hem till henne för att hämta lite saker och sedan körde hon hem mig och Jannike hit till pappa. Vi skrev julklappslista, åt pannkakor, och sedan tog vi pappsens kamera och gick ut en sväng för att knäppa lite bilder. Sedan åkte hon hem vid halv tio tiden ungefär. Vi hade i alla flal super trevligt!
Idag började jag dagen med att försova mig vilket jag faktiskt inte har gjort på länge. Jag vaknade halv åtta, slängde på mig kläder, tvättade mig , bortade tänderna, hann inte ens äta frukost.
Första timmen var a-pass som vi alltid har på fredagar. Det gick bra, och jag har gjort klart spanskan, så det känns ju good.
Efter a-passet var det dags för bild som jag verkligen har börjat gilla nu. Jag blir väldigt nöjd med min bild, jag har nu ritat klart och ska bara färglägga. Jag tror den kommer bli super fin!
Jag hade bara bild i en timme för 10.00 måsta jag gå till tandläkaren där jag hade tid idag. Det gick super duper bra. Jag hade inga som helst hål, har aldig haft heller för den delen. Och jag hade jätte fian tänder sade hon. Så det kändes riktigt bra!
Efter det stack jag iväg till Jambo för att köpa en Greken. Och allt jag kan säga var att den satt som en smäck i magen. Jesus vad gott det var!
När jag kom tillbaka till skolan var det idrott, redskap. Det var väl helt okej. Jag coh Matti hade riktigt roligt och skrattade en hel del.
Efter det kom pappa och hämtade mig, vi åkte iväg för att handla och sedan körde han hem mig och nu sitter jag här. Har läst bloggar, fikat lite, kollat på Riverside och allt sådant där som jag alltid gör när jag kommer hem från skolan. Nu är klockan knappt tre och jag är dötrött! Vi hade nämligen lite styrka på idrotten idag också så jag blev rätt så trött. Så nu ska jag bara skriva klart det här, duscha, gosa ner mig i en filt i soffan, kanske lite Grönt Kvitten te och sedan ska jag försöka sova så att jag orkar vara uppe ett tag ikväll. Jag måste ju se idol ikväll, det är ju bara tre personer kvar nu, så ikväll avgörs det ju vilka som går till finalen. Spännande spännande!
Nej, men hörni, nu läre jag lyfta på aset, som jag brukar säga.
Bilderna som jag coh Jannike tog igår kommer någon dag nu bara jag har lagt in dom coh hittat kamerakabeln.







Peace and Love

2 DECEMBER - 22 DAGAR KVAR TILL JULAFTON

Publicerad 2009-12-02 17:44:40 i

Idag är det andra december och 22 dagar kvar till julafton. Jag känner att det inte alls är långt kvar nu och att jag måste börja köpa julklappar till alla. Jag har hitills köpt en julklapp och den är till Jannike. Men jag vill och ska ju köpa till så många. Mamma, pappa, Joakim, Linus, mormor och Lukas, morfar, Victoria och Greger, Ebba, Hugo, någonting mer till Jannike mf. Jag har i alla fall ungefär 1000 kronor som jag bara ska lägga på julklappar. Den 19;e december ska jag och Jannike åka till Sundsvall för att julshoppa en massa julklappar och har vi tur så ska brorsan och Sofia ner då, så i så fall ordnar vi skjuts med dom.
Dagen idag har varit rätt så skön tycker jag. Även fast jag lade mig vid halv elva tiden igår så kände jag mig verkligen ur trött imorse när jag vaknade. Så jag drog på mig ett par mjukisar, linne och kofta. Så det är vad jag har släpat runt i idag, riktigt skönt är det ju att bara gå i myskläder och ta det lugnt. Första lektionen hade vi i alla fall SO, tråkigt nog. Men det gick väl bra, hade bara genomgång inför provet nästan vecka. Efter det var det idrott. Vi skulle ha kört Redskap idag men eftersom att killarna ska iväg på basketmatch med skollaget imorgon så övade vi inför det. Basket är inte riktigt min grej. Det är tusen konstiga regler med olika konstiga namn och som man inte kan hålla reda på. Så basket, nej tack!
Efter det hade vi spanska, det gick bra och jag jobbade på som igår. Blev lite sur på Ursula där bara. Jag frgade henne världens enklaste fråga, en ja eller enj fråga. Då börjar hon babbla så amn inte förstår och hon fattar inte vad man menar. Så jag säger - Åååå! Och försöker ta upp min skrivbok där jag har antecknat vad det var jag menade. Men då blir hon sur och säger att jag inte ska vara otrevlig, men då blir jag ju ännu surare när hons ka hålla på så. Så jag tog med mig Cissi för att dricka vatten och lugna ner mig. Jag orkar seriöst inte med kärringen!
Innan lunchen hade vi en kort engelska lektion. Då vi hann jobba lite i häftet och Inger förhörde oss lite på oregelbundna verb. Jag kunde ingneting, egentligen, men jag gissade varenda gång och det var rätt. Det var ju bra, hon vet ju inte att jag gissade.
Lunchen var ritkigt rolig idag. Vi satt oss med Krisitn och Malva. Så det börjades prata en hel del minnen sedan vi gick på Skolbyn. Gud vilka minnen man har, från lekis till nu, det är ju helt sjukt! Man vill nästan spola tillbaka tiden och vara liten igen, men dessvärre så går inte det. Och nu helt plötsligt så har vi gymnasievalen i häcken som vi snart måste bestämma. Jag gruvar mig lite faktiskt! Men imorgon ska jag på Hotell- och Restaurang programmet så jag får se hur det är. Ska bli riktigt skoj! Får se vad vi får göra och om det bara blir Linn och jag eller om Linnéa är frisk så hon också kan följa med.
Svenska lektionen missade vissa idag, bl a jag. För vi skulle ha Luciaövning. Idag gick det faktiskt riktigt bra, blev lite besviken att vi inte ska sjunga Tänd ett ljus, men men, That's life! Annars gick det riktigt bra och det var sjukt roligt. Nästa vecka har vi två övningar till, sedan är det Lucia. Jag ska vara med i utlottningen om Lucia, det vore faktiskt riktigt kul att bli det. Men vi får väl se om det blir en själv eller inte!
Sista timmen hade vi matte. Idag kände jag att det var värdelöst, jag fattade ingenting och jag blev bara på dåligt humör så fort jag kollade ner i boken. Jag försökte även övertala Marcus om att vi skulle vara hemma hos honom och baka pepparkakshuset. Men först säger han att hans föräldrar är sjuka, se ligger dom och sover och han kan inte ringa, sedan helt plötsligt är dom inte ens hemma. Han är så värdelös, för sedan skulle han iväg på träning också påstod han. Men men, det slutar väl med att jag och Petra får baka ensamma. Men inte mig emot, då blir det väl riktigt gjort också, istället för att ha flammsiga Marcus med sig.
När vi slutade traskade jag som vnaligt hem. Idag var det verkligen svinkallt, men fortfarande ingen snö. Plus att mina hörlurar, mina nya hörlurar tom, inte funkar. Eller bara ena, andra vibbrerar och brusar, jag vet inte vad som har hänt. Det var ju typiskt, för dom andra jag hade som förstördes nu i helgen råkade jag snubbla sönder. Typiskt mig!
Hitills har jag bara suttit vid datorn, skulle egentligen plugga men det har inte blivit någontign av med det. Och nu klockan halv sex - sex slutar pappa, då ska vi hämta upp Jannike och åka iväg och käka på Bockarna. Sedan följer hon med oss hem och tar bussen ehm till henne vid halv tio tiden. Ikväll är det Osyldigt dömd också, äntligen, jag missade ju det förra onsdagen, hur jag nu kunde gör adet. Jag pluggade väl antagligen, så mycket som vi hade förra veckan.
Nu har pappa kommit hem, han har hoppat in i duschen så ska vi åka och hämta Jannike sen.








I julklapp åt morfar så tänkte jag köpa en sådan här sten coh lägga på hans grav när vi ska ner och tända ljus åt honom på julafton. Men jag tror jag tänker köpa en sådan sten(eller hjärta) men att det står antligen Tänker på dig, Älskade morfar. Du är speciell, Jag/Vi älskar dig, Min ängel, eller som det redan står på den Saknar dig. Jag har inte riktigt bestämmt mig än, men någon tuav dom blir det i alla fall.
Om han ändå också kunde vara med i år och alla år frammåt..






Peace and Love

1 DECEMBER - INGEN SOM HELST SNÖ

Publicerad 2009-12-01 17:48:51 i

Idag är det 1 december och ingen snö. Det är snarare dyngsurt på marken, pågrund av att det har regnat i snart hundra år känns det som. Det är så fruktansvärt tråkigt!
Även julkalendern har börjat, men den är verkligen super duper dålig. Superhäjltar liksom? Den blir bara tråkigare och tråkigare för varje år..
Igår blev jag i alla fall äntligen, på tiden, klar med min praouppsats. Det gick rätt bra att avsluta den! Och idag lämnade jag in den och nu är jag klar med allt arbete som ska vara klart, medan alla andra sitter och försöker få till deras nyhetsartiklar och nyhetsnotiser. Så jag sitter med ett tråkigt korsord och fattar ingenting..
Första lektionen idag var SO. Då gick vi igenom frågor och jag gjorde även min muntliga kompletering. Det gick super bra och jag fick ia alla fall G och det är det som räknas. Igår fick jag även VG på matteprovet, liksom VG. Jag, Ida Karlsson, fick VG på ett matteprov. Hämta pennan, för nu är det kors i taket. Jag blev super duper glad, tom min mattelärare blev glad för min skulle. Också fick jag G på NO provet, feels great!
Andra lektionen var samling. Lika tråkigt som alltid, skriva hur man ligger till i alla ämnen och sedanär det ingneitng mer med det. Vi gick igneom lite grann inför torsdag också bara. Jag, Linnéa och Linn ska nämligen iväg till Hotell- och Restarung programet för att se hur det är där, coh vara där i en hel dag. Ska bli riktigt roligt, vi ska även vara med tvåorna och dom är grymt snygga, i alla fall vissa av dom.
Nästa lektion var spanska och jag jobbade på ruskigt bra för att vara mig, vad händer? Efter det hade jag gärna velat ha lunch, min mage kurrade på som bara den. Men tyvärr måsta vi ha matte innna också. Som vnaligt tycker jag att matte är totalt värdelöst när jag inteförstår, men sedan blir det genast roligt så fort jag förstår. Haha, typiskt, så skriker jag och skäller ut Ninni för att hon hjälper mig. Mohahah, jag måste söka hjälp!
Efter lunchen som var ovanligt god idag fasten det var den äckliga fisken som jag hatar, så var det dags för svenska. Där har jag redn berättat vad jag har gjort, så jag rokar inte skriva det igen. Och dagen avslutades med tråkig engelska, som det också gick rätt så bra på. Jag förstår inte, någonting måste ha hänt, jag brukar inte vara så här flititg?
När vi hade slutat tog jag på mig mp3 och traskade hemmåt i det kyliga men tråkiga vädret. Det var svin kallt men ingen snö. Tråkigt..
Just nu sitter jag här. Jannike vela att jag skulle hänga med henne och kolla på när hon rider. Men jag känner att jag inte orkar. Egentligen skulle jag väl kanske lägga mig redan vi åtta tiden ikväll, men det är ju Desperate Housewives, och det får man bara abslout inte missa. Det är strängt förbjudet! Så nu ska jag kolla lite på 16 and pregnenet eller Las Vegas. Så ska jag äta sedan bara brorsan kommer hem, när han nu gör det. Jag vet inte ens vart han är. Så blir det äntligen bara en slappiskväll, det är väl förtjänat med tanke på hur mycket jag har pluggat de två sista veckorna här nu. Måste även packa upp mina kläder som legat i trunkar i en hel vecka nu, för som sagt så har jag inte haft tid till att packa upp mina egna kläder, helt sjukt.
Just det, ikväll kommer pappa hem klockan åtta istället för klockan sex. XYZ Maskiner firar ett år i det nya huset idag. Så grattis till det!
Eftersom jag inte har några speciella nya bilder att slänga upp här nu så får det ytterligare en gång bli bilder från 16 and pregnent. På Catelynn & Tyler. Så gulligt par och Tyler är väldigt fin tycker jag!
Någon av er som har kollat nått på 16 and pregnent? Har ni inte det så borde ni göra det. Jag försökte tvinga Jannike igår men hon vägrar, hon tror att det är som Unga mödrar som går på femman. Men det är det absolut inte, för det hatar jag och 16 and pregnet älskar jag. Det är inte allas likt, mer än att alla tjejerna är gravid.










Här är även en annan av de tjejer som är med i programmet.





Peace and Love

Om

Min profilbild

Ida Karlsson

Ida Martina Karlsson heter jag och kommer från (Glada) Hudik, Norrland. Är en tjej på 19 år! För tillfället bor jag ihop med min pojkvän och våra två ''kissebebisar'' i vår lägenhet. Jobbar extra medan jag funderar ut vad jag vill göra med resten av mitt liv. Hoppas du kommer att trivas!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela