idamartinakarlsson

FÖRSTA ADVENT

Publicerad 2009-11-29 20:40:52 i

Det är den 29 november 2009, och det är första advent. Och jag har absolut ingen julkänsla alls! Hade det bara varit snö nu så hade det nog varit roligare. Sen var det nog lite speciellare när man var liteb,trodde på jultomten, visste att man snart skulle få julklappar och att julkalendern snart skulle börja. Usch, man känner sig så gamal när man tänker på hur det var när man verkligen var liten.

Igår satt jag vid min mosters dator, jag började skriva på ett inlägg, men sedan hände det någonting kontigt, så allt försvann, jag blev sur och jag orkade inte skriva om allt. Men det var ingenting speciellt heller. Under helgen har vi alltså varit i Stockholm. Det har varit jätte mysigt, ätit gott, fikat mycket och gott. Och vi har varit många, trevligt sällskap också helt enkelt! Jag orkar inte riktigt berätta så mycket vad vi har gjort. Vi har liksom bara varit hemma, umgåtts och bara tagit det lugnt och firat min moster eftersom det var därför vi skulle åka ner dit.
Vi lade oss halv ett igår, vilket inte var så smart. I alla flal inte för mig. Jag väcks alltid av en glad och pigg Ebba, plus att jag skulle sova inne i vardagsrummet på soffan, och där sitter alltid Ebba på morgonen och kollar på film. Men det gick rätt så bra faktiskt! Hon kom vid nio tiden ungefär tror jag, och det var rätt sent för att vara Ebba.
Idag har det mest varit en slapp och packar dag. Vi påbörjade våran resa hem mot Söderhamn vid 14.00 tiden och var framme ungefär 16.30. Då fikade vi ite snabbt och fortsatte mot Hudiksvall med våran bil och var framme vid 18.00 tiden.
Jag har inte direkt gjort så mycket. Har packat upp lite, packat inför plugget imorgon, duchat, kollat på 16 and pregnent. Det gamla avsnitten, som verkligen är så bra att jag akn kolla hur många gånger som helst på det och tycker bara det blir bättre och bättre för varje gång. Också såg jag att det skulle komma ett nytt avsnitt på en annan tjej ida. Så jag tänkte ställa klockan så jag inte missade det. Men sedan kom jag på att pappa inte har MTV. Han absolut HATAR MTV, så han skaffade det aldrig förut när vi fick boxern. Men jag ska strax kolla om det har kommit ut på webben. Den här veckan händer det lite saker i skolan. Jag ska till syon imorgon, 08.30 tror jag det var. På onsdag ska vi till Hotell- och resturang programmet och kolla hur det är att gå där och så, om det inte var på torsdag tom. Och på onsdag kom jag på att jag tror det är Luciaövning, om jag mindes rätt. Då missar vi det i så fall.. Och på tisdag har jag SO prov. Aja, jag får ta en dag i taget, och börja med morgondagen.
Nu ska jag proppa i mig lite choklad, skriva på praouppsatsen. Den är fortfarande inte klar, och jag blir galen. Jag får inte till den! Men men, jag får väl försöka. Jag ska i alla fall sitta imorgon också, så lämnar jag in den på tisdag. Usch, då är den en vecka försenad, gillas inte, men det är ingenting jag kan göra åt det.






Peace and Love

16 AND PREGNENT

Publicerad 2009-11-26 21:53:06 i

Har inte blivit ett inlägg här nu på en vecka tror jag. Men jag tänkte lägga in ett nu, när jag ÄNTLIGEN har fått tid. Vi har nämligen haft tre prov den här veckan. NO prov, matte prov och idag hade vi engelska prov. Man får egentligen ha max två prov per vecka. Så hela veckan har det varit pluggapluggaplugga arslet av sig. Plus att man skulle skriva klart sin praouppsats, vilket jag inte har gjort. Man skulle ha läst ut två böcker, det har jag gjort och jag är helt klar med uppgifterna till den. Så nu ska jag skriva klart uppsatsen, nästa vecka har jag mitt omprov i SO. Det tror och hoppas jag att jag fixar. Så då blir det ännu mer plugga nu i helgen. Vecka 50 har vi NO prov, spanska prov, och SO prov. Jag förstår inte! Hur tror dom att vi ska hinna med allt, vi får ta skiten och man hinner inte göra omprov då heller om vi slutar vecka 51. Usch, jag blir så sur! Man kanske skulle göra som pappa säger, ta till med tidningen, HT, så får dom skriva och intervjua, så kanske dom börjar tänka med hjärnan istället för arslena dom idioterna!
Men nog pratat om det. Jag orkar verkligen inte berätta om hela veckan, så det får bli om den här dagen istället. Vi började klockan 08.00. Men idag skulle vi alla nior ha volleyboll tunering. Så vi samlades på idrottshallen, Paulie som man inte hör vad han säger för han pratar finska, gick igenom regler och lite annat. Så började matcherna. Man spelade tre matcher var, och vårat lag vann alla gångerna. Vi höll på till ungefär halv tolv. Dvs tills finalen var slut. Det finns sex nioklasser på Öster. 9A-9F. Alla klasser delades på hälften, så vi var sammanlagt tolv lag. Mitt lag, 9A 2, vann hela skiten. Fy fan vad vi är bra! Och våran andra halva av klassen kom tvåa. Riktigt bra tycker jag. Både ettan och tvåan var våran klass. Riktigt bra om ni frågar mig.
När det var klart så skynda vi oss tillbaka till skolan, slängde i oss lite käk och sedan försökte vi plugga engelska. Eftersom jag inte hunnit ens tittat igenom provet, så hann jag bara göra det ungefär 45 minuter innan provet. Men det gick faktiskt förvånansvärt bra! Men sedan får vi se om jag får G. Det är bara att hoppas och se.
Efter det hade vi NO. Vi började med att kolla på film. En film om branden på Hisingen i Göteborg år 1998. Väldigt intressant film. Så efter det fortsatte vi att jobba med uppgifter. Men som tur var så är inte det här avsnittet så långt.
Vi slutade 15.10, då var det bara att traska hemmåt. Idag var det i alla fall fint väder, igår spöregnade det och jag blev alldeles dyng sur och det var inte alls nå kul!
Sen jag har kommit hem så har jag mest pluggat NO, sovit, ätit, pratat i telefon. Både med mamma och Jannike.
Imorgon är det fredag, dvs sista dagen på skolveckan. Och på lördag fyller min moster i Stockholm år. Så imorgon åker vi till Söderhamn, sover hos mormor, för att sedan åka tidigt på morgonen till Stockholm. Där sussar vi över och åker hem igen på söndag. När jag kommer hem då kommer det nog troligtvis bli fortsättning på pluggandet.
Nu är klockan snart 22.00, jag ska borsta tänderna, tvätta mig och lägga mig i min sköna säng för att sova.
Jag har precis kollat på en grymt bra ny serie på MTV. 16 and pregnent, heter den. Sjukt bra, enligt mig är det MTV bästa serie av dom som jag har sett. Ruskigt bra om ni frågar mig! Kolla ni med, på :

http://www.mtv.se/mtv/?StoryId=71839&playlistId=143651&vid=443041


Verkligen värt att se!







Peace and Love

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA BRORSA TILL KÖRKORTET!

Publicerad 2009-11-20 22:29:41 i

Har inte blivit något inlägg på någon dag här nu. Men jag har inte haft varken ork eller tid. För det första så är jag så skoltrött/trött när jag kommer hem efter skolan. Och för det andra så har vi tre prov nästa vecka, jag har fyra. Jag har matte,NO,engelska & omprovet i SO som jag inte riktigt klarade. Men inte nog med det..Vi ska ha läst ut två böcker & jag har precis börjat på min andra. Plus att vi ska ha skrivit klart våran praouppsats. Fan allt kommer på en & samma gång. Och ingen lärare fattar ju någotning! Fan vad less jag blir! Så som ni kanske förstår så har jag varit rätt så upptagen. Men nu är det faktiskt fredag, början av en helg & jag tänker inte börja helgen med en massa plugga faktiskt.
Igår var vi i alla fall till Stockholm med klassen plus 9B. Bussen gick tyvärr klockan 06.00 på morgonen så jag klev upp vid halv fem tiden ungefär. Mamma körde mig till bussen. Alla hade sagt innan att man skulle sova på bussen & bla bla bla..Men det blev tvärtom. Ludde satt & sjöng Djurgården vann vilken underbar dag osv osv, själv försökte man sova, men det gick inte så bra som ni kanske förstår. Så det blev noll sömn på dit resan. Inte på hemresan heller för den delen. Hur som helst, så när vi kom dit så parkerade vi vid slottet & gick runt där & glodde ut vakterna. Vilket jävla jobb & stå så där blickstilla, knäpptyst, men ett ruskigt otäckt vapen i händerna. Dom där svärden eller vad det nu är dom håller i tycker jag verkligen inte om. Jag är rädd att jag ska göra någotning fel & dom hugger mig, mohaha, typiskt mig! Vi fortsatte i alla fall vidare & kollade vart Riksdagen var, så vi visste vart vi skulle mötas igen. Så fick vi ca två timmars fritid. Då sprang jag &Mattis Pattis runt & letade en masaa saker, men jag orkar inte skriva för bara tanken gör mig irriterad, ahah fy fan vad jobbigt det där var! Men somsagt så vill/orkar jag inte prata om det. Efter ungefär två timmars tid så möttes alla utanför Riksdagen, då fick vi vänta utanför ett tag, sedan blev det kontroll. Man fick lägga upp alla sina saker på ett band &man fick gå igenom en sådan där kontroll som det piper i om man har någontign, vad det nu heter. Så fick vi låsa in våra saker. Sen skulle vi tydligen upp till någon sorts av klassrum, där vi satt i 20.30 minuter & lyssnade på politiker. Jag höll på att somna jag kände ibland att mina ögonlock rullade ner, men jag lyckades hålla mig vaken i alla fall. Så fortsatte det i alla fall med rundtur över typ hela Riksdagen, det var roligare & jag tycker det var riktigt fint där inne, åtminstone de gamla salarna. Sedan när vi hade gått på den där rundturen så fick vi gå in till den däår jätte jätte jätte stora salen där det var politiker då & pratade, det var tom direktsändning, men vi kom i alla fall inte med på bild & det var nog bra tycker jag. Men där inne satt vi i ungefär 5 minuter för vi fick inte sitta längre. Så sa vi tack, stack därifrån, till donken för att käka tidig middag. Jag käkade en Big Mac för 55 kr. Billigt & gott! Men riktigt onyttigt, men det hör till! Så hade vi alltså tre timmars fritid då vi fyra brudar dvs jag, Mattis, Josse & Petra rände runt i alla butiker & kollade. Riktigt kul var det! Och faktiskt så lyckades jag hålla mig undan från shoppandet. Jag handlade två saker. Middag på Donken & en julklapp till världens bästa Jannike. Det var allt! Det är så otroligt bra för att vara ig,Ida Karlsson. Sedan när det hade gått tre timmar så gick vi tillbaka till bussen som stod parkerad vid slottet, så for vi hemåt igen. På ditvägen bleg det ''American Pie 2'' som vi tittade på & på tillbakarsan tog vi min film, ''Lösvikt med Robert Gustavsson'' & jag akn ju bara säga att fyfan vad vi garavde. Mohaha, kan ni tänka er femtio pers på en buss sitta & asgarva, inklusive busschafören. Det var grymt roligt! Men jag hann tyvärr inte läsa någotnign som jag sa att jag skulle göra, bara några fås idor, men det var inte mycket, & jag hann inte sova heller. Typiskt! Så när vi var framme i Hudik igen så var jag alltså astrött! Ochs om ni läser i rubriken så har min brorsa, dvs världens bästa brorsa tagit körkort! Så STORT GRATTIS på dig brorsan, äntligen har jag ännu en till taxichaffis! Perfekt! Så när jag kom hem så i stort sätt slängde jag mig i sängen & somnade bumms. Riktigt skönt var det! Men så skulle amn kliva upp igen imorse för att gå till skoan. Och fy vad hemskt det var! För det förstavar man jätte trött! För det andra trodde jag att det var lördsag, men det var det ju inte! Och för det tredje så kände jag mig hur äcklig som helst! Så vi hade alltså sovmorgon till klockan nio & hade bild när vi började. Efter det blev det lång lunch & sedan direkt till idrottehn då vi skulle spela volleyboll. Då var även en annan klass där så då tränade vi att spela mot dom, eftersom vi har volleybooll turnering på torsdag nästa vecka. Jag känner att vårat lag är det bästa! Vi har även våran coach Mattis Pattis, som sitter & peppar mm. Mohaha! Brorsan & Fia satt även & kollade på en stund för doms kulle köra hem mig sedan. Men först hämtade vi upp Dennis & någon annan unge, för att köra en av dom till stan & sedan hem till oss. När jag kom hem blev det emst datorn & sådant. Duschen & bara slappade för jag var verkligne riktigt trött. Så nu ska jag kolla vem som åker ut ur idol & sova. Imorgon är det lördag, vilket betyder att jag ska ta med mig allt pluggande till mormro & stta där, mamam & jag ska sova öve rdär & gå ner till morfars grav & tända ljus eftersom jag inte har varit där sedan han dog. Nu bleb det ett långt & rörigt & slarvigt inlägg men jag rokar inte anstänga mig. Jag är så trött så jag sitter med ögonen i kors!


FYFAN VAD UNDERBART DET VORE MED SOMMAR & GOTLAND!





Peace and Love

SORRY BUT I HAVE TO MOVE ON AND LEAVE YOU BEHIND

Publicerad 2009-11-16 20:08:54 i

Den här dagen har, som jag inte trodde skulle, gått snabbt. Och den har varit riktigt rolig! Började först med samling som vanligt. Då vi gick igenom lite om Stockholms resan och lite annat. Så blev vi klara ungefär kvart över åtta. Men då påstår våra handledare att dom inte egentligen får släppa iväg oss förens lektionen slutar klockan nio. Men dom säger att dom ska släppa oss tjugo i nio. Då skulle vi alltså sitta där i klassrummet i nästan en halvtimme och inte göra någonting alls. Men som tur var så släppte dom oss halv nio ändå, fast egentligen vill inte dumhuvudet till våran rektor inte att vi ska ha några raster alls. Jag menar, är hon helt störd i huvudet? Klart vi måste ha pauser, hur ska vi annars kunna jobba? Reglerna på denna skola alltså.. Hur som helst, så efter det hade vi matte. Jag jobbar på riktigt riktigt bra på lektionerna och jag börjar tycka att det är kul med matte. Det är ju riktigt positivt, jämfört med hur mycket jag absolut hatade matte förut. Nästa vecka har vi prov också och jag känner mig väldigt säker och tror det kommer gå väldigt bra! Därefter hade vi teknik. Blev inte sådär jätte mycket jobb. För det första hade vi tappat bort ritningarna till pepparkakshuset, så Petra skulle skriva ut nya bilder och allting. Då funkar inte skrivaren och alla ser ut som frågetecken. Så då tar det ungefär en si sådär fem år innan vi får dom. När vi väl får dom igen så satt vi mest och pratade för vi alla hade tappat tålamodet och annat, men vi hann i alla fall göra två mallar. Bra gjort där! Så blev det lunch och SO. Då slog vi ihop läsargruppen igen och det är så bra, man förstår mycket mer och man hänger verkligen mer. Så nu är vi klara med första frågepappret. Vi hade även riktigt roligt på den lektionen, vi garvade ganska rejält och jag trodde där ett tag att Lasse skulle få fel på oss, men jag tror faktiskt det gick rätt så bra ändå. Så avslutades dagen med NO. Jag hann göra klart studieuppgifterna och på slutet av timmen satt jag, Josse och Petra och hade roligt och pratade lite om vad som hade hänt i helgen. Så det var roligt! Sen när jag traskat hem i regnvädret blev jag sittandes framför datorn en stund innan jag åkte med mamm för att handla. Vi började med att åka på Albert & Herbert. Där såg jag saker som jag själv vela ha och saker som jag även nog tänker köpa i julklapp till Ebba och en av mina värlens bästa brorsor. Så det är bra, då vet jag lite vad jag ska köpa åt dom i julklapp. Måste sätta mig ner i lugn och ro och skriva ner vad jag ska köpa i julklapp till alla. Jag ska ju köpa till en hel del. Mamma,pappa,brorsorna,kusinerna,moster och Greger, mormor, vovven, sen brukar jag ju köpa till Jannike och Beatrice. Jag hade jätte gärna velat köpa en lite gullig kissemisse, lägga i en liten låda med rosett runt om. Men jag vet att jag inte får det för Kaj och Linda, Janikes föräldrar. Annars hade jag gjort det, då skulle hon bli super duper glad! Så bar det av till ICA Maxi. Blev storhandling och sedan hem med alla varor. Nu har jag precis ätit mat, vi har pratat om när vi var små och bodde i huset. Gud vilka minnen man har därifrån. Jag önskar verkligen att vi kunde bo kvar där, men så är det ju tyvärr inte. Jag har precis kollat på Halv åtta hos mig med mamma. Vi ska strax äta lite ny bakad saffranspannkaka och kolla på CSI. Åtminstone jag! Men först så tänkte jag att eftersom det var så längesen och eftersom det snart är julafton så tänkte jag slänga upp lite kläder som jag skulle vilja ha som jag tycker om och är jätte snygga.


Vanlig och enkel topp som är bra att ha.


Otroligt söt tunika/klänning. Denna blev jag fullständigt kär i!




Mysig och fin stickad.




Den kunde kanske ha haft nått finare tryck, men annars tycker jag den var fin.


Kanske ingenting man har vardagligen, men lite finare klänning när det är något speciellt.


Party party!


Kanske den nya nyårsklänningen?

Det var allt, har ju egentligen mycket mer att visa, men jag orar inte just nu känner jag. Känner även lukten av saffranskaka från vardagsrummet!





Peace and Love

ADVENT OM ENDAST 2 VECKOR?!

Publicerad 2009-11-15 12:14:55 i

Som jag sa igår så är det ju inte alls någon lång tid kvar tills julafton. Men så kollade jag & mamma i kallendern nu, det är ju bara två veckor kvar till advent! Hur kan det komma sig? Det var ju för tusan sommar nyss nr man låg på en båt & stekte?! Märkligt vad fort tiden går egentligen. Så om två veckor är det alltså första advent & man kommer julpynta & allt sådant. Snart måste man ju börja köpa julklappar också! Jag ska nog börja på torsdag. Jag ska ju till Stockholm då & då skulle jag få pengar av pappsen så jag kunde köpa lite. Då kanske man ska ta & köpa lite julklappar. Men självklart någontign åt sig själv också. Måste skriva upp lite vad jag ska köpa till var & en. Så ska jag nog in på Cocoo & Ben&Jerry's. Det kommer säkert bli super kul, jag tror jag skulle gå med Josse också så då får man ju lite sällskap. Idag är det den 15 november, söndag, dvs slappdag. I alla fall lite slappdag. Hitills har jag bara degat i soffan med en godisskål i famnen, frukost & kollat på ''Tomten är far till alla barnen''. Förjävla bra film alltså! Den är ju störtskön! Jag tänkte faktiskt bara slänga in ett inlägg här innan jag ska bege mig till soffan igen. Jag tror nästan jag tänker röjja lite här hemma idag. Dammsuga, skura,städa toalett, gå promenad,plugga & duscha. Kanske ska göra det innan brorsan kommer ehm från lanet också. Också ska jag nog spela julmusik. Kanske kommer ett inlägg senare också. Vi får se!







Peace and Love

1 MÅNAD 1 VECKA 3 DAGAR

Publicerad 2009-11-14 10:31:53 i

Visste ni det? Att idag är det prick 1 månad 1 vecka 3 dagar kvar till självaste julafton. Igår var det alltså en månad kvar till lucia. Dvs, snart måste man ju börja tänka på vad man önskar sig! Tänkte skriva upp min önskelista här. Det är ju rätt så br för minnets skull, då behöver jag inte skriva på papper för att förr eller senare tappa bort lappen. Fast jg tror nog inte att jag önskar mig så mycket. Kanske få saker, men lite dyrare. Sen är det ju faktiskt tanken som räknas!


* Minidator, helst rosa (så bra när man ska ut på en längre resa, plus att mamma och jag slpper bråka om våran dator).

* Klippning och toning. Men inte var som helst, på Bobby's hårstudio, helst av Bobby själv. Jag har hört att han faktiskt ska vara riktigt riktigt bra.

* Plattång/vågtång.

* Pengar.

* Presentkort.

That's it! Jag önskar mig fyra saker. Egentligen fem. Den femte är att även om inte morfar är med oss så vill jag att det ska bli så bra som möjligt. Jag ska köpa en julklap till honom & lägga på graven, då kommer det nog kännas som om han är med oss, får vi väl hoppas.
Nu var det ett tag sen jag bloggade här. Jag har inte haft någon ork eller lust. Men jag tänkte i alla fall berätta om sista dagen på skolveckan, dvs igår, fredagen den 13. Började med HK prov, och det gick förvånansvärt bra faktiskt. Men vi får se om två veckor om jag klarar det eller inte. Efter det hade vi bild & nästa gång blir jag klar med min skulptur. Och jag är super nöjd! Efter det skulle vi i alla fall ha idrott, bad. Förra gången vi hade det så kunde inte jag vara med. Så jag satt uppe på läktaren och kollade, då såg det så roligt ut så jag tänkte att nästa gång måste jag ju vra med. Så igår var jag jätte peppad på att bada. Men då visar det sig att ja var den enda tjejen som skulle bada. Vissa kunde inte vara med, vissa varsjuka, visa skulle íväg & vissa var lediga. Men det gick faktiskt ritkigt bra! Det var as kul! Sen när jag hade gjort mig klar efteråt så traskade jag hem, satt vid datorn, fikade & vilade. Jag var så trött! Senare vid fem tiden ungefär så ringde jag till Jannike, så körde mamma mig till henne. Då började vi med att käka, fika, proppade i oss en massa godis. Också blev det såklart Idol till det. Men det slutade med att både jag & Janike somnade i soffan. Så vi gick upp & la oss. Jag vaknade vi nio tiden redan. Så jag satt mig vid datorn & nu sitter jag alltså här. Men nu börjar jag fåont i rumpan för jag sitter på det hårda trägolvet. Plus att jag ser att Jannike fortfarande ligger & sover i sängen, så jag vill ngo försöka sova ett tag till för det ser så skönt ut. Ikväll blir det nog bara hemmakväll, för jag måste hem & plugga lite, umgås med mamma, akske ta en långpromenad. Sen vore det kul att vara hemma om brorsan & Fia ska det. Då aknske man kan hitta på någotnign med dom. Föresten så tar brorsan körkort nästa vecka. Yes! Perfect! Då har jag lite extra taxi om inte mamma eller pappa akn köra mig. Bättre kan det ju inte bli! Plus att han ska fixa klart det sista på volvon nu också, så då får amn väl glida runt lite i den också. Kanon! Men nu ska jag länga mig i sängen igen. Men jag börjar ästa bli lite ungrig känner jag så jag ska nog väcka Jannike snart, MOHAHAH!


Bild sen i sommras, jag älskar den & jag älskar dig Jannike! <3





Peace and Love

JAG DIGGAR KATRIN ZYTOMIERSKA

Publicerad 2009-11-10 17:57:32 i

Jag tänker snart skriva om hur min dag har varit, men först tänkte jag ta upp lite om Katrin Zytomierska. De flesta vet nog vem hon är. Hon har en stor blogg, sköter efter snacket efter Idol osv. Jag har, som jag tror väldigt många andra också tycker eller har tyckt, att hon är bitchig. Jag vet inte varöfr jag alltid har tyckt så, det har bara varit så. Visserligen så är hon väl kanske lite kaxig, vågar verkligen stå för vad hon tycker osv. Men nu när jag var inne & läste på Linda Rosings blogg(som jag absolut älskar), så slog mig tanken att jag kanske ska kika in lite på Katrin Zytomierskas blogg. Jag brukat göra det lite sådär ibland liksom. Och ju mer jag är inne på denna kvinnas blogg ju mer gillar jag henne. Jag diggar henne helt enkelt! Jag tycker hon är stört skön. Hon brukar vara med väldigt mycket i The Voice på kanal 5, så då brukar jag alltid kolla. Så nu har jag alltså kommit fram till att egentligen tycker jag inte att hon är så bitchig & hemsk som jag alltid har tänkt. Det är bara en sak som jag är lite fundersam över. Och det är att hon är ju nu gravid & ska ha barn. Men i en intervju eller vad det var som jag kollade på så säger hon att hon inte alls gillar barn, hon gillar inte att leka med barn i över huvudtaget. Då blir man ju lite fundersam & börjar nästan tycka synd om hennes bebis som hon snart ska få. Hennes blogg är http://www.finest.se/katrin . Vad tycker ni? Tycker ni om Katrin Zytomierska?





Nu tänkte jag berätta lite om hur dagen har varit för mig. När jag hade gjort mig färdig & skulle cykla till Cissi för att hämta upp henne så kommer jag ut & tittar på cykeln. Den var enbart is. Så jag gick i rask takt till henne istället & jag hann till skolan ändå. Första timmen hade vi SO, då vi bara hade genomgång. Sedan hade vi samling då vi gjorde samma vanliga sak, skrev hur vi ligger till i alla ämnen. Efter det hade vi matte(trodde jag & Matti). Så vi spelade först kort & sedan sa vi att vi skulle gå & hämta ett papper till Matti & sedan gå till sal 2. Så vi hämtade det där pappret & gick upp till sal 2. Då kollar vi in i klassrummet där det ligger blåa mappar på varje bord. Vi fattar ingenting & tror att det bara är någonting som kanske vi ska titta på. Så ser vi att det börjar komma allt fler sjuor dit  helt plötsligt står vi i en hel soppa med sjuor. Så börjar tänak tanken att vi kommit fel. Så kommer Ninni, våran matte/NO lärare.
- Vad gör ni här?
- Ja, vi ska ju ha matte.
- Nej, jag ska ha NO med sjuorna nu jag. Eller?
- Va? Nej men vi ska ha matte väl?
- Nej, ni har matte nästa lektion.
- Va? Jaha, MOHAHA!

Så det var bara att kolla på schemat vad vi egentligen skulle ha. Och det visade sig att vi skulle ha språk & sedan matte. Så det var bara att kubba upp & hämta mappen & sedan kuta in på språk lektionen. Så då fortsatte vi att jobba på. Sedan hade vi äntligen matte som jag var pepp på att ha. Jag jobbade på riktigt fint faktiskt & jag känner mig taggad inför provet om två veckor. Efter det hade vi svenska, då vi också bara jobbade på,  nu är jag klar med det, så nu vet jag inte vad jag ska göra. Så slutade i alla fall dagen med engelska. Då jag också jobbade på riktigt bra. Jag har sådana dager, vissa dagar på man på super bra & vissa inte. Men så är det. Så när jag traskat hem i snöovädret, blev det en varm cupcake & Andra Avenyn tittande. Så nu har jag precis ätit & bl a gråtit ut lite. Vi pratade om morfar, & jag klarar fortfarande inte av det. Det är inte morfar som jag inte kan prata om. Det är tanken att jag aldrig någonsin kommer få träffa honom. Att jag aldrig kommer få höra hans röst säga
- Hoho finns det några snälla barn där?
- Hej morfar, haha!
- Vadå, det är ju jultomten det här!
Aldrig mer kommer jag få höra det. Aldrig mer kommer jag få höra honom eller se honom. Usch, tanken är hemsk! Jag vet inte om jag någonsin kommer få in det i mitt huvud.
Just nu sitter jag & lyssnar på låtar. Bl a Cher - If I could turn back time, Celine Dion - My heart will go on & annat. Men nu måste jag tänak på någontign annat & kolla på Las Vegas. Så tänkte jag kanske plugga lite sedan också.





Peace and Love


IDAG ÄR DET INGEN VANLIG DAG, NEJ FÖR DET FARS DAG!

Publicerad 2009-11-08 15:20:53 i

Jag la mig 10.30 igår, så imorse vaknade jag ungefär vid 09.00 tiden. Låg & läste ett tag & sedan blev det frukost med pappa & Gun. Idag är det även fars dag. Så grattis till dig pappsen! Du får någonting nästa vecka,lite försenat. Känns lite konstigt idag eftersom vi brukar alltid åka till mormor & morfar för att fira morfar på fars dagen. Men inte i år. Inte idag. För nu finns ha inte mer. Usch, allting känns så jobbigt..
Dagen har jag tillbringat än så länge i soffan, & kollat på en massa filmer. Jag har nyss ätit middag, väldigt tidig middag, klockan 15.00. Senare idag ska jag packa. Pappa håller på & tvättar nu, nio maskiner har vi som måste tvättas på fyra timmar. Jag har en massa tvätt! Säkert en hel IKEA kasse. Senare ska jag kanske åka till Jannike & vara barnvakt med henne, åt Jonathan & Tea. Men vi får se om jag orkar, kan & så. Måste ju som sagt packa, läsa & lite annat. Men jag kanske kan åka dit några timmar ändå. Är väldigt sugen på att umgås med henne & inte vara hemma hela dagen. Imorgon åker jag till mamma. Nu ska jag nog ringa Jannike & fråga när dom är hemma igen tror dom. Också ska jag nog sova lite också, jag är så trött.



Titta en sån fin bild jag hittade på min oerhört saknade Karin!





Peace and Love

EVERYBODY LOVE RIVERSIDE

Publicerad 2009-11-07 21:02:00 i

Just nu är jag helt slut & lyssnar på musik. Eller snarare FÖRSÖKER lyssna på musik. Eftersom datorn sitter inne i vardagsrummet, där även tv;n är, så är det hopplöst att försöka höra musiken om man har en farsa som ska ha tv;n på HÖGSTA VOLYM! Fan vad jag blir på dåligt humör när man säger till han ungefär minst hundra gånger & han svarar att han inte tänker sänka ett dugg. Gah! Tänkte i alla fall berätta om dagen som jag har tilbringat i Söderhamn, så kanske jag kommer på andra tankar & inte blir lika sur längre. Vaknade vi 07.00 tiden & började äta frukost, klä mig & allt sådant. Så packade jag, ringde Jannike. Halv tio skulle tåget gå från Hudiksvall station, så vi hämtade upp Jannike vid 09.00 tiden. Det tar tydligen bara en halv timme att åka från Hudiksvall till Söderhamn med tåg. Så resan gick riktigt fort & när vi var framme så mötte Marcus upp oss. Vars pappa körde oss till Aquarena. Där plaskade vi i vattnet, simmade längder, åkte rushbana & allt sådant. Så vi hade riktigt roligt! Efter det stack vi till Donken & käkade lite lunch & sedan for vi hem till Marcus. Väl där så satt vi först & kollade i hans skolkataloger, så blev det film. Vi började kolla på Robert Gustavsson - Det ä kanon, men vi bytte efter ett tag till High School Musical. Vi hade alltså rätt så roligt faktiskt. Och 18.00 gick bussen från honom in till självaste Söderhamn, där tåget gick 18.55. Och vi var tillbaka 19.30, mamma hämtade oss, & då var det t'änkt att hon & Jannike skulle köra hem mig till pappa för att ja gskulle packa & dom skulle ner på Ica MaXI. Men så blev det inte, för av någon anledning fick jag inte sova där för Kaj. Men så kan det vara ibland. Så jag stannad alltså hemma, har ätit lite mat, & som sagt försökt lyssnat på musik som är alltså TOTALT HOPPLÖST. Det är liksom inte någon idé att pröva egentligen så egentligen förstår jag inte varför jag gör det. Men men, nu sitter jag i alla fall här, ska nog gå & lägga mig snart för jag är otroligt trött. Synd att man alltid ska bli så äckligt trött när man varit & badat. Imorgon ska jag nog plugga,läsa & lite annat. Pappa ska bl a tvätt alite, så jag antar att han måste ha hjälp.. Och på måndag åker jag till mamma igen, riktigt skönt!


Har precis kollat på Riverside också, sjuk bra & spännande serie. Love it!






Peace and Love

AQUARENA, HERE WE COME!

Publicerad 2009-11-06 20:20:32 i

Mmm.. Nu har jag ätit middag, tacos, & det var gudomligt gott! Var ju så förbaskat hungrig också. För ungefär en timme sedan pratade jag med Jannike i telefon & vi har bestämmt att vi ska ta tåget klockan 09.30 till Söderhamn. Där ska vi umgås med Marcus & bada på äventyrsbadet Aquarena. Det var otroligt längesedan jag var på det badet & det ska bli roligt att få träffa Marcus. Så hans pappa kommer & hämtar mig & Jannike på tågstationen, så kör han oss till Hällåsen. Ska bli riktigt roligt faktiskt! Så det betyder att det kanske kommer ett inlägg imorgonkväll, det beror på hur trött jag är. Annars hörs vi på söndag.









Peace and Love

NU ÄR DET SLUT PÅ VECKAN DET ÄR DAGS FÖR FREDAGS MYYYYYS

Publicerad 2009-11-06 16:59:18 i

That's right! Det är slut på veckan(i alla fall skolveckan) det är dags för fredagsmys. Väldigt skönt måste jag säga! Veckan har gått rätt så fort faktiskt. Tänkte berätta lite om dagen. Vi har som alla fredagar, enbart tre lektioner. Fast idag hade vi bara två. Vi började med a-pass, som nästan är min favorit lektion på något sätt. Jag jobbade med svenska, skrev bl a lite stödord på praouppsatsen & läste även ur boken. Tyvärr var bara lektionen en timme, men jag hann med rätt så mycket ändå. Bild var nästa lektion. Så jag fortsatte med min staty. Enligt mig så tycker jag den ser ut som jag vet inte vad, men Patrik säger att han tror den kommer bli riktigt bra när den är klar. Så det är väl bara att göra sitt bästa som alltid & hoppas på att det blir som Putte Fnutte säger då. Han dotter Elsa var med idag också. Ur söt flicka! Hon var väldigt blyg, Matti & hon pratade på, men mig dissade hon i början men sedan sa hon några enstaka ord. Haha, hon är för gullig! Efter det så hade vi väldigt lång rast innan vi skulle käka, så vi spelade kort & bestämmde med Ann-Cha att vi skulle få åka med henne. Perfekt tänkte vi & gick ner & åt. Men sedan får vi reda på av någon, vet inte vem, att dom tydligen skulle fixa golvet på idrottshallen. Så vi kunde inte ha någon idrott idag. Det var ju synd, för jag hade hoppats på att få spela innebandy. Men det får väl bli någon annan vecka då antar jag. Så jag följde med Matti hem till henne till 13.15, & 1.30 hade jag utvecklingsamtal. Det gick jätte bra! Alla lärare tycker att jag jobbar bra på lektionerna, tar ansvar & är jätte duktig i skolan. Så det var ju bra det. Fick även reda på att svenska redovisningen som jag gjorde, tyckte Iner var jätte bra. Hon hade skrivit att det var den bästa av alla & redovisningen var värd MVG. Så det blev jag otroligt glad över! Så pratade vi om hur jag trivdes & en massa annat. Och det gick verkligen super bra. Och hör & häpna, Ursula var mycket bättre än Kerstin, jag blev väldigt förvånad måste jag säga. När det var slut så var det bara att lyfta på rumpan & traska hemåt. Jag kom hem för ungefär 1½ timme sedan & har mest kollat på tv & suttit här. Nu har även Gun kommit(pappas tjej), hon ligger & läser inne i sovrummet, jag sitter här & skriver, & brorsan har gått ner på stan för att bl a köpa cream fresch till ikväll. Vi ska nämligen äta tacos. YUM! Jag känner tom nu att magen kurrar & kurrar & kurrar & kurrar, så då blir det nog extra gott att äta senare. Jag funderar på om jag ska ringa Jannike, eller om jag ska plugga lite svenska & läsa. Vi får väl se! Blir väl kanske lite slappis dag med Idol,gotta & en bra bok.


Jag som hade hoppats på att få kolla på Las Vegas som jag gör varenda dag efter skolan. Men det går tydligen inte på fredagar. Men jag har som sagt i alla fall en ny favorit serie! :)





Peace and Love

DEN 5 NOVEMBER & DET SNÖAR FÖR FULLT

Publicerad 2009-11-05 16:33:47 i

Idag mår jag inte alls nå bra. Som jag skrev igår så hade jag otroligt ont i armen efter sprutan. Och det är samma idag. Bara det att nu känner jag mig hängig, nästan lite febrig, har ont i övriga kroppen, också fryser jag på samma gång. Jag hoppas verkligen att jag inte vaknar med feber eller någotning liknande imorgon så att jag måste vara hemma. För att imorgon har vi a-pass då man kan ta chansen att jobba ikapp någonting eller göra läxor. PLus att på idrotten imorgon är det innebandy, vilket jag älskar. Så det vill jag verkligen inte missa! Förutom att jag mått dåligt hela dagen så har denna dag gått rätt så fort. Vi började med HK. Jag älskar HK, men jag hatar Inger. Men vi smakade i alla fall på en massa ovanliga frukter & kollade på en frukt 6 bär film. Också hade vi genomgång av en massa skit också. Föresten så hade Matti klippt sig,hon har kort hår & snelugg, hur fin som helst. Hon super duper söt! Efter det hade vi spanska, då vi först hade läxförhör, vilket gick väldigt bra. Sedan fortsatte vi med att jobba. Efter det hade vi engelska, jag är snart klar. Har bara en uppgift kvar & den gör jag på a-passet imorgon. Lunchen idag var extremt rlig, vi skrattade & hade oss så det hördes nog över hela matsalen. Mohaha, vad roligt vi hade! Lektionen efteråt var svenska, men då skulle Inger iväg på möte så då fick vi vara själva. Vi tjejor jobbade på bra, men killarna babblade ju på, som vanligt. Så sista lektionen hade vi NO. Vilket jag också verkligen hatar! Men idag var det faktikst väldigt roligt. Vi körde labbisar & hade skit kul. Så som ni ser i rubriken så har det faktiskt börjat snöa idag. Det snöar riktigt rejält. Och som tur var så kunde mamma hämta mig & köra hem mig, så då slapp jag ju gå hem i ovädret. Så nu har jag varit hemma ett tag. Sitter & lyssnar på musik nu & har precis kollat på Riverside. Tänkte packa upp lite, röjja & sedan lägga mig & vila. Och bara hoppas på att jag mår bättre sen när jag lägger mig för kvällen. Men som jag sa förut så tänkte jag slänga in lite bilder på hur mitt nya rum blev. Men det blir fula,dåliga mobilbilder för jag vet inte vart kamera kabeln är. När jag har hittat den så får ni väl se lite bättre bilder på rummet. Men det kanske slinker med en & annan sommarbild också som jag inte hunnit lägga upp ännu för min mobilkabel har också försvunnit men nu fick jag en ny.






















Så blev rummet, om man jämför med hur fult det var förut så blev det riktigt snyggt! :)



















Peace and Love

JAG GJORDE DET

Publicerad 2009-11-04 17:16:33 i

Jag brukar ganska ofta börja mina blogginlägg med ''Vilken dag..'', så den här gången gjorde jag inte det. Första timmen idag hade vi SO. Och som jag sa så fattar man ingenting av texten, så vi var ett gäng som satt med Lasse & försökte förstå vad man vill få fram av texten. Och det var mycket roligare, lättare & smartare när vi gjorde så. Så det ska vi fortsätta med! Sedan hade vi idrott, men eftersom vi skulle ta spruta så fick man välja om man vela gå promenad eller om man vela köra 21. Så jag valde 21, någon basket lek. Efter det hade vi spanska & den lektionen jobbade jag nästan ingenting verkligen. Jag satt bara & gruvade mig inför sprutan,vaccinet. Klockan 11.00-13.00 skulle vi vaccsinera oss. Men nä vi går dit & frågar så sa dom att dom skulle gå & äta först. Så då vart det massa krångel & vaccineringen började inte förens 12.00. Först var det do skulle åka buss, ingen aning om varför? Sedan var det grupp nummer två & sedan grupp nummer tre. Min grupp. Josse låvade att hon skulle följa med mig & hon var så snäll & hjälpte mig. Som ni kanske har märkt redan så har jag sprutfobi. Så när vi satt där ute så vart jag väldigt upphätsad, försökte fånga efter luft, & försökte lugna ner mig. Försökte,men lyckades inte så bra med det. Så öppnade Helena dörren till klassrummet där man skulle vaccineras & säger '' Kom, nu är det din tur''. Jag trodde jag skulle dö! Hela jag skakade av rädsla, speciellt när jag såg dom där förbaskade sprutorna. Det första sköterskan som skulle ta sprutan sa var '' Nämen, vad är det förnågonting som kommer här då'' & jag svarar med darrig röst ''Ida Karlsson''. Så fick jag börja med att sätta mig på en stol & svara på en massa frågor innan dom kunde ta sprutan. Så när hon ställt klart alla frågor så säger Helena ''Nu kan du gå & sätta dig där & bara ta det lugnt.''. ''TA DET LUGNT!'' var det första jag tänkte. Jag var så rädd så dom fick sitta & prata med mig i typ fem miuter innan dom kunde ta sprutan. Dom sa hela tiden ''Ida ta det lugnt det här kommer gå bra. Ida du måste andas. Ta det lugnt. Slappna av. Ida du måste andas & ta det lugnt. Ta djupa andetag. Du måste andas med magen. Ha kontroll över kroppen & säg till dig själv att du klarar det här''. Mohaha! Jag har nästan aldrig varit så rädd! Så bara när jag ser sjuksköterskan som ska ta sprutan på mig, lyfter upp sprutan, & håller bara i den, så skriker jag till henne. ''SKA DU TA SPRUTAN PÅ MIG NU?!'' skrek jag & hade väl ögon stora som meloner. Haha, nä usch det var hemskt! Men det var ju i alla fall inte lika hemskt som jag föreställt mig att ta självaste sprutan. Man kände när dom stack ind en, men det gjorde liksom inte ont. Men när dom börjar spruta in vaccinet så känner man hur det svider,pupmapr & spänner. Men ondast gjorde det när hon skulle dra ut den, buhu vad jag tyckte det gjorde ont. Som sagt, jag hatar sprutor. Sen efteråt fick man gå in i ett rum med tdningar,en sjuksäng,festisar & sådant. Så där satt vi & pratade vi om allt möjligt. Så sen nr vi suttit där i 20 minuter som man skulle så är andra lektionen också slut. Så då var det bara matte kvar. Och då rättade jagklart diagnosen, gjorde nästan klart arbetshäftet & gjorde klart sista läxan. Så nu känner jag mig riktigt duktig! Men sen när jag & Matti går hem så började det regna trodde vi. Men enj, det var HAGEL! Världens hagelskur som varade ett bra tag. Så jag gick hem, har städat lite, suttit här, fått ätit Jensens munk & nu har jag startat en film, Heart Breakhotel & ska sätta mig & plugg spanska & svenska. Måste ju läsa också kom jag på, boken skulle egentligen vara utläst förra veckan, men jag har bara läst hälften. Men det är värre, vissa har ju inte ens börjat.







Peace and Love

IMORGON ÄR DET MIN TUR

Publicerad 2009-11-03 16:50:43 i

Första timmen idag hade vi SO, som jag verkligen börjar hata. Det är så tråkigt,jobbigt,värdelöst & man fattar ingenting. Vi hade enbart genomgång idag & jag höll ju på att somna. Sedan hade vi samling då vi gjorde det vi brukar. Dvs gå igenom om någonting som är nytt & skriva hur vi ligger till i alla ämnen. Spanskan efteråt fick vi tillbaka våra prov & jag fick G. Så då blev jag faktiskt riktigt glad! Efter det blev det matte & jag har nu gjort klart diagnosen & ska börja på Blåkurs som är vecka 47 arbete egentligen, så jag ligger bra till där. På svenskan efter lunchen så gick vi igenom & lyssnade på en praouppsatts som någon skrev bra för några år sedan. Så nu är det våran tur att skriva en. Vilket jag verkligen ser framemot & tycker ska bli roligt! Efter det hade vi engelska & började jobba med ett nytt arbetsområde. Så har min dag sett ut ungefär, har även suttit & haft ångest,riktigt ont i magen & lite annat bara för att man ser åttorna som ränner fram & tillbaka för att ta den där jävla sprutan med vaccin & sedan får man höra att dom har jätte ont. USCH! Jag hatar sprutor & är livsrädd för dom, så bara tanken gör mig nästan lite tårögd & jag får ont i magen. Imorogn är det min tur. Imorgon ska jag vaccineras. Jag vill inte! Men som tur var så skulle Mattan-Pattan eller Josse följa med mig in & sitta bredvid & efteråt får man faktiskt en festis. Så det är ju bra, då akn jag ju sitta & trösta mig själv med festisen. Men jag har en känsla av att jag kommer börja skrika eller lipa där inne. Vore ju lagom pinsamt i sånt fall. Så det är bara att hoppas på att jag inte gör det, men vi får väl se, tveksamt alltså. Men nu måste jag sluta tänka på det & försöka göra någotnign annat, annars kommer jag väl börja grina här ehmma innan jag ens har fått någon jävla äckel spruta. Så jag ska nog duscha, lägga in lite kläder & annat på plats, plugga & kolla på tv. Det låter ju mysigt!
Har ni redan vaccinerat er, eller ska ni göra det & är lika nervöa som mig?



BUUUUUHUUUU!!!





Peace and Love

FLOURTANTEN, ÄR NI SERIÖSA?

Publicerad 2009-11-02 20:01:41 i

Vilken jävla dag. Började med samling då vi först får lite information om svininfluensan & vaccineringen. Sedan får vi även reda på att flourtanten är tillbaka. Som man slutade med på 80-talet. Så nu kommer det tillbaka. Jag menar, är ni seriösa? Jag blir irriterad bara tanken, så därför tänker jag inte prata mer om det för då blir jag bara på ännu dåligare humör. Matte hade vi efteråt, jag var riktigt trög i början men sedan flöt det på. Sedan teknik, vi gjorde klart våran musfällebil & redovisade den med. Jag hann även göra två matteläxor i slutet av timmen. Bra där! Nästa lektion var det SO, då vi först ÄNTLIGEN bytte platser i salen, så fick vi reda på våra provresultat. Jag fick tyvärr IG & ska göra omprov. Men Lasse sa att även om jag fick IG så vill han inte ge någon betygsvarning, för han tycker jag jobbar på så flitigt & bra på lektionerna. Så det kändes ritkigt bra! Vi började även med nästa arbetsområde. Vi pratade om demokrati, & vad det var förnågonting. Så började vi prata lite & började ana lite, då lät det ungefär såhär..
L: Och nu är det såhär, att ni får välja om ni vill göra inlämningsuppgift eller göra prov.
- Vi började rösta & babbla i munnen på varandra-
Jag: Vänta lite nu Lasse, jag har en fårga bara.
L: Ja?
Jag: Sa du att vi skulle få välja om vi ville göra inlämningsuppgift eller prov, bara för att vi skulle diskutera & du skulle se hur vi diskuterade & reagerade?
L: Vad menar du?
Jag: Jag men alltså -11-...lurade du oss du oss?
L: Ja, haha..
Jag: IDIOT.

Just i den stunden vart jag lite iriiterad, jag som blev så glad & verkligen trodde att vi skulle få välja. Haha, lurad man är! ;) Såå typiskt Lasse Brasse Lingonkasse alltså! Mohaha!
Slut pratat om det. Efter det så hade vi våran sista lektion som var NO. Jag gjorde klart första delen av svarta studieuppgifter. Så nu har jag andra halvan kvar & sedan efter det så är jag klar. Så när vi hade slutat så cyklade jag hem,satt lite vid datorn,packade,kollade på film med brorsan som kom hem. Nu har Fia äntligen kommit hem, så nu slipperhan vara så ledsen & deppig. Riktigt skönt! :)
Så nu har jag kommit hem till pappa, ska vara här en vecka till & ska sedan hem till mamma igen. Så den här veckan kommer nog gå riktigt fort! Kasper har gjort en ny header åt mig nu, men den får ni se sen när jag har fixat dit den. Ritkgit fin blev den tycker jag! Men nu tänkte jag kolla om det är någonting bra på tv. Och är det inte det så får det nog bli lite ''Lösvikt'' med Robert Gustavsson. Haha, Sveriges skönaste komiker. Love him!









Peace and Love

Om

Min profilbild

Ida Karlsson

Ida Martina Karlsson heter jag och kommer från (Glada) Hudik, Norrland. Är en tjej på 19 år! För tillfället bor jag ihop med min pojkvän och våra två ''kissebebisar'' i vår lägenhet. Jobbar extra medan jag funderar ut vad jag vill göra med resten av mitt liv. Hoppas du kommer att trivas!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela