idamartinakarlsson

SKAKA RUMPA

Publicerad 2010-06-29 21:12:41 i

Det blev som jag sade, jag ringde Jannike. Och efter tvätten stack jag till hamnen där hon och hennes brorsa kom och hämtade mig och vi for vidare upp till Lekia. Men där hade dom igen pool som vi letade efter, så vi for viadre till Ö&B. Därhittade vi den, så nu har hon införskaffat en pool också. Nice, det blir mycket bad och slapp i den kan jag lova! Och eftersom att det var så varmt, nästan lite jobbigt varmt, hela dagen så tänkte vi montera upp den och bada redan då. Men när vi precis ställt poolen på plats och skulle börja fylla den  med vatten så bara öser regnet ner. Så typiskt.. Så vi tog alla grejjer och sprng in igen. Sedan vände vi upp och ned på poolen och sade att vi skulle fixa det någon annan dag istället. Så så får det bli! Efter att mamma kom och hämtade mig så åkte vi på MAXI för att köpa lite saker och sedan vidare hem. Och nu har jag precis kollat klart på frösta avnsittet av ''Allsång på Skansrn'' för i år. Och det är lika bra varje gång, lika mysigt också. Man känner verkligen att det är sommar då. Och ibland önskar jag att jag bodde i Stockholm. Det är ju så fint där! Jag tror säkert att jag kommer att bo där eller i Göteborg när jag blir äldre. Det vore roligt tycker jag, med tanke på att min yngste bror troligtvis kommer att flytta ner till Stockholm. Men nog pratat om vart jag tänker flytta när jag blir äldre. Jag börjar få huvudvärk så jag ska fråga mamma om hon har huvuvärkstabletter, sedan ska jag även slänga på sängkläder, duscha, stryka, vika och lägga in kläderi gareroben som jag inte har gjort ännu.








Peace and Love

INGEN VILL VETA VART DU KÖPT DIN TRÖJA

Publicerad 2010-06-29 21:03:38 i

Ångest. Djup ångest. Igår gick jag ju ner och bokade en tvättid för att det var en hel del tvätt. Nu klockan nio på morgon till klockan tolv. Och vad känner och ser jag när jag kollar ut genom fönstret och går ut? Jo, solen skiner som bara den, det är klar blå himmel, inte ett moln så långt ögat kan nå, och det är stekhett. Jag tyckte det var varmt igår, men idag är det ju en bastu ute.. Och jag ska stå och tvätta i tre timmar. Därför har jag ångest just nu. Det kä'nns ju inte så lockande och så kul när det är sådant här väder. Men jag antar att ''sånt är livet''. Jag funderar på att sms:a Jannike och fråga om vi ska hitta på någonting. Dra iväg och bada, soal på hennes altan eller liknande. Idag vore det verkligen perfekt, eftersom att vi inte badade igår kan vi ju göra det idag. Om inte hon ska göra någonting annat dvs. Om mindre än en halvtimme ska jag gå ner till tvättstugan igen för att ladda en ny maskin och hänga all tvätt som jag håller på att tvättar nu. Och jag är helt dyngblöt av svett, det 'r verkligen kokhett ute. Någonting måste jag hitta på efter att jag tvättat, någonting ute, inne kan man inte sitta en sådan här dag!
Medan jag väntar på tvätten kan jag bjuda på en stor bildbomb sedan midsommar helgen!

Midsommarafton


HAHA, såhär morgonpigg var jag på midsommarafton..


Mamma


Vad gör du..?


Mycket folk var det.


Mammsen


HAHA, glad eller vad?


Sivik


Mikael



Nikodemus
''Niko''


Robin som precis åkt fyrhjuling


Mikaels flickvän Sofie


Det hät var precis precis innan vi var tvungen att springa
in med bord och hela kittet eftersom att regnet helt plötsligt bara öste ner..



Väl inne..


Bosse lekte med vispen


Niko och Timmy


Sedan bar det av ut till Rönnskär



Framme


Niko lekte i vattnet


Sofie, Robin, Mikael, Bosse och jag


Rönnskär


HAHA, Bosse och jag


Jag


Kubbspel



Midsommardagen



Vi åkte iväg och spelade minigolf


Bosse


Vi tog en paus i spelandet och tog isället en fika,
fråga mig inte vad jag håller på med för det vet jag inte..



Jag


Bosse och mammsen


Mamma seplar



Mamma


Efter denna långa, men roliga dag var jag både trött och glad




Johannes Döparens dag


Vi åkte till Snarböle och hälsade på dom som var där



Vovven



MAAAT!!



Lillkillen blir så stor..



Hugo med Ebbas prinsesskrona



Hjärtat!



Det har varit en lång dag.. ZzZ



Skärså, ett av mina favorit ställen vid Söderhamns trakten, så vackert!



Fiskebodarna




Det var bilder från mammas kamera, nu kommer de från min från samma stunder!



Jag älskar mammas regristreringsskylt! SMS!


Chicken curry baugetten som mamma gjorde,
faktiskt mycket mer smak och mycket godare än den på Jambo!



Vi hade även våra nybakade cupcakes med oss!


På kvällen blev det godis..


jordgubbar med glass..


och coca-cola, smarrigt!


Varmt och fint var det ute också.


BLÄ! Har ni tänkt på en sak? På ciggarettpaketen står det ju ''Rökning dödar, börja inte röka'',
men varför säljer dom då ciggaretter om dom inte vill att man ska börja röka?



Ebba påväg till havet och båten







Gud vad jag önskar att jag hade Ebbas ögon. Dom är så jäkla fina!!
Alldeles blåa runda och fina. Jag är nästan lite avundsjuk på bruttan!



Nu var vi framme, hon jag vet någon som var riktigt glad och förväntansfull!


Jag älskar den här bilden! Jag älskar Ebbis, min lilla prinsessa, mitt hjärta! <3


Nu far vi ut på älskade havet..


Ebba t o m körde båten, duktig var hon och tyckte det var riktigt skoj!


Vattenstänk..


När vi kom tillbaka satt mitt andra hjärta i vagnen och kollade på alla fåglarna



Ebba och Hugo har precis likadana ögon, så honom är jag också avundsjuk på!












Lillkillen älskar att klättra, han är en riktig klätterapa, och han är duktig på det också!


En prästkrage, sådana sprna gjag och Jannike runt som galningar och letade
efter i Ockelbo till kransarna, tillslut snodde vi några från grannen!



Världens bästa mormor!


Världens bästa moster!


Hugo fick lite blommor av Bosse, och det tyckte han var riktigt intressant, speciellt att kittla folk med dom!


Gofisen min!




Sedan stack vi alltså till Skärså, och Albertina!












Peace and Love

ETT TVÅ TRE FANTA OCH ROSÉ

Publicerad 2010-06-29 01:25:51 i

Min dag vände på sig och blev bra ändå tillslut. Jag gjorde som jag skrev att jag skulle, jag lade mig ner med en filt och kollade på film. Och jag somnade rätt så fort. Och det var vid tio tiden, och jag vakande inte förrens halv två igen. Så det var skönt att få sova ut, kanske det var för att jag var så trött som jag var så grinig och inte någonting dög. Så var det nog! Hur som helst, när jag vaknade hoppade jag in i duschen, fixade mig och slängde ner lite saker i väskan. Sedan promenerade jag hem till Jannike. Det var skönt att få komma ut och nu sken solen verkligen och det var jätte varmt. Det enda jobbiga var att det kändes som om jag gick och gick och gick, men att jag inte kom någon vart. Men dt gjorde jag för tillslut var jag hos Jannike. Och vi har gjort lite allt möjligt. Vi har städat hennes rum, hängt tvätt, vi har stekt på altanen, vi har målat naglarna och bara tagit det lugnt. Sedan strax efter åtta kom brorsan och hämtade upp oss, vi åkte och hämtade upp Fia. Sedan åkte vi för att ta ut pengar och vidare till Köpmanberget för att spela minigolf. Och det riktigt roligt, speciellt eftersom att jag inte förlorade idag. Tvärtom, jag vann! Jag vann med en poääng från brorsan, haha. Först kom jag, sedan brorsan, sedan Fia, och sist kom Jannike. Men inte undra på, hon var bäst på att skjuta snett, hårt och utanför banan. Det var riktig underhållningen att se på henne när hon slåg iväg bollen. Men hur som helst så var det alltså riktigt roligt! Och efter det fortsatte vi hem till Fia för att hon skulle käka, där vi också proppade i oss en massa glass. Och efter det åkte vi till McDonalds för att proppa i ss ännu mer. Sedan åkte vi hem. Och sedan jag kom hem har jag enbart röjt undan på mitt rum, packat upp allting sedan helgen och lite annat. Och jag känner mig väldigt duktig. För jag tog nyckeln och gick ner till tvättstugan för att boka tvättid. Så imorgon ska jag tvätta mellan 09.00 - 12.00. Och jag ska även stryka lite kläder som jag fortfarande inte har gjort, som bara ligger där och väntar på att bli strykt. Och vet ni mer vad jag har gjort? Jo, jag har lagt undan lite kläder som jag använder mer på vintern, och isället stoppat in sommarklänningar. Och jag har dessutom hängt in allting i färgordning, så nu är det riktigt snyggt i min garderob. Nu är klockan kvart över ett och jag läre väl snart gå och lägga mig m jag ska orka upp imorgon. Jag har en hel del att göra:

- Tvätta (mellan 09.00 - 12.00)
- Stryka, vika och lägga in tvätt i garderoben
- Tvätta mina leriga skor
- Byta sängkläder ännu en gång..
- Städa undan lite i lägenheten
- Duscha
- Kolla på sängsongs starten av ''Allsång på Skansen''!!









ÄNTLIGEN, SOM JAG HAR LÄNGTAT!!






Peace and Love

BORN TOO BE WILD

Publicerad 2010-06-28 09:51:23 i

Usch, här sitter jag, och vad är klockan? Jo, 09.16. Jag klev upp halv åtta idag för att mamma skulle börja jobba klockan nio. Och vi var ju i Söderhamn. Och inte kunde jag somna i bilen heller, det kan jag aldrig i början. Men när vi väl är i Iggesund och det är enbart en mil var hem, då kan jag somna. Typiskt.. Ångest! Hur som helst så är det här en dag då jag inte vill eller orkar göra någonting. Jag är trött, det kliar i gommen, ögonen och i näsan, jag nyser hela tiden och snoret bara rinner. Man kan tro att jag är förkyld, men jag har en allergichock. Och jag har myggbett över hela benen. Min bror har haft ett gäng kompisar hemma här när vi varit borta, dvs n¨gon har sovit i min säng. Då måste jag byta sängkläder igen, vilket jag gjorde i tisdags ungefär. Och det var de skönaste påslakanen jag hade. Så nu är jag på dåligt humör för det. I Söderhamn var det strålande väder och bara några få små små moln på himmelen. Här i Hudiksvall är det moln nästan fulla hiummlen, inte ens solen skiner. Och det blir ju så lagom bra när jag och Jannike hade bestmmt att vi skulle lägga oss ute på hennes altan och steka lite, men det går ju inte om det inte är någon sol. Nej, usch vilken tråkig dag, och jag bara klagar. Men vad ska jag göra då? Jo, jag vet vad jag ska göra. Jag ska ta mig en filt, lägga mig ner och kolla på en bra film och förhoppningsvis somna.


Mamma jobbar en vecka till, sedan får hon semester, och då bär det äntligen av till älskade Gotland!!






Peace and Love

I LOVE YOU I LOVE YOU I LOVE YOU I LOVE YOU

Publicerad 2010-06-27 21:57:58 i

Förut tidigare idag skrev jag ett inlägg här. Ett långt ett var det, om hela min hleg. Men datorn hängde isg och allting försvann. Och jag tänker inte sätta mig och skriva om allting igen, det orkar jag inte. Men jag kan ju i alla fall säga att min idsommarhelg har varit helt grym! Det har varit god mat, bra väder, härligt sällskap mm. Det har varit skit kul helt enkelt!
Idag är det söndag, t o m snart måndag igen, klockan är redan tio i tio. Och vi har spenderat dagen hos mormor i Norrala, Snaböle. Där även då moster, kusinerna och Greger är. Vi åt mat, fikade, pratade, skrattade, tyog kort på allt och alla. Jag, Ebba och Greger tog båten och åkte ut en sväng med den vi också. Det var mysigt, och Ebba tyckte det var riktigt roligt, hon t o m körde båten lill ungen. Gud, tiden går så fort, hon blir så stor. Snart är hon en tonåring hon också. Och Hugo blir så stor han också, snart kan han ju gå. Vi har även precis varit ute på en lång promenad genom stan, eller jag, den stan som finns här i Söderhamn. Jag ska säga att jag absolut avskyr Söderhamn, jag förstår mig inte på folk som kan bo i den här döda staden. Men en sak, som Söderhamn är rikt på, det är snygga killar. Oooooohohooo, damn, det finns mycket snygga killar ska ni veta!! Jag har sett ett antal idag, och nu sitter jag här och drägglar efter dom! Men i alla fall, just nu är det fotboll på tv;n som gäller. Men inte länge till, det tillåter inte jag. Usch, hata fotboll. Jag tycker faktiskt att vi ska ta oss en varsitt glas coca-cola, sätta oss med gitarren ute på balkongen i värmen och bara njuta av sommaren som äntligen har kommit. Så nu tänkte jag gå och stänga av tv;n. Bilder från helgen kommer imorgon troligtvis, när jag kommit hem till Hudiksvall igen. Föresten, jag skrev ju att jag skulle skriva en önskelista. Inte vilken önskelista som helst, utan en ''Inflyuttningsönskelista''. Och det har jag gjort! Och det är så mycket saker som jag vill och framförallt behöver. Det aknske man inte tänker på, men gud så mycket saker det är. Och jag fyller år om prick två månader idag, så jag ska ta och skriva ut önskelistan och ge den till alla som kommer och grattar mig. Och det är smart, för sedan när jag alltså fått sakerna, så styker jag det jag har fått på önskelistan, så vet ju alla vad jag har och inte har. Men självklart vore det ju skojj med lite annat än inflyttningssaker också. Exempelvis pengar, kläder, presentkort eller liknande vill jag ju också ha!






Peace and Love

I LOVE YOU I LOVE YOU I LOVE YOU I LOVE YOU

Publicerad 2010-06-27 10:14:37 i

Min midsommar har varit grym! I fredags klev vi upp strax efter sju, duschade och gjorde oss iordning. Sedan bar det av till skogen, jag vet inte vart det var, men någonstanns här utanför Söderhamn i alla fall. Där skulle Bosse springa ett lopp, och medan låg mamma och jag i gräset på en filt och stekte. Sedan blev det lite picknik när Bosse hade sprungit klart, det blev kyckling baugetter, med mangorajja, ungefär som Jambomacka, fast godare. Super gott var det! Efter det, vela jag åka hem för att jag började svälla upp i ögonen och satt och nös hela tiden. Typiskt sommar, pollen, gräs Gud vet allt vad det är.. Jobbigt blev det i alal fall, så vi åkte hem. Då var det bara ur med den maten och ner med den andra. Dvs köttet som vi skulle grilla, potatissalladen, jordgubbarna, salladen, godiset, läsken, efterrätten och alkoholen. Sedan bar det av ut till Söderala för att hämta Robin, och sedan ut till Sivik, till Mikael (Bosses son), och hans flickvän Sofie och hennes syster Frida. Och det var första gången jag var ute i Sivik och det var första gången som jag träffade Mikael, Sofie och Frida. Och där ute var det super fint, verkligen jätte mysigt, om man bortser från all myss som fanns där ute. Jag har aldrig varit med om maken. Men hur som helst så var även Mikael och tjejerna jätte trevliga, verkligen jätte snälla. Och där satt vi och pratade, Robin köre Mickes  fyrhjuling och vi andra började även grilla. Och här kommer det roliga, har ni sett tvreklamen där dom firar midsommar och precis när dom ska till att äta så börjar det regna? Precis så blev det för oss, alla, nästan alla, hade satt sig ner och börjat lagt på mat på tallrikarna, och plötsligt så bara öser regnet ner. Typiskt.. Så det var bara in med maten, borden och stolarna, fort som attan! Så blev vi sittandes inne och äta istället. Men det gick lika bra det, man slapp myggen, det var varmare, så det var helt enkelt lika mysigt det. Men sedan kom solen fram igen, så vi packade ner efterrätten i kylväskan och for ut med båtarna till Rönnskär. Då var allting verkligen perfekt. Jag gick rubnt i vattnet med uppkavlade tights, vattnet var varmt, solen sken, det var varmt i luften, hunden badade, vi skrattade och åt den goda efterrätten. Det var verkligen super mysigt. Men sedan gick solen ner och vi for hem igen. Då blev det kort spel, ännu mer skrattande och vi hade skit kul! Det måste verkligen görtas om, jag har ingenting emot att göra om samma sak om ett år. Sedan vi halv två tiden åkte vi hem, och jag somnade på en gång. Det var på fredagen det. Och igår var det bra väder, solen sken, visserligen kom det en liten skur men det var ingenting. Först åt vi frulle ute på balkongen, sedan duschade vi och fixade oss. Och sedan åkte vi ut till Sandarne och spelade minigolf på campingen där. Det var jätte längesen jag spelade det, och det märktes, för jag kom sist, HAHA. Men det var roligt änå,och vi stannade även och fikade. Och mycket fok var det där! Sedan åkte vi tillbaka in till stan för att handla och lämna varorna hemma, för att sedan åka ut till Sandarne igen för att hämta upp Mari, Bosses dotter, och Magnus hennes kille. Sedan åkte vi hem med dom, sedan hem parkerade bilen och sedan tog vi en prommis, vilket vi behövde efter denna helg. Herrugud, så mycket mat och gotta och så lite som vi gått, vi har bara åkt bil. Det är ingne ordning alls! Haha, också gick vi till en pizzeria, gud spå fult. Men sedan gick vi genom halva stan kändes det som. Vi gick upp till Östra berget, sedan hem till Bosses väns om inte var hemma, sedan gick vi och gick och gick. Men det var riktigt skönt att få röa på sig! Bara det att när amn kom hem var amn ju så himmla trött. Men vi lyckades hålla oss vaken, åt som vanligt en massa gotta och kollade på tv. Det var riktigt mysigt! Och idag, söndag, imorse vaknade jag redan klockan nio av solen sken på mig, jag var dyngblöt av svett. Så jag läre duscha idag också. Men idag är det super bra väder, det är klar blå himmel coh solen skiner för fulla muggar. Så vi ska väl ta och bege oss ut och vara ute i det härliga vädret. Kanske åak någonstanns och bada och sola, det skulle jag vilja. Om vi inte kanske åker till Norralla, Snarböle, till mormro. Där även min moster, morbror och mina kusiner befinner sig. Det vore ju skoj. Dom aknske också vill åka till stranden. Vifår väl se vad vi hittar på. Inne kan vi i alla fall inte sitta, inte en dag som denna. Men nu har både Bosse och mamma vaknat så nu ska jag ta och umgås med dom åch fråga vad vi ska hitta på.






Peace and Love

ALLA FATTAR UTOM DU DU HAR INTE EN ANING

Publicerad 2010-06-25 01:10:17 i

Klockan är fem över ett och vi är fortfarande vaken. Och imorgon ska vi upp redan klockan sju. Det låter inte bra det här! Anledningen till varför vi ska upp redan då är för att Bosse ska springa i ett lopp. Och då ska jag och mamam med honom, och vi ska samtidigt ha picknik. Men det blir nog bra! Nu ikväll har vi proppat i oss en massa gotta (som Bosse imorgon kommer att springa bort, medan vi fetton sittter och trycker i oss baugetter på pickniken) och till det kollat på en Johan Falk film. Och nu har Bosse och mamma gått och lagt sig. Vilket jag också nog bör göra nu! Jag ska sova på soffan hela helgen. Sist jag var här, och sov över, så hade ju jag magsjuka. Och jag får dåliga vibbar, jag tror ungeäfr att jag ska få magjsuka igen bara för att jag ligger och sover där. Därför ska jag sova på soffan, men det blir nice det också! Men nu måste jag lägga mig och sova, om jag kan, efter allt godis kommer jag väl vara super pigg och istället ligga och stirra upp i taket..






Peace and Love

PRETTY WOMAN WALKING DOWN THE STREET

Publicerad 2010-06-24 20:27:56 i

Nu har vi fixat och donat här hemma, inför imorgon. Jag slängde på mig kläder och följde med mamam och handla all mat inför imorgon. Och guid så mycket folk det var, man kunde knappt köra vagnen för det var så smockat med folk. Men vi lyckades i alla fall få allting vi skulle ha. Perfekt! Mamma är snart klar, hon står och packar all sin egen packning nu. Sedan bär det iväg till Söderhamn, vi ska nog in till mormor en sväng också. Hade jag vetat att vi inte skulle åka förens nu, alltså så här sent så hade jag hunnit vara med Jannike idag. Typiskt.. Men vi får väl umgås på måndag eller så, kanske ta en dag på stan. Det är alltid lika mysigt! : ) Medan mamma packar sitter jag här och kollar på Hundtricket. Men jag kom på nu att jag måste bege mig in i badrummet och packa ner min tandborste. Jag är så otroligt duktig på att glömma just tansborsten. Vilket är det viktigaste och frächaste man kan packa ner. Och jag hatar att inte borsta tänderna, allra helst på morgonen, då går jag inte ut om jag inte ha borstat tänderna. Och har jag glömt tandborsten så måste jag ta tandkräm i munnen och ta in vatten och yra runt. Då känner man sig i alla fall lite frcähare. Men det var ju verkligen en nödvändig och intressant inofrmation. Nu ska jag packa ner tandborsten och rappa på mamma lite så vi kommer iväg någon gång.








Peace and Love

SWEET DREAMS

Publicerad 2010-06-24 14:37:26 i

Man ska aldrig lite på SVT;s väder rapport. På hemsidan står det att det ska vara 46-100% molntäcke, men här är det klarblå himmel! Så egentligen förstår jag inte varför jag sitter här, vid datorn, just nu, när det är strålande väder ute. Visserligen blåser det lite, men det är inte obehagligt, tvärtom, det är svalkande skönt.
Idag har jag pratat med Micke, han vela prata med mig så jag ringde honom idag. Och han undrade om jag har någonting inplanerat i sommar. Och det har jag ju, i alla fall en sak hitills, och det är Gotland nu i juli. Men annars har jag ingneting än så länge! Och tyckte han var super, för då frågade han om han kan ringa till mig så fort dom behöver hjälp. Och jag sa sjäklart, såklart! Så det känns bra! Och han sade även att det nog kommer bli mer i höst nu också. Att jag kommer få börja jobba mer regelbundet, istället för bara på några enstaka helger. Så det känns ju hur bra som helst det också! : )
Men nu tänkte jag inte sitta här och babbla så mycket mer. Jag har precis ätit frukost och kollat på Johan Falk - Gruppen för Särskilda Insatser. Den är lika bra som alltid och jag tröttnar aldrig på den! Och jag tröttnar aboslut inte på ''Frank Wagner'', Joel Kinnaman. MUMMS! Jag drägglar när jag ser honom! Men nu tänker jag ta på mig bikinin och sätta mig ute på balkongen ett tag.










Peace and Love

YOU AIN'T NOTHING BUT A HOUND DOG

Publicerad 2010-06-24 00:02:12 i

10 sanningar om dig själv!

1. Jag har aldrig haft ett hål i några av mina tänder.
2. Jag har aldrig smakat alkohol, snus, ciggaretter eller någon sorts knark.
3. I alla dessa år har jag bitit på mina naglar, men nu har jag äntligen börjat spara ut dom.
4. Sist jag var utomlans var jag 5 år, och då var jag i Bulgarien.
5. Jag har haft en och samma mobil i hela tre år, en Motorola V360.
6. Jag är en riktig djurvän (igår fick jag djup ångest när jag dödade en myra..)
7. Efter sommarlovet, börjar jag första året på gymnasiet, och jag ska gå Hotell- och restaurang.
8. Mina framtidsplaner är att ta studenten och körkort. Sedan skaffa ett jobb och kanske flytta till Stockholm eller Göteborg. Kanske jobba utomlands. Sedan komma tillbaka till Sverige (om jag inte stannar) och öppna en egen bar, eller restautang eller konditori. Och efter det skaffa familj, gifta mig, skaffa en stor lägenhet eller ett hus, osv osv..
9. Jag har mina flesta släktningar i Hudiksvall, Söderhamn, Delsbo, Eksilstuna, Stockholm, Gotland och Norge.
10. Jag tillhör inte dom som är emot unga mammor, tvärtom, jag skulle inte ha någonting emot att bli mamma själv i unga år!

Jag fick lust att göra någonting sådant här, det var ett tag sedan nu. Jag har ju typ slutat med mina Ida dissar/Ida hissar och Idas top 10. Jag kanske ska ta och börjar med dom igen?
Men jag tänkte angående den sista punkten där, nummer 10. Jag läser många unga mammors bloggar och tycker det är super intressant. Däremot ogillar jag folk som komenterar till dessa mammor att dom kommer att ångra sig stort när dom väl har fått barnet, att dom inte kommer klarar av det själv, och att dom är för unga. Jag tycker faktiskt inte att det finns någon som helst åldergräns för att få barn. Vad är det som säger att man inte kan ta hand om ett barn, som dessutom är ens eget barn, bara för att man är barn själv? Jag tycker det är en otroligt dum sak att säga. Det finns dom som är vuxna som får barn, men som inte ens vet hur man tar hand om ett barn och gör ett otrligt dåligt arbete med barnen. Det kan ju även alltså vara orsaken till varför vissa är som dom är, att dom har haft en svår och jobbig uppväxt, pågrund av föräldrarna. Sedan kan jag hålla med folk som säger att allting förändras när man får barn. Men det är ju självklart, det måste man ju räkna med. Men livet förändras ju och blir aldrig som förr, även om amn som vuxen får barn. Och då brukar vissa säga att det blir tråkigare som ungdom för då vill man hitta på så mycket saker. Men vadå, vill man inte det när amn är vuxen? Jag förstår mig verkligen inte på vissa människor alltså. Jag hoppas att just ni människor läser just detta och förstår att ni faktiskt har fel. Jag beundrar unga mammor, även pappor, och tycker att det dom gör är skit coolt. SKit ballt! Att dom visar att även dom som är unga kan ta ansvar, kan ta hand om saker och ting, t o m en liten bebis, som sedan växer och växer och tillslut blir lika gammal som en själv var när man fick egna barn. Sedan är det klart att det blir svårare om man exempelvis avskyr barn och enbart tycker det är jobbigt med barn. Men då finns det faktiskt adoption, om man inte hinner göra abort. Jag älskar att läsa unga mammors blogg och kommer att fortsätta att göra.
Så, nu fick jag ur mig lite, lite av den ilska som jag har inom mig på vissa människor. Så innan jag avlutar här nu tänkte jag göra en ''dagens..''.


DAGENS HUMÖR: Glad!
DAGENS KLÄDSEL: Gråa korta mjukisbysor och huvtröja.
DAGENS MUSIK: Vaya Con Dios - What's a woman
DAGENS SAKNAD: Otroligt många och mycket..
DAGENS LÄNGTAN: Midsommarafton och när sommaren verkligen börjar så man akn ligga på stranden och i vattnet..
DAGENS HAT: Ingenting tror jag faktiskt..
DAGENS VILL: Bl a att det ska bli stekande sol imorgon, och på midsommarafton!
DAGENS VILLE INTE: Tvätta och diska..
DAGENS MYS: Nyduschade, i en nästan nybäddad säng och en bra ilm!
DAGENS GÅ UPP: Jag ska snarare gå och lägga mig snart.
DAGENS VILL VERKLIGEN INTE: Jag kan inte komma på någonting just nu.
DAGENS JAG ÄR: Duktig och glad!


Det var det där baby lila nagellacket jag målade mina naglar med idag. Dessa två köpte jag ju som sagt igår!






Peace and Love

KISS ME BABY

Publicerad 2010-06-23 23:13:26 i

Jag har ingen aning om vart den här dagen tog vägen. Jag vakande klockan tio av att en telefon försäljare ringde och frågade efter mamma. Men jag var så trött så jag somnade om och vaknade vid ett igen. Då satt jag mig vid datorn, sedan blev det film och klockan tre skulle jag ner till tvättstugan och tvätta. Och tvätttiden höll på till klockan sex. Sedan blev det middag, jag diskade lite. Sedan började jag och mamma baka cupcakes. Dom blev jätte fins och jätte goda. Jag kunde tyvärr inte ta kort på dom för kameran krånglade. Men dom vart super fina! Jag hade sådana här socker figurer, grodor, blommor, hjärtan, fjärilar och mycket annat fint. Sedan när Fia och brorsan kom så fikade vi. Och dom åkte hem för en liten stund sedan. Och nu, nu är klockan helt plötsligt fem över elva. Jag är inte pigg men heller inte trött. Så det blir nog att jag tänker starta en film och se på. Och kanske skära upp lite vattenmelon, det är alltid gott! Jag har även hunnit måla mina naglar, till en baby lila färgen. Det blev jättefint på. Nu hag alla gått och lagt sig, det är bara jag uppe. Inte ringde jag Micke idag heller som jag skulle, jag får skriva en lapp om att jag ska göra det imorgon, annars kommer jag glömam bort det. Om jag inte går dit och pratar med honom isället. Jag funderar på om jag ska gå på stan och kolla lite till, bl a på trosor, då akn jag ju gå in dit på samma gång. Vi får se hur jag gör. Imorgon ska även jag och mamam åka till Söderhamn. Vi ska fira midsommarafton där med Bosse, Mikael och Sofie, och kanske Robin. Det ska bli roligt, hoppas på bra väder också då. Så jag måstenog packa imorgon också. Men det ska jag nog hinna med. Men nu har jag ingenting mer på hjärtat, så nu tänker jag starta en film, men vilken av alla?


Här ute, i Sivik, blir det midsommarfirande!






Peace and Love

ROLLING ON THE RIVER

Publicerad 2010-06-23 01:11:30 i

Det fungerade inte att lägga in bilder i det förra inlägget. Så dom bilderna får komma nu istället. Håller ni inte med om att Alexander Skarsgård är ur snygg?







Alexander Skarsgård, vilken pudding!






Peace and Love

WHAT'S A WOMAN WITHOUT A MAN

Publicerad 2010-06-23 01:05:19 i

Åh, det är så jobbigt! Oftast om jag är uppe sent på kvällen, så får jag världens benvärk. Det värker i hela benen enda upp till höfterna. Det är så jobbigt, för det gör att jag inte kan vara stilla, jag måste röra på mig. Och jag vet ju inte vad det är. Någon som vet vad det kan vara? Jag vet i alla fall att det är ur jobbigt! Och det är inte första gången det blir såhär, det blir som sagt såhär ofta. Och jag har haft så här i flera år. Det måste vara någonting fel på mina ben. Mina knän är hel konstiga dom också. När jag sätter mig på huk så knakar det så hemskt i mina knän så man tror att de går av. Alla tycker att är jätte äckligt, t o m jag gör det. Och det är verkligen ett stort ljud. Och dom som aldrig hört det förut, när det är första gången för dom, höjer dom rösten och frågar ''VAR DET DÄR DINA KNÄN?!''. Och ja, det är det. Äckligt men sant. Men slutpratat om mina knän och ben. Jag och mamma har precis kollat klart på ''Vingar av glas'' och alla här hemma ligger och sover just nu. Alla ska upp och jobba tidigt imorgonbitti. Föresten så är jag lite deppig faktiskt. Min yngste bror har redan börjat söka lägenheter och satt sig på en vänte lista och allting. Plus att han har blivit anställd på ett byggbolag. Det är så sorgligt. Nu flyttar han verkligen hemifrån snart. Men jag har ju i alla fall min andra, äldste bror kvar, men han bor ju mesta dels hon sin flickvän, så han ser man inte så ofta heller. Men men, det är väl så det är. Snart står jag där själv har tagit studenten, flyttar hemifrån och skaffar jobb. Och några år senare har jag väl flyttat ihop med en underbar man (förhoppningsvis) och kanske är påväg att bilda familj. Man vet aldrig. Nu blev jag sugen på att starta filmen ''Hundtricket'' och skriva en lista. En ''Frmatids-lista''. Saker som jag vill göra och ha i framtiden. Låter inte det roligt, och smart, skriva upp mål som man har för livet. Det ska jag ta och göra. Och samtidigt kolla in min drömman, Alexander Skarsgård. I ''Vingar av glas'' (om ni inte har sett den måste ni göra det, hur bra som helst) och ''Hundtricket'' är han så galet jvla äckel snygg. Jag satt och drägglade i soffan! Men nu ska jag sätta igång med listan.

Vaya Con Dios - What's a woman






Peace and Love

WATCHING THE STARS

Publicerad 2010-06-22 22:11:37 i

Nu har jag gjort iordning te, dvs Gotländs sommarblandning. Det är det godaste te man kan dricka! Och jag har även tagit fram choklad och marshmallow fluff. Nu ska jag och mamma trycka ner oss i soffan och götta med en bra film. Det ska bli ''Vingar av glas''. Först vela jag se ''The ugly truth'', med det får bli den andra istället. Men nu måste vi nog börja kolla på filmen, annars hinner vi både somna innan den ens har börjat. Klockan är redan över tio.










Peace and Love

WATCHING THE STARS

Publicerad 2010-06-22 22:11:34 i

Nu har jag gjort iordning te, dvs Gotländs sommarblandning. Det är det godaste te man kan dricka! Och jag har även tagit fram choklad och marshmallow fluff. Nu ska jag och mamma trycka ner oss i soffan och götta med en bra film. Det ska bli ''Vingar av glas''. Först vela jag se ''The ugly truth'', med det får bli den andra istället. Men nu måste vi nog börja kolla på filmen, annars hinner vi både somna innan den ens har börjat. Klockan är redan över tio.










Peace and Love

WATCHING THE STARS

Publicerad 2010-06-22 22:11:09 i

Nu har jag gjort iordning te, dvs Gotländs sommarblandning. Det är det godaste te man kan dricka! Och jag har även tagit fram choklad och marshmallow fluff. Nu ska jag och mamma trycka ner oss i soffan och götta med en bra film. Det ska bli ''Vingar av glas''. Först vela jag se ''The ugly truth'', med det får bli den andra istället. Men nu måste vi nog börja kolla på filmen, annars hinner vi både somna innan den ens har börjat. Klockan är redan över tio.










Peace and Love

I KEEP DANCING ON MY OWN

Publicerad 2010-06-22 20:56:09 i

Min dag har bestått av städning och shopping. Jag vaknade klockan tio och satt mig direkt vid datorn. Jag startade The Hills och låg och degade i sängen ett bra tag. Sedan började jag städa. Jag röjjde i hela lägenheten, förutom mina brorsors rum, och även dammsög hela lägenheten. Och avslutade städningen med att städa toaletten. Det känns riktigt frächt här! Och jag kände mig riktigt snäll och duktig. Sedan hoppade jag in i duschen, vilket var riktigt skönt. Och sedan slängde jag på mig lite kläder, satt upp luggen ch lät håret vara krullikrull. Sedan kom mamma och hämtade upp mig, också åkte vi ner på stan och strosade runt i butiker. Eller egentligen gick vi bara in på tre butiker. Först var vi in på Lindex, där jag köpte en tröja på rea, och ytterligare två nagellack. Och sedan fortsatte vi in på Fasett för att leta efter present. Sedan fortsatte vi in på H&M där jag köpte en ny BH. Vilket var mycket välbehövligt! Jag växer ut mina BH:ar, vad är det som händer? Hur som helst så vart det en vit, som man kan ställa in banden till flera olika modeller, också kan man självklart ta bort banden helt och hållet Och det är ju riktigt bra med en sådan BH, för den kan man ju ha till alla sorts tröjor, linnen, klänningar och Gud vet vad. Super bra, och det var ju som sagt någonting som jag verkligen behövde. Nu ska jag bara på stan igen någon dag och köpa hem extra mycket trosor. Dom har jag också växt ur. Längst ner i min troshög ligger det trosor som jag inte använder. Vill ni veta varför? Därför att det är storlek XS på de, och vissa även storlek 170, det är en barnstorlek. Så jag kände att det är verkligen brist på trosor. Nu låter det som att jag inte har några trosor alls och att jag använder samma varje dag, men så är det inte. Jag måste bara ladda på med ett gäng nya. Och det ska jag göra nu denna eller nästa vecka. Men hur som helst så var det den sista butiken vi hann in på, och vi gick mot bilen. Men då gick vi på samma gång in till TeWés för att höra om jag ska jobba någonting mer. Terese visste inte riktigt eftersom att det är Micke som gör schemat. Och sedan kom Kristin in med sina barn, och då sade hon att Micke hade pratat hela dagen om att han skulle ringa mig. Men han gjorde aldrig det, och doms äger att han är lite glömmsk av sig. Så dom sade att jag skulle ringa imorgon. Så det får jag inte glömma att göra. Det ska jag skriva upp! Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag och mamma köpte hem lite choklad när vi var och handlade så vi tänkte kanske starta en film och slappa framför tv;n. Jag ska nog göra mig en kopp te också. Det låter otroligt lockande tycker jag. Men innan blir det lite bilder på shoppingen idag.


Depend nagellack 2 för 39,50 kr
Det fick bli ett ljus/baby lila och ett piggelingrönt!


Ord.pris 199 kr, reapris 79,50 kr


BH för 149 kr






Peace and Love

NO ONE ELSE NO ONE ELSE

Publicerad 2010-06-22 00:31:44 i

Nu har jag inte bloggat på ett bra tag. Inte sen i torsdags eller fredags. Okej, det var inte så länge sedan. Men det känns som om det var evigheter sedan! Hur som helst så tänkte jag berätta lite kort om vad jag har gjort de senaste dagarna, dvs i helgen. I fredags var jag bara hemma. Jag vaknade, satt mig vid datorn och plötsligt började jag må illa. Och jag fick världens ångest eftersom att vi skulle åka till Ockelbo. Jag visste inte vad det var, så jag skyndade mig att packa, duscha och klä på mig. Sedan lade jag mig sängen med en gång och där låg jag tills pappa kom vid halv sex. Så hämtade vi upp Jannike och for sedan vidare till Ockelbo. På vägen dit piggnande jag till lite, jag fick i mig en alvedon, så jag mådde mycket bättre efteråt. Och när det bara var en liten bit kvar till Ockelbo fick vi punka på bilen. Så då fixade vi med det, vi fick hjälp av ett par som stannade. Otroligt snällt av dom måste jag säga! Sedan när vi kom till Gun blev det middag och sedan sängen. Men vi somnade inte förens någon gång på natten. Klockan ett satt vi oss och målade naglarna. Ingen av oss kunde sova, så vi blev sittandes och pratade om allt och lite till. Sedan nästa dag, dvs i lördags klev vi upp redan tjugo över sju. Enbart för att göra blomsterkransar för att få gratis frukost. Just det, om ni undrar varför vi var i Ockelbo så var det för att vara på festen som dom hade för att fira Daneil och Viktoria. Daniel kommer ju från Ockelbo och bor t o m granne med Gun. Men hur som helst så när vi hade gjort allting klart för att gå till frukosten i parken så var vi någon enstaka minut efter nio sen. Så vi fick ingne frukost. Löjligt tycker jag! Det var otroligt många som inte fick någon frukost bara öfr att de var någon minut sen. Så vi gick istället hem, käkade frukost där istället. Sedan for vi in tillcentrum, gick in på någon liten mini klädbutik där jag köpte en tröja på rea. Sedan till deras tillfälliga lilla mini IKEA. Dom hade faktiskt riktigt fina och billiga saker där. Sedan fortsatte vi till ett café där, ett café med engelsk inredning och stuk på. Det var faktiskt riktigt mysigt! Och efter det stack vi hem och gjorde oss iordning ännu en gång. Denna gång för att vi skulle till ängen där allting var. Där dom hade storbildsskärmen, en av nordens största dessutom, där dom skulle live sända bröllopet. Och där dom även hade den stora scenen där alla artister skulle uppträda. Och det var grymt roligt, hela Ockelbo jublade när vigseln skedde, det var riktigt ös när konserten var, och på slutet där kom det en hel del snygga killar. Dom bara forsade in. Det enda som var dålig var att det regnade, och att det på så vis vart otroligt lerigt på marken. Men det var super kul ändå! Artisterna var bl a Lasse Berghagen, Krister Sjögren, Lill-Babbs, Timotej, Molly Sandén, Rogen Pontare (som vi dessutom gick förbi tidigare den dagen), Miss Li, Joakim Canns som verkligen öste på och fick publiken att verkligen hänga med. Sedan var det också någon brud, som vi inte vet vad hon heter, som vi tror kommer från gruppen Afrodite. Och hon och Joakim Canns var höjdounkte på hela kvällen. Shit vad bra dom var!! Det var hur som helst skit kul! Sedan var det bara hem, fixa sig för tredje gången den dagen, sedan vidare till festen på Plan. Men det var mindre roligt, närmare bestämmt inte roligt alls. Vi kom dit, gick in. Och när vi kommer in så ser vi att halva området är som ett stort tält dör det är sittplatser och alkohol och typ ett hängar ställe. Sedan resten var typ en karusell och en massa jävla chokladhjul och en massa skit. Så vi var på väg in till den där tältgrejen. Men då skulle dom se lägg och amn skulle tydligen vara arton år för att komma in där. Då frågade vi pappa vad vi skulle göra, och han sade att vi skulle prova med den andra ingången. Så då gick vi dit och dom sade också nej,. Då blev pappa arg och började prata med vakte som stod där. Och t o m jag frågade vakterna varför dom hade en så idiotiskt löjlig regel. Då babblade dom bara en massa skit. Så började han o0ch vakten diskutera varför dom hade gjort som dom hade och varför dom inte hade skrivit tydligare att man måsta vara arton för att komma in där. Då började vakt helvete provosera pappa, så pappa blev ännu argare och vakten kaxade sig ännu mer med pappa. Så vi alla gick därifrån. Och vad gör vakte då, jo han går efter oss. Så jag vänder mig om, glor på honom med världens jävla mördarblick och då börjar han mummla en jävla massa. Så går jag ett steg till och vänder mig om, och han står fortfarande kvar där. Då ger jag han blicken som betyder '' Gå här ifrånf för fan!!''. Så då vänder han och vi fortsätter därifrån. Så jag och Jannike gick istället hem, blev skit trötta och somnade på stört. Och pappa och Gun var där till ett ungefär. Det var ju inte lika roligt, men resten av dagen var ju bra i alla flal. Mne jag blevbara så irriterad på den där idiotriska vakten. För är det inte så att vakterna ska försöka unvika bråk och avbryta om det uppstår? Men den här vaktne gjorde ju tvärtom, han letade efter bråk, han provoserade pappa. Jag hoppas han läser det här och fattar vilen jävla idiot han egentligen är. Åh, sådant gör mig så jävla irriterad!! Men som jag sade så somnade iv med en gång och vaknade upp halv ett nästa morgon, i alal fall jag. Sedan degade vi exakt hela dagen tills vi åkte hem. Så igår kom vi alltså hem från Ockelbo, vi åkte på Maxi där jag fick två nagellack och sedan körde pappa hem mig. Sedan satt jag bara vid datorn, degade och sedan väntade sängen på mig. Jag bäddade även rent sängen eftersom att min bror hade sovit där och inte bytt sängkläder, vilket jag hatar när folk inte gör. Och jag även duchade, vilket är det underbaraste som finns. Att duscha och lägga sig i en nybäddad säng med lakan som luktar tvättmedel. Och idag har jag varit hemma hela dagen enda fram till halv fem ungefär. Då mamma körde ner mig på stan, där jag mötte upp Jannike. Vi strosade runt i butiker och sedan till Jambo så att jag fick lite käk. Sedan gick jag vidare till Fia. För hon fyller nämligen hela 19 år idag. Stort grattis på dig! : ) Och sedan sen vi kom hem har jag bara suttit här, och nu kolar jag på The Hills. Jag har börjat kolla igenom säsing och tänkte kolla på alla säsongerna igen. Det rä sp kul tycker jag! Jag älskar sådnat! Men nu ser jag att detta inlägg vart otroligt långt så jag tänkte bara släng ain bilderna från kvällen och sedan övergå till The Hills, världens bästa serie. I alla fall en utav dom!


Jannike påväg till frukosten


Jannike


Jannike och jag påväg till centrum


Jannike Flinthammar


Jannike när vi blåste in helium från hennes balong


Jag och Jannike


Tårtbufén bestod av dessa tre tårtor och..


två stora bröllopstårtor, som faktiskt TeWés konditori har gjort!



Tårtan var otroligt fin!


Det var fyra hundra tårtor och det var flera bord, ni ser hela längan här på bilden


När vigseln var klar så släpptes alla dessa ballonger i luften



En liten del av publiken och scenen


Jag och Jannike gick även förbi Roger Pontare (han med hatten) och hans turnébuss


Jannike när vi var och kikade i den enorma och helt underbart fian trädgården!



Jannike


Nordens störta storbildsskärm


Scenen


En från ''Så ska det låta'' som ledde orkestern


Lasse Berghagen


Lasse Berghagen


Krister Sjögren och Lasse Berghagen


Lill-Babbs


Molly Sandén, alltså vilken underbar röst!


Stålmannen var där han också, HAHA!


Timotej


Joakim Canns, vilken rock stjärna!


Roger Pontare


Miss Li


Molly Sandén


En utav tjejerna från kören och Roger Pontare


Molly Sandén och Lasse Berghagen


Alla artisterna påväg ut


Bruden som jag inte visste namnet på men som var grym på att sjunga och liknade Tina Turner!


De två nagellacken som jag fick, ett svart och ett vitt


Min nya samling av nagellack. Jag har jätte många i badrummsskåpet,
men dom har väl torkat ut vid det här laget..



Den nya tröjan som jag köpte!
Ord.pris 79,95 kr, reapris 40 kr



Jag tog även bilder på mitt ''riktiga'' hår imorse.
Såhär ser egentligen mitt hår ut, om jag inte har plattat det!



Och många frågar varför jag är så dum som plattar det.
Men tro mig, när man väl har sådant här hår så är det bara jobbigt!







Peace and Love

CAN'T WAIT TO GET HOME

Publicerad 2010-06-18 12:12:37 i

Idag fick jag äntligen sova ut. Jag vaknade och förväntade mig som vanligt att klockan skulle vara åtta eller liknande. Men när jag kollade på klockan var den kvart i elva. Så äntligen fick jag sova ut!
Jag har precis läst bloggar, och läser just nu Katrin Zytomierskas blogg. Men jag ska snart rör mig in mot köket och göra mig en stor frukost. Jag mår illa för att jag är så hungrig. Jag måste ha mat!! Senare idag blir det väl till att packa, ringa pappa, ringa Jannike, duscha och slappa. Sedan ikväll åker ju jag, Jannike och pappa till Ockelbo. Men nu innan jag avslutar det här tänkte jag slänga in lite bilder från veckan och på shoppingen som jag gjorde igår.

Bio med Jannike


Jannike städade.


Jannikes nya kamera som hon fick!




En del av mitt nya linne.


Mina härliga fötter..


Medan Jannike städade, satt jag och Bärta i sängen och myste!


Jannike dunkar musik.


Påväg till bion.




Jannike Flinthammar och Ida Karlsson


Floristen Jannike tittar till blommorna..


''Jag sitter hellre här, och luktar på blommorna..''



Du och jag Jannike, du och jag!



A little bird! En orädd en!


Jannike


Jannike Flinthammar


En suddig bild på våra ringar.



På vägen hem tog jag lite bilder, detta på Möljen!






Enligt mig är hamnen det finaste som finns här i Hudiksvall!


En otroligt stor segelbåt somm står vid hamnen.



Det var den sista bilden från dagarna med Jannike.



Hundvakt i Snarböle


En del av utsikten i Norrala


Gammelmormors och gammelmorfars grav!



Morfars grav!


Karin Regnander!



Vi spelade kort,


drack mjölk och åt ballerian kladdkaka och till det blev det,


film, Änglagård!



Det blev även en hel del spelande på gitarren!


Lukas vovven!


Kossorna var ute dom med!



Sista bilden får bli på mina dubbla vita ränder som jag fick på min rygg, inte fint..



Shoppingen


Ord.pris 199 kr. Reapris 75 kr.


Ord.pris 249 kr. Reapris 150 kr


Ord.pris 299 kr. Reapris 150 kr






Peace and Love

FAST FÖR EVIGT

Publicerad 2010-06-18 00:01:02 i

I söndags gick jag och Jannike på bio och såg Späck. Den var rätt så rolig och helt okej. Jag trodde den skulle vara bättre, jag hade nog för höga förväntningar. Men den var lätt värd 70 kr. Så den tycker jag att ni ska gå och se! Efter bion stack vi hem till Oscar, spelade kort, kollade på film, kollade på kort och bara tog det lugnt. Sedan stack vi hem, i spöregn och vi lade oss i sängen direkt och slocknade. Sedan på måndagen skulle Jannike jobba och jag skulle hem och tvätta, packa och göra allting iordning inför hundvakt i Snarböle. Jag och Karin tog tåget till Söderhamn, där kom mormor och hämtade upp oss och sedan åkte vi direkt hem till Snarböle. Och vi har som sagt varit hundvakt, vilket har varit jätte roligt. Vi har ju då tagit hand om hunden, spelat kort, ätit gott, spelat kubb, tagit kort, spelat gitarr, kollat på film och bara varit. Vi har haft det super kul och super skönt där ute. Igår låg vi även och stekte hela dagarna, och både jag och Karin fick s k ''failbrännor'', som Karin säger. Vi ser inte klok ut. Men nu är vi i alla fall hemma. Och jag har inte gjort så jätte mycket. Jag var på stan och shoppade lite, annars har jag inte gjort så mycket. Håller på och tvättar just nu, så jag ska alldeles strax ner till tvättstugan igen. Annars har jag kollat på tv och käkat muffin. Jag kollade på det där programmet som gick på kanal 4 mellan 21.00 - 22.00. Den där fem åringen som har en sjukdom så att hon åldras i förtid. Jag blev så fruktasnvärt otroligt glad av att se på henne. Det går inte att besrkiva med ord hur det var att se det programmet. Jag måste in på tv4.se igen och se det. Det var så bra! Jag satt och grät i soffan. Hoppas bara att det går på play där på hemsidan, annars blir jag ledsen. Men nu måste jag dra mig ner mot tvättstugan och hämta upp alla nytvättade kläder. Sedan blir det nog sängen med en gång.






Jag blir så jäkla glad när jag ser henne!!






Peace and Love

DET FINNS EN ÄNGEL I MITT RUM

Publicerad 2010-06-13 01:29:06 i

Ojojoj säger jag bara, vilken kväll! Det blev middag, kycklingfilé som var stekt i sötsursås. Sedan i med det i tortillabröd, och till det cream frech, gurka, tomat, salsasås, majs och annat gott. Och det blev hur gott som helst! Det var nästan lite farligt gott, man vela inte sluta äta! Efter det startade vi en tävling. Den gick ut på att Bosse valde en låt, mest rocklåtar, och våran uppgift, självaste tävlingen då, var att skriva låt och artist. Och det började vi med kanske vid åtta och först för en halv timme sedan avslutade vi det. Och de vuxna drack vin till maten och även efteråt och det blev lite stoj här. Lite småberusade blev dom ju. Men det var bara roligt och jag vet inte hur mycket jag har skrattat ikväll. Men jag har skrattat så mycket så att nu är jag helt slut. Imorgon är det söndag, och man tänker att åh nej på måndag är det skola. Men icke då! Härligt! Men imorgon ska kanske jag och Jannike umgås och kanske bl a gå på bio som jag skrev förut. Vi sade Sex and the City 2, men jag blir mer och mer sugen på Späck jag. Men vi får väl se! : ) Det ska bli så skönt att få sova, nu väntar sängen!










Peace and Love

THE SHOW MUST GO ON

Publicerad 2010-06-12 18:14:26 i

Jag kom hem för ungefär en timme sedan. Och jag och mamma var som jag sade till TeWés och käkade lunch, foccatia och efterrätt, budapestbakelse och en danskchokladbakelse. Riktigt gott var det och vi blev riktigt mätta! Jag är fortfarande mätt..
Efter att vi hade fikat och pratat en hel del, efter att vi hade haft en jätte mysig ''mor och dotter lunch'' så gick vi in en snabbis på Fasett, Indiska och H&M. På Fasett hittade jag en massa fint som jag vill ha. Jag ska skriva en inflyttningsönskelista tänkte jag. Det är ju alltid bra att ha, nu såhär när det enbart är tre år kvar tills man flyttar hemifrån. Också kan man ju fylla på listan hela tiden eftersom att man hittar nya saker man vill ha hela tiden. Men i alla fall så gick vi ju även in på H&M. Och med mig ut fick jag ett linne och en klänning. Och även ett fem-pack ringar. Och allt det gick på enbart 198 kr. Billigt, snyggt och bra! Och sedan gick vi vidare in på Indiska där jag hittade ännu en ring. Jättefin är den! Jag hade kameran med mig på stan, så jag har tagit en hel del kort som jag tänkte lägga upp här efter att jag skrivit klart. Och efter det hömtade vi upp brorsan, handlade och sedan ko vi hem. Och jag har städat mitt rum och varit ner och bokat tvättid. Jag ska tvätta mellan 12.00 - 15.00 på måndag, så jag hinner få allting tvättat innnan jag ska till Söderhamn för att vara hundvakt med Karin, och innan jag ska till Ockelbo med Jannike. Hoppas bara att jag hinner få min legitimation innan jag åker till Ockelbo, annars kommer jag inte in på självaste festen som är på kvällen. Och det vore ju riktigt tråkigt! Men det skulle komma nu i början av veckan tror jag, och vi åker ju dit på fredag. Det ska bli sjukt roligt och både jag och Jannike är så galet taggade! Eller hur Jannike? : )
Nu tänkte jag slänga in bilder från dagen, sedan ska jag nog börja stryka mina kläder, jag har nämligen en hel hög full med kläder som ska strykas. Men jag har faktiskt börja tycka att det är roligt att stryka mina kläder och sedan lägga dom snyggt och prydligt i garderoben. Usch, man kan ju tro att jag är pedant. Jag stryker mina kläder, byter sängkläder ofta och jag städar mitt rum varje dag. Men tro mig, det är jag inte..


Älskade och världens bästa mamma man kan tänka sig!










Mina äkta silver örhängen som jag fick av pappsen igår!





Ljuslyktan som jag fick av Marie, Fredrik, Håkan och alla barnen igår, jättefin!


Mina betyg!


Klänning från H&M - 99kr


Linne från H&M - 49,50kr


Fjärillsringen hade jag på examen och de längst fram är de ringarna som jag köpte idag!


Hela min ringsamling, och fler ska det bli!


Där plaserade jag ut min nya fina ljuslykta, och självklart får nallen vara med bredvid!
Jag vet att det kan verka barnsligt, men jag vet inte varför, men jag älskar nallar!



Nu ska jag gå och stryka min hög med kläder...





Peace and Love

WHEN THE CHILDREN SING THE NEW WORLD BEGIN

Publicerad 2010-06-12 12:14:15 i

Jag tänkte även slänga upp mina betyg som jag fick igår. Jag är ruskigt jvla nöjd. Jag är super glad bara jag har minst G i alla ämnen. Ett G är bättre än ett IG. Och om jag har räknat rätt så har jag skrapat ihop hela 215 poäng, vilket jag aldrig trodde att jag skulle göra. Så jag är riktigt nöjd med vad jag har fått för betyg av tre års arbete på denna skola! : )

SLUTBETYG

Bild - VG
Engelska - VG
Hem- och konsumentkunskap - MVG
Idrott och hälsa - G
Matematik - G
Moderna språk, språkval (Spanska) - G
Musik - VG
Naturorienterade ämnen - G
Geografi - G
Historia - G
Religionskunskap - G
Samhällskunskap - G
Slöjd (träslöjd) - MVG
Svenska - MVG
Teknik - VG

G - 8 stycken
VG - 4 stycken
MVG - 3 stycken



Nu ska jag njuta av sommarlovet i två och en halv månad. Men sol och
bad, vänner, god mat, Gotland, kanske Åland och mycket mer! UNDERBART! : )







Peace and Love

FREDRIK SNOTARE OCH CECILIA SYND

Publicerad 2010-06-12 12:03:57 i

Det var studentfirande från morgon till kväller igår! Jag skulle vara på Högliden redan halv åtta för att öva med kören. Men när allt började igång var det roligt, vi glömmde bort oss lite bara, men det var ingenting. Jag och Petra började gråta under hela grejen, vi insåg att det verkligen var sista dagen med hela klassen.. Men det gick bra! Och vi avslutade allting med att våran klass samlades på läktaren och fick våra betyg. Sedan körde pappa mig direkt till TeWés och jag började jobba. Men jag tog ledigt mellan havl ett och två, för att jag skulle se min bror som tog studenten. Och det var riktigt fint, han var ritkigt stilig och passade otroligt bra i student mössa och hela kittet, riktigt stilig var han. Sedan åkte han, Fia och Joakim iväg i en grymt fin oc gammal bil. Och själv måsta tillbaka till TeWés för att jobba. Och klockan tre kom pappa och hämtade mig och vi åkte hem hit till mamma. Där moster, kusinerna och Greger var. Och vi åt och åt och åt, och vi åt lite mer mat, sedan åt vi efterrätt och jag var så fruktansvärt äckligt mätt så det går inte att besrkiva. Mykcet mat var det! Och när dom skulle åka hem så kom Marie, Fredrik, Josefine, Hanna, Albin, Håkan och hans två döttrar. Så då blev det ännu mer folk i huset. Och det var ritkigt trevligt att få träffa dom, det var ett tag sedan! Och då blev det ännu mer ätande, drickande och pratande/skrattande. Vi hade otroligt trevligt! Och när dom gick hem kom Fia och Lövis. Så det var fullt hus hela kvällen! Och grymt trevligt! Och vi alla tre barn fick presenter, brorsorna studentpresenter och jag fick ju för att jag gick ut nian. Brorsorna fick en massa inflyttningsaker, usch, det är ju sant, dom flyttar snart. Gud så hemskt! Men jag själv fick i alla fall tre nagellack av Gun, äkta silverörhängen av pappa, en jätte fin ljuslykta av Marie, Fredrik, Håkan och alla deras barn, också fick jag 500 kr av farmor, Tommy och farbror, en blombukett av mormor,moster, Greger och kusinerna, en tecking av Hanna, en kamera av mamma, Bosse, pappa, Gun och brorsorna Och jag blev verkligen super glad över allting, speciellt kameran! : ) Och senare på kvällen kom mamma in med en liten ask, där hennes vigselring låg, och den övergav hon till mig. Hon sade att hon och pappa hade bestämmt att vi barn skulle få deras ringar när vi blev äldre och om dom skillde sig. Så just nu har jag min älskade mammas vigselring på mitt finger, och det käns ju väldigt speciellt! Och fin är den!! Och seanre efter allt blev jag så trött så jag lade mig i soffan och kollade på tv, dvs somnade på en gång. Men dagen var verkligen jätte rolig och jätte trevlig! Jag hade super kul! : )
Idag är det lördag, och studentbal. Vilket jag hade glömmt bort, men det ska jag nog gå och kolla på eftersom att Fia är med. Henne får man ju bara inte missa. Tyvärr är min tråkiga bror inte med, han säger att han ska festa och supa istället. Men då får man ju i alla fall se Fia! Men jag tycker lite synd om henne, det spöregnar ute idag. Det kan ju inte vara så roligt, det är ju typiskt! Stackarn! Och stackars alla andra som ska gå på balen också. Men det blir nog fint ändå! Jag har inte ätit frukost ännu. Men jag, mamma coh Bosse tänkte dra till TeWés och fika lite. Äta lunch och fika och ja bjuder, snäll som jag är. Men det är faktiskt min älskade mamma värd nu efter så mycket som hon har gjort inför studenten! Och det läre väl även bli en massa städning idag antar jag. Lägenheten är lite skitig, det är disk över hela diskbänken, det är vinfläckar på golven och allt annat möjligt. Men nu ska jag innan jag avslutar det här lägga in en bild bomb på bilder från igår. Sedan ska jag gå och puffa på mamma och säga att vi ska fixa oss så vi kan åka till TeWés.














































































































































Peace and Love

WHEN THE CHILDREN CRY

Publicerad 2010-06-10 20:14:37 i

Nu är det mesta klart till studenten. Vi har dammsugit och skurat hela lägenheten, föruom mitt och brorsans rum. Men det ska jag sätta igång med alldles strax. Jag har nämligen alla presenter till brorsorna och Fia här inne. Så vi måste ha stängda dörrar hela tiden för att inte bror min ska kunna se. Han har redan varit påväg in en gång. Men vi ska slå in dom snart. Vi har även fixat plakatet så att det är klart, jag har ringt och pratat med mormor oom elvisp, och nu är det bara städa badrummet, koka pasta och röja i vardagsrummet som är kvar. Och städa rummet för min del. Sedan är vi klar och det är så skönt! : )
Jag sitter just nu och lyssnar på White Lion - When The Children Cry. Den är så grymt bra! Jag gråter av någon anledning när jag hör den, nästan, jag har inte gråtit än, men snart så känns det som. Och fråga mig inte varför för det vet jag inte. Jag börjar tänka på Linus och Joakim, låten börjar ''Little child'', lilla barn. Det får mig att tänka på hur galet sjukt det är att mina två brorsor tar studenten imorgon. Dom blir vuxna, dom är inte små längre. Dom flyttar hemifrån, Linus kanske t o m flyttar till Stockholm. Usch, bara tanken får mig att gråta.. Det känns så hemskt! Fy vad jag kommer sakna dom båda två! JAG VILL INTE! Kan man inte spola tillbaka tiden? Snälla?!
Nej usch, snart sitter jag här och gråter, det är inte långt kvar nu. Därför tänkte jag istället inann jag börjar med att städa mitt rum, lägga in bilder på mig igår. Alltså klänningen och sådant.


Sverigebakelserna som vi fick på Sveriges nationaldag!










Niansfest outfiten!






Peace and Love

I'M GONNA MAKE IT ALL THE WAY

Publicerad 2010-06-10 09:44:49 i

Typiskt, jag vaknade redan klockan åtta idag av att det var så fruktansvärt varmt inne i rummet, solen sken rätt på mig. Men det kanske var lika bra, vi är i full gång med att sätda inför imorgon, studenten och examen för mig. Vi ska få in minst 21 stycken människor i våran lägenhet. Jag har ingen aning om hur det kommer att gå. Men vi får väl se!
Jag har precis gått ner i tvättstugan med tvätten, så nu väntar jag på att den ska bli klar. Vi ska även hinna på stan idag och köpa presenter till studentkillarna, och Fia. Det är så mycket som ska göras nu! Och klockan ett ska ju jag vara uppe på Högliden på övning med kören. Och det håller på till tre, och efter det är det bara att fortsätta med städningen, men jag får ju inte lägga mig allt för sent heller. Jag måste ställa klockan på fem imorgon bitti. För vi i kören ska vara på Högliden redan kockan halv åtta, men det ska nog gå bra! Men nu luktar det tryffelkaka i köket så jag ska gå och kika på den och sedan ner till tvättstugan.

HAR NI FÖRESTEN LÄST DETTA?!

Svenska hajar!

Världens näst största fisk finns faktiskt i svenska farvatten. Brugden är en ovanlig men regelbunden sommargäst på den svenska västkusten och kan förekomma vid Bohuskusten ända in på sensommaren. Den simmar långsamt och ofta nära vattenytan.  Ibland kan den ses hoppa upp ur vattnet som en val.

 

WWFs Tom Arnbom berättar om sitt möte med denna jätte

Fenan vinglar lite fram och tillbaka och syns långa perioder ovanför vattenytan. Jag vet att det inte är en delfin, för den försvinner ofta utom synhåll ner i vattnet. Nej, det är en haj, och inte vilken som helst – det är världens näst största fisk – en brugd. Jag har alltid velat se denna mystiska och mytomspunna hajart och nu hade jag den mitt framför mig, som en mindre ytgående ubåt. Jag är i västra Skottland för här finns det ”skådarturer” för att titta på brugd.

Tidigare har jag sett enstaka döda brugdar som spolats upp på stränder. När en rutten brugd spolas upp på stranden liknar den ett hårigt urtidsdjur. Det är brosket som brutits ned i trådar och eftersom de är så stora tror många att det är något okänt sjömonster som spolats upp.

Trots sina enorma storlek på 7-10 meter och är en haj är den helt ofarlig för oss människor. Det äter nämligen små djur och fiskar som den silar bort med sina underliga gälräfständer – fungerar ungefär som en sil där maten fastnar inne i vattnet medan havsvattnet strömmar ut genom gälarna. Den liksom plogar genom havet där det är stora stim och det är därför som ryggfenan ofta syns långa perioder uppe vid ytan.

I Sverige har mer än tio hajarter setts och flera av den är riktigt stora, med andra ord längre än fem meter. En av dem är brugden som ses ganska ofta utanför Västkusten. Så håll extra utkik i sommar, det kan vara en brugd som simmar förbi. Sedan har vi blåhaj och håkäring i våra vatten och de har däremot tänder som kan bita – men det är en helt annan berättelse.

 

Värt att veta om brugden

Soliga dagar brukar brugden ofta ligga still vid ytan och sola sig(solhaj).
Brugden kallas solhaj på engelska, basking shark  kommer av det engelska uttrycket  ”to bask” - sola sig och härrör från Irland och Wales.

Brugden tros ha en livslängd på circa 50 år och den har en mycket låg reproduktionstakt. Den blir könsmogen först vid 12-20 års ålder och föder maximalt sex levande ungar ungefär vart fjärde år.

 

Idag är den globala efterfrågan på hajfenor det största hotet och arten är numera mycket sällsynt.

 

Pigghaj respektive valhaj

 

Vår vanligaste svenska haj

Pigghajen är vår vanligaste haj och den blir som mest 120 cm lång. Den tar märkligt lång tid på sig för att föda fram sina ungar. Det tar nästan två år för ungarna att utvecklas inne i honan, det är lika lång tid som hos elefanter. En pigghaj kan bli 75 år gammal.

 

Världens största fisk är valhajen.

Den kan bli över 12 meter lång och är en snäll jätte som bara äter små kräftdjur och små fiskar. Den har ett brett huvud och stor, bred mun framtill på nosen. Ögonen är mycket små. Rygg, sidor och fenor är mörka med vita prickar, längsband och tvärband. Valhaj lever i tropiska och varmtempererade hav. Den filtrerar plankton och småfisk.

 

 

Källa: WWF







Jag kommer absolut inte våga något mer i sommar! :(






Peace and Love

JAG FÅR LIKSOM INGEN ORDNING PÅ MITT LIV

Publicerad 2010-06-09 22:49:53 i

Jag är bokstavligen talat helt slut. Dagen har gått otroligt segt. Började med enhetens dag, som vanligt var super tråkig. Vi fick sitta och vänta på resultaten längre än vad vi tävlade. PLus att jag blev sjukt arg på Anton så jag klappade hårt en smäll i händerna och skrek:
- MEN FÖR FAN ANTON, JAG VILL STRYPA DIG LÅNGSAMT!!
Jag blir så fruktansvärt irriterad på honom, det ska bli så skönt att slippa honom nu. Men nog pratat om det. När det hade slutat drog jag i all fall hem och började fixa mig till nians fest med en gång. Sedan bar det av hem till Kajsa, sedan till skolan för att börja hjälpa till. Sedan kom allt folk och festen blev jätte bra till efter nomineringarna, när vi skulle gå ner till caféterian. Tiden från caféterian och resten av kvällen var bara tråkig. Men det sade dom att det brukar det vara varje år. Jag och alla andra i festkomitén fick i alla fall ett diplom och en varsin ros, som tack för en fantastisk fest stog det på diplomet. Sedan cyklade jag och Cissi hem, det var tänkt att vi skulle dra ut till Maln med allt annat folk, men vi orkade inte. Som jag sade så är jag helt slut efter dagen.
Nu har Bosse kommit, ska gå och se vad mamma gör, också ska jag dricka lite saft. Jag blev väldigt tärstig på saft nu. Sedan blir det nog sängen, jag ser att den står och väntar på mig nu. Det ska bli så skönt att få sova, att få sova ut för imorgon skiter jag i fotbollen, det är ändå bara onödigt och jag hinner inte ut till Maln på volleybollen eftersom att jag har kör uppe på Högliden klockan ett. Så imorgon är jag i princip ledig. Riktigt härligt! Fast jag antar att jag bör hjälpa mamma med allt som ska fixas inför studenten, plus att vi ska på stan och köpa det sista. Men det ska nog ordna sig!


Bild från Gotland, Ossians födelsedag! : )






Peace and Love

RELEASE ME

Publicerad 2010-06-09 07:51:10 i

Jag har just nu jätte tråkigt! Ställde klockan på den vanliga tiden, men sov lite till och lite till och lite till hela tiden. Till slut klev jag upp när klockan var ungefär halv sju. Och fick panik, för jag skulle duscha nu på morgonen. Och först efter ett tag, nu när jag är klar att gå, så kommer jag på att vi inte börjar förenns klockan nio, dvs jag hade hunnit duscha. Typiskt.. Men jag får väl leva med det. Jag ska gå om ungefär tjugo minuter. Jag ska nämligen först till Josse och möta upp henne så går vi tillsammans, för varken hon eller jag vet vart det är. Men det går nog bra, vi hittar säkert, hoppas jag. Jag sitter här och lyssnar på musik i alla fall, Lars Winnerbäck, Oh Laura, Petter, Robyn och  många fler. Jag har en känsla av att det kommer bli stressigt sen när jag komer hem från enhetens dag. För klockan fem ska jag vara på skolan, senast. Och innan det ska jag hinna gå hem, duscha, klä mig, blåsa och platta håret, och även kanske sminka mig och göra någonting med naglarna. Och jag har dessutom inte bästämmt vad jag ska ha för skor på mig ikväll. Men det löser sig nog. Jag ska ha antingen klackisar, men dom är nästan för små så jag komer verkligen få ont i fötterna. Eller så blir det mina gladiatorsandaler med nitar på. Jag har inte bestämmt än så vi får se. Mne nu ska jag fortsätta lyssna på musik och försöka piggna till lite, jag är inte alls sugen på att ha enhetens dag, dvs leka lekar och sådant.


Flummig bild på mig förra året, när jag gick ut åttan!
Tänk att det redan har gått ett helt år!







Peace and Love

KOM ÄNGLAR

Publicerad 2010-06-08 21:15:06 i

En av mina favorit låtar just nu är Lars Winnerbäck - Kom änglar. Den är så underbar! Jag kan inte sluta lyssna på den! Den påminner av någon konstig anledning om morfar. Speciellt ''Den vackraste stunden i livet var den när du kom'' och ''Den jävligaste stunden i livet var när du försvann''.

Denna text är tillägnad till min älskade och saknade morfar.

Vad ska jag säga? Du var en av de underbaraste personerna jag visste om. Du fanns alltid där för allt och alla. Om man hade några problem eller mådde dåligt, vad som helst, så kunde man alltid komma till dig. Du var så hjälpsam! Det finns inte ord till att förklara hur mycket jag älskade dig, och hur tacksam jag var över att ha just dig som morfar. Man kunde inte önska sig en bättre. Den här sommaren kommer nog bli väldigt konstig, eftersom att jag tillbringade nästan hela sommaren hemma hos dig och mormor. Men i sommar kommer du inte vara där, du kommer inte stå och rensa jordgubbar, du kommer inte ligga och sova i solstolen, vi kommer heller inte sitta och spela kort ute på de varma sommarkvällarna. Du kommer inte åka iväg på moppen som du skaffade, den står där inne i garaget. Allting kommer att förändras, allting har redan förändrats och kommer aldrig att bli sig likt igen. Men jag antar att jag måste lära mig att leva med det. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Det sulle inte gå så här långt. Jag önskar du vore här, du missade Joakims 20- års dag och det första han sade till mamma var att han inte skulle fira sin födelsedag nu när inte du skulle finnas där. Du missar också Joakims och linus studenter nu på fredag, och även min examen när jag går ut nian nu på fredag. Det är inte rättvist. Jag hoppas du förstår hur älskad du är. För du ska inte tro att vi inte älskar dig längre bara för att du inte finns, vi älskar dig precis lika mycket, om inte mer. Jag saknar dig morfar och skulle göra vad som helst för att få dig tillbaka hit till oss. Men jag vet, att det kommer aldrig att ske.
Du kommer föralltid finnas i våra hjärtan, men tårarna kommer aldrig att ta slut.
Jag älskar dig morfar, har alltid gjort och kommer alltid att göra
.


Älskade morfar i bakgrunden..







Peace and Love

I STOCKHOLM

Publicerad 2010-06-08 20:40:04 i

Med rubriken menar jag inte att jag är i Stockholm, även om jag skulle vilja det.. Nej, jag är i lilla Hudiksvall, home sweet home, men jag lyssnar på Lars Winnerbäck, och då sjunger han ''i Stockholm''.
Våra ärenden på stan gick bra. Vi skulle hämta ut brorsan studentplakat och gå in på TeWés och prata. Efter det åkte ju jag till skolan igen för att hjälpa till. Och det gick jätte bra och det blir jätte bra och jätte fint! Nu har vi dukat klart, skrivit lappar där klasserna skja sitta och allt sådant. Dessvärre var det lite tråkigt att ingen förutom jag, Lollo och Julia, och Sofi läraren då, var engagerade. Det var bara vi där, plus Ulrika, rektorn var där ett tag. Mne som sagt, det gick bra!
Jag har ätit middag och sitter just nu och lyssnar lite på Lars Winnerbäck. Vissa låtar med honom är riktigt bra tycker jag. Klockan är åtta och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Om jag kanske ska starta en film, lägga mig och läsa eller gå och lägga mig. Eller om jag ska sätta film och kolla på tv, jag vet inte. Men en sak tänkte jag i alla fall göra, en frågelista här. Det var ett bra tag sedan och jag blev sugen på att göra en nu.

(TAR SVAR FRÅN ÅR 2009 OCKSÅ, EFTERSOM BARA HALVA ÅRET AV 2010 HAR GÅTT!)

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut? Ja, det gjorde jag, bl a sökte gymnasielinje för första gången.

Höll du några av dina nyårslöften? Mitt var att sluta bita på naglarna, men det gjorde jag inte.. Men jag börjar bli lite duktigare nu!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?  Ja, Caroline, hon fick en liten Linus! :)

Dog någon som stod dig nära? Ja, bl a min käraste morfar.. : (

Vilka länder besökte du? Endast mitt hemland, Sverige.

Är det något du saknade år 2009 som du vill ha år 2010? Ja, bl a bättre väder på fredag, examen/studenten!

Vilket datum från året kommer du alltid att minnas? 090909, den 9 september år 2009, datumet då jag var mitt ute i skogen och fick reda på att min morfar hade dött..

Vad var din största framgång under 2009? Att jag fcik flera MVG och VG och att jag fick ett extra jobb!

Största misstaget? Jag har säkert gjort många, men jag kan inte komma på något nu.

Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, det har jag..

Bästa köpet? Oj, jag har köpt så mycket, så allt som jag har köpt då. Förutom bakelser och annat onyttigt. Gott men slöseri på pengar och onyttigt!

Vad spenderade du mest pengar på? Kläder, fika och hyrning av film!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, massor! : )

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2009? Oj, det kanske kan vara Lady Gaga - Bad Romance.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Nog ledsnare, eftersom att morfar gick bort, men annars har jag nog varit på topp!

Vad önskar du att du gjort mer? Umgåtts mer med morfar, slutat bita på naglarna och sparat pengar, säkert någonting mer.

Vad önskar du att du gjort mindre? Bitit på naglarna och spenderat pengar..

Hur tillbringade du julen? Hos mormor i Söderhamn, Norrala, men släkten!

Blev du kär i år? Ja..

Hur många one night stands? Inget one night stand.

Favoritprogram på tv? Om jag ska rabbla upp alla kommer jag få hålla på hela natten!

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Hata är ett vädligt starkt ord, men när jag blir arg och irriterad säger jag att jag hatar n¨ågon, fast jag i själva verket inte gör det.

Bästa boken du läst i år? Alla Mari Jungstedt och Pigge Werkelins bok.

Största musikaliska upptäckten? Oj, ingen aning faktiskt!

Något du önskade dig och fick? Ja, pyjamas i födelsedagspresent av Jannike och ett extra jobb på TeWés.

Något du önskade dig men inte fick? Ja, en dator och en moppe..

Årets bästa film? Lika där, ska jag rabbla upp alal får jag hålla på hela natten..

Vad gjorde du på din födelsedag? Firade med släkt och vänner, fick presenter och bara njöt!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja!

Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Klädstil, då skulle jag nog säga bekväm och snygg (enligt mig annars skulle jag inte ta på mig det).

Vad fick dig att må bra? Massor, nära och kära bl a!

Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen vad jag kan komma på nu!

Vilken politisk debatt engagerade dig mest? Och det frågar du mig..

Vem saknade du? Morfar.

De bästa nya människorna du träffade? Det är alltid roligt att träffa nya människor, så jag har ingen favorit.

En värdefull läxa du lärt dig i år? Att man ska ta vara på tiden man har med sina nära och kära. En dag kan dom plötsligt försvinna..

Roas av: Väldigt mycket!

Oroas av: För mycket..

Tror på: Jannike, andra personer, mig själv lite grann och mycket annat.

3 bra egenskaper: Har lösningar på nästan allt, har aldrig druckit/rökt/snusat/knarkat, är snäll mot alla och vågar säga ifrån om jag tycker att någon gör fel, speciellt mot killar av någon anledning.

3 sämre egenskaper: Får beslutsångest för minsta lilla, jag har världens ormfobi som min mormor vill att jag söker hjälp över, och jag har ruskigt dålig kondis.

Skulle vilja: Öppna en egen bar!!

Skulle aldrig: Vara med i Pardise Hotel.

Dold talang: Kan kolla i kors med ena ögat och vanligt med det andra.

Lyssnar på: Allt, förutom skrikmusik!

Ser på: Nästan allt, förutom tecknade dålig urusla program, som exempelvis Simssons..

Garvar åt: Komiker, Jannike, brorsan och mycket mer!!

Motto:''Du har inte misslyckats föränn du har gett upp'' och ''Var dig själv, det är den riktiga du som alla gillar''.

Favoritord: Oj, det är många det!

Hatord: B-rudar...

Tänder på: det mesta..

Tänder inte på: ingen aning..

Favoritljud: Havets vågor och fiskmåsar, och Jannikes skratt!

Hatljud: När någon drar en gaffel mot en tallrik!

Favoritsvärdord: Fittans helvetes kuk bajs ollon!

Hatsvärord: Könsord, men ändå använder jag dom..

Drömjobb: Ägare till en bar, annars jobb på restaurang/bar eller klädbutik.

Skulle aldrig jobba som: Städerska

Vad vill du att gud säger till dig första gången du kommer till himlen? Välkommen, eller vad sägs om att han står där med morfar så jag får träffa honom igen..


Gud vad jag älskar denna kvinna!






Peace and Love

SOMEBODY SAVE ME DON'T CARE HOW JUST DO IT

Publicerad 2010-06-08 15:57:32 i

Ännu en tråkig dag. Med enbart två lektioner, för min del. Först hade vi SO, då vi städade ur våra skåp. Det kändes nästan lite sorgligt! Usch! Och efter det skulle jag på möte, festkomitén. Och det mötet höll på i tre till fyra timmar ungefär. Och vi fortfarande inte klar. Därför sitterjag just nu och väntar på mamma som ska hämta upp mig, så ska vi ner på stan för att göra lite ärenden, och sedan ska hon köra mig till skolan. Så att jag är där klockan fem, för då ska vi duka, och fixa allt inne i tänkoteket så att det är klart. Sedan måste vi även göra lite andra saker som aldrig blev klara idag! Jag känner mig nästan lite stressad, och det är kaos i tänkoteket, det är hur trångt som helt. Men det ordnar sig nog! Egentligen skulle jag vara med Jannike idag, men pågrund av att jag måste vara på skolan så fick vi skippa det idag och kanske vara med varandra på torsdag istället.
Jag har precis plattat håret och sitter alltså och väntar på att mamma ska komma. Hon slutar om tio minuter så hon ringer nog snart. Men medan jag väntar tänkte jag borsta tänderna och även gå in på SF Bio och se när Twilight. Jag ska fråga Fia om vi skulle gå och se den, eller Späck, den verkar ju grymt bra och sjukt rolig, om jag inte ska ta och se SATC 2. Den vill jag ocksåjätte gärna se! Ååh, beslutsångest... som vanligt! Vi får se hur jag gör. Men om jag ska gå på bio så har jag ju i alla fall min biobiljett som jag fick av banken igår. Undra om man kan gå dit igen och säga att man inte har fått någon, det våre ju riktigt nice. Men nej, så får man inte göra! : )








Peace and Love

DET ÄR SÅ LOGISKT ALLA FATTAR UTOM DU

Publicerad 2010-06-07 22:40:15 i

Jag vet inte varför, men hela gårdagen och hela den här dagen har jag suttit och lyssnat på låtar av Petter. Ni vet, rapparen? Jag tycker han är super duktig! Och han har dessutom, märkte jag idag, gjort en av mina favorit låtar som brorsan har i sin bil. Nice!
På stan idag hittade allt vi skulle. Vi var in på banken för att hämta ut min biobiljett, aktivera kortet och lite sådant. Vi var och letade skor till brorsans student, vilket v hittade. Vi hittade även blomman till mitt hår till examen. Det enda vi inte gjorde var att få tag på Kristin eller Terese på TeWés, men vi jag ska gå dit imorgon istället. Jag fick nämligen reda på idag att våran examen börjar så sent som tio, vilket jag tycker är jävligt onödigt. Varför inte nio? Så jag måste säga till dom att jag kanske kommer lite lite sent, men att jag kommer att skynda mig, bara så att dom är förvarnade liksom.
Jag har precis tvättat kläder, proppat i mig en massa naturgodis och ''Fluff'' och även fixat lite med mitt hår för att se hur jag ska ha mitt hår på examen. Och nu vet jag, skönt, så slipper jag stressa om det på fredag morgon och bli arg och slänga iväg saker. Det kommer säkert bli bra det här! Jag sitter just nu och pratar med Kasper, men jag ska gå in och kolla lite saker på internet, sedan blir det sängen för min del. Imorgon har jag först SO, då vi ska städa våra skåp. Och efter det, klockan nio, har jag möte, och det fortsätter enda fram till lunchen. Det är saker kvar att göras till på onsdag, niornas fest. Det kommer bli grymt! Och nästan alla nior är med, vilket det inte har varit på flera år. Därför fick vi beröm. Men det är med bara niorna 157 stycken som kommer, plus alla lärare. Det kommer bli varmt inne i tänkoteket kan jag säga. Men vi överlever nog! Men hur som helst, så efter mötet så slutar vi, för vi ska inte ha någon svenska eller engelska.
Men nu ska jag ta tag i det jag skulle ta i tu med.


Petter






Peace and Love

VI SVÄVAR FRAM I STOCKHOLM STAD

Publicerad 2010-06-07 16:14:44 i

Hitlls känns den här dagen otrligt onödig. Vi har ingenting, absolut ingenting att göra i skolan. Först hade vi samlin, vi gjorde ingneting. Sedan hade vi matte, jag var på möte i tio minuter, sedan gjorde vi ingenting. Efter det hade vi teknik, vi hade en frågesoprt på fem minuter sedan slutade vi, dvs vi gjorde ingenting. Sedan efter lunchen gick vi i alla fall upp och spelade lite kort, vilket var mycket roligare. Det var först på SO som vi gjorde någotnign en hel lektion, vi hade fårgesport. En tävling, Lasse hade köpt pris (godis), och mitt lag vann. Dvs jag, Wille och Jonte! : ) Och efter SO hade jag kör, sedan slutade vi. Håller ni inte med om att det är väldigt onödigt att ens gå till skolan en sådan här dag? Jag hade gärna velat vara hemma imorgon, men det är möte igen och imorgons ka det hålla på i flera timmar, för att vi skulle kunna hinna bli klar. Tråkigt men sant.
Jag kom hem för ungefär snart en timme sedan. Och har precis läst klart alla bloggar som jag följer bl a Linda Rosings, min favorit blogg! Jag sitter just nu och väntar på att mamma ska komma, så ska vi ner på stan och göra några ärenden. Vi ska in på banken, kolla på skor till brorsan och en blomma till mig. Och vi måste även in på TeWés igen och pratade med dom.
Men nu ringde mamam, så nu ska jag kila ner!


FAVORIT BLOGGEN!!






Peace and Love

YOU CAN CALL ME MANBOY

Publicerad 2010-06-06 21:57:36 i

Jag kom på att det är ju svenska nationaldagen idag. Dvs, mamma bjuder på hemmagjorda ''Sverige bakelser''. Vi har precis setat och fikat, så nu ligger det goda i min mage. Riktigt gott var det!
Jag har pratat lite med Jannike i telefonen, och vi har bestämmt att vi ska hitta på någonting på tisdag. Usch, det är otroligt vad man kan sakna en människa på så kort tid.
Klockan är redan snart tio, vad tiden har gått fort idag. Jag ska nog lägga mig och läsa lite eller någonting, eller kanske kolla på film. Kanske Andra Avenyn, första säsongen, den är mysigtast och den har jag på datorn. Den är ju så bra! Ja, så får det nog bli! : )


Berättade jag föresten att Jannike och hennes mamma var med på tv igår, på sommarkrysset! : )







Peace and Love

MANBOY MANBOY

Publicerad 2010-06-06 13:01:29 i

Igår åkte jag ut till Ntånger, som jag hade tänkt. Vi åkte till Astrid och Tages stuga och var kvar där ett bra tag. Sedan for vi hem, käkade godis och kollade på tv hela kvällen. Bl a på sommakrysset, där jag såg halva Jannike och hela Linda. Jannike garavde ihjäl sig när hon hörde att hon hade varit med på tv. Också kollade vi på Ladder 49, grymt bra film. Men tyvärr väldigt sorglig tycker jag, jag blir alltid så besviken, fast jag vet vad som händer.
Idag har vi varit ute hela dagen, dom har rensat deras garage och jag har hjälpt Lasse med buskarna. Nu ska vi käka lite lunch, sedan bär det av in till stan, hem till mig för att jag ska hem och Catarina ska gratulera  mammsen i efterskott. Ikväll vet jag inte riktigt vad som hände, blir nog bara hemma, om jag inte drar till Jannike om hon har kommit hem dvs. Men nu ska jag in i köket och se vad alla de andra gör!






Peace and Love

FEEL THE RAIN ON YOUR SKIN

Publicerad 2010-06-05 09:07:03 i

Klockan är 08.57 och jag sitter redan uppe vid datorn. Men vad gör det, vädret är super idag! : )
Gårdagen var jätte rolig, jag vet inte hur mycket vi skarattade, vi käkade godis och jordgubbar och hade helt enkelt skit kul. Det måste verkligen göras om, men gärna när det blåser lite mindre..
När det började bli en aning för kallt så for vi hem, eller jag och mamma åkte ner på stan för att se om det var något drag på cruisingen. Men det var det inte, så när vi var påväg hem så åkte vi förbri brorsan, så då åkte jag en sväng med gänget i den bilen. Men det var en olaglig cruising, en oarangerad, så det var inte mycket bilar alls. Därför åkte vi hem med Matti till henne, kollade lite på hennes nya lilla kanin unge. Och sedan åkte vi till XYZ Maskin parkeringen så att Fia fick övningsköra lite och det gick jätte bra, hon är grym ska ni vet! Och bäst av allt var hennes härliga ljudeffekter! : )
Idag är det lördag, jag tänkte precis att oh nej nu måste jag plugga, men jag kom nu att det behöver jag inte. Skolan är slut inget mer pluggande förrens om tre månader. Härligt!! Så idag ska jag nog hjälpa mamma lite här hemma med städningen inför studenten och sådant. Men jag vet inte, Neatrice undrade om jag hade lust att komma över en sväng till dom nu i helgen och sova över. Och det vore faktiskt inte helt fel. Det var jätte länge sedan som jag var där nu, och jag saknar dom allihopa. Speciellt Beatrice. Och jag vill passa på att vara med henne så mycket som möjligt nu, för att när skolan börjar så flyttar hon upp till Umeå och ska gå på en skola där. Tråkigt men sant..
Så jag har inte riktigt bestämmt hur jag ska göra. Men det lutar nog åt Njutånger i alla fall. Ja ska ringa och höra med henne om en stund. Men nu ska jag kolla på The Hills (världens bästa serie) och lägga in nytvättade kläder i garderoben. Kanske jag t o m ska stryka det mesta. Ja, så får det bli. Ordning och reda..


Jag och Bea på en av poolkvällarna vi hde för kanske två sommrar sedan. Minnen...!






Peace and Love

JAG SKULLE INTE HA SÅ BRÅTTOM MED ATT TRÄFFA NÅGON NY

Publicerad 2010-06-04 15:16:09 i

Vilken underbar dag! Vädret har varit varmt, dessvärre otroligt blåstigt, men jag ska inte klaga. Jag var på skolan redan klockan åtta för att gå på festkomitémöte. Sedan klockan tio gjorde jag mitt träslöjdsprov. Och vet ni?! Jag får MVG i träslöjden! Helt otroligt vad glad jag är just nu, plus att jag får VG i tekniken! : )
Efter det stack jag ner och åt en snabbis, sedan åkte jag ut med Ann-Cha till Maln för att ha idrott, volleyboll. Det gick rätt så bra, men pågrund av blåsten blev det lite konstigt. Men det var ändå riktigt roligt! Och efter det var det raka vägen tillbaka till skolan för att ha SO prov, Andra världskriget. Och vet ni?! Jag klarade det! Yippie! Nu har jag klarat precis allt jag ska. Jag har klarat av tre år på högstadiet! Underbart!!
Jag sitter just nu och sms:ar med Cissi. Vi ska åka iväg och köpa godis nu. Ikväll blir det nämligen volleyboll spel på Maln igen, men nu med Cissi, Fredrik, Robert, Perre och kanske några fler. Det ska bli roligt! Och då måste man ju ha godis md sig! Men nu måste jag kila iväg, Cissi väntar!


En bild sedan någon sommar tillbaka..






Peace and Love

TELL ME TELL ME ABOUT YOUR FEELINGS

Publicerad 2010-06-03 20:58:49 i

Igår blev det inget inlägg, men det hände inte speciellt mycket. Jag var i skolan, umgicks med Jannike, gick på promenad, baka kladdkaka och inte så mycket mer.
Så jag tänkte skriva lite kort om denna dag istället. Det började med redovisningen av alla repotage grupper och det gick riktigt bra. Jag var nervös innan, men sedan gick det bra! På spanskan satt vi ett stort gäng ute på gräsmattan och stekte, lyssnade på musik och bara njöt av värmen. Det var riktigt härligt! Och på engelskan var det kör övning, och nu börjar kören låta riktigt bra faktiskt. Vi har två eller tre övningar kvar, så jag hoppas det går bra. En träning är på två timmar också. Och på svenskan lyssnade vi på en redovisning och jag pratade med Inger, och hon sade att hon inte hade tänkt att sänka mina betyg. Så det känns skönt! Och sista lektionen var NO, men vi fick istället sluta.
Och dirket när jag kom hem så slängde jag mig i sängen, jag var helt slut. Så jag ställde klockan, så att jag kunde vila i en timme och sedan börja plugga. Men då ringde mamma och sade att vi kunde åka ner på stan och köpa examen skor idag istället för i helgen. Så jag klädde på mig och vi for iväg. Och vi började med att gå in på Expert för att fixa lite saker. Sedan vidare in på skobutikerna och kikade runt lite. Och det slutade med ett par super fina gladiator sandaler. Sedan vidare in på en massa andra butiker, och även in på TeWés. Och jag pratade med Terese, och nu har vi bestämt att jag ska jobba mellan 11 - 15 på fredag, samma dag som examen. Men jag får gå ifrån mellan 12 - 13, så att jag hinner se och gratulera min käre bror som tar studenten. Det var helt okej! Och på lördag ska jag jobba mellan 11 - 16.30. Det blir nog bra, det är någonting jag tycker är super kul och jag får ju dessutom lön. Så det blir super! Och efter att vi hade varit där gick vi in på Ginatricot och köpte smycken till examen och även en klänning som jag ska ha på niornas fest på onsdag.
Egentligen vet jag inte ens varför jag sitter här just nu, jag har precis ätit middag, och borde egentligen sitta och plugga nu. Men jag orkar inte! Men, jag måste. Jag ska göra lite saker nu iväll. Jag ska plugga på träslöjdshäftet, och SO, Andra världskriget, super tråkigt. Det är så värdelöst, jag vill inte veta alla tråkigheterna som var, det var ju flera år sedan, varför ska jag behöva veta sådana saker. Enligt mig är det väldigt värdelöst! Och jag ska även kolla så att alla mina examen saker är klara nu, och så att allting passar. Men efter det då måste jag plugga, jag ska nog göra mig en kopp te och sedan sätta mig med allt pluggande..



Run Away

Text: Alina Galetskaya

Musik: Anton Ragoza & Sergey Stepanov

Låttext:
Oh, forget, let me breathe, let me live!
Just run away from my mind.
Oh, forgive, I don't need,
I won't breathe!
Just get away from my life!

You've lost one and all, so fly away
Over the clouds, under the sky.
Never come back and run away
With all your might, give up you!

I don't believe anymore your shallow heart.
I know that it's you who chose to play this trick.
O'll never forgive you, not for anything!
And now you are left with nothing.

Oh, forget, let me breathe, let me live!
Just run away from my mind.
Oh, forgive, I don't need,
I won't breathe!
Just get away from my life.

Oh, forget, let me breathe, let me live!
Just run away from my mind.
Oh, forgive, I don't need,
I won't breathe!
Just get away from my life.

There's no other time to making
Happiness. You have mistaken.
We have no progressive future!
I know your lying nature.

There's no other time to making
Happiness. You have mistaken!
We have no progressive future!
I know your lying nature!

Oh, forget, let me breathe, let me live!
Just run away from my mind.
Oh, forgive, I don't need,
I won't breathe!
Just get away from my life.

Oh, forget, let me breathe, let me live!
Just run away from my mind.
Oh, forgive, I don't need,
I won't breathe!
Just get away from my life.






Peace and Love

JUST ME AND MY GUITARR

Publicerad 2010-06-01 20:04:58 i

Idag har det också varit super bra väder, precis som igår! Så efter att jag hade kommit hem från skolan, vi hade elevensval idag, så ringde jag Jannike. Sedan cyklade jag till henne och vi har legat och solat ute på balkongen i unefär två timmar, och även smällt i oss lite gotta. Och jag kan även medela att jag har nu punka på min egen cykel, och bromsarna är trasiga på cykeln som jag har hemma hos pappa. Det känns rätt så surt, men jag överlever nog!
Jag kom hem från stallet för ungefär en timme sedan. Jannike skulle rida och jag skulle hålla henne sällskap innan.
Jag sitter just nu och snackar lite med min Karin på msn, och troligtvis kan hon följa med mig till Söderhamn och vara hundvakt i två dagar! Det ska bli super kul! : )
Jag känner att jag är jätte hungrig efter en hel dag, så jag ska nog gå och käka någonting nu. Sedan ska jag ringa mamma och prata med henne också. Jag saknar min mamma! Också måste jag även skriva ner lite saker som ska göras på en lapp, bl a städa, diska, plugga, och ringa TeWés konditori imorgon. Men det ska jag nog hinna med!


<3






Peace and Love

Om

Min profilbild

Ida Karlsson

Ida Martina Karlsson heter jag och kommer från (Glada) Hudik, Norrland. Är en tjej på 19 år! För tillfället bor jag ihop med min pojkvän och våra två ''kissebebisar'' i vår lägenhet. Jobbar extra medan jag funderar ut vad jag vill göra med resten av mitt liv. Hoppas du kommer att trivas!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela