idamartinakarlsson

HOT-N-FUN

Publicerad 2010-10-28 22:12:44 i

Åter igen en kort dag, kortare än igår t o m. Vi slutade kvart över elva idag, och då tog de flesta i våran klass, bussen ner ill CUL. Där blev vi bjudna på välkomstdrink, och sedan blev det tre rätters lunch. Förrätten var blomkålssoppa, som jag tyckte var jätte god! Och till varmrätt blev det friterad potatis, fläskfilé, vinsås och palsternacka. Jätte gott det med! Och tillslut blev det en, för mig, ny efterrätt, som jag aldrig har ätit alltså. Västerbottenparfé doppad i choklad med hjotron. Riktigt gott det med faktiskt, men dt flesta var nog inte så förtjust i det, men det var jag. Riktigt gott var allting, det gjorde de bra! Efter det gick jag en lång runda på Åhl'ens, jag tror jag kollade igneom varje hylla innan jag gick. Och gud så fina saker dom har! När jag kom hm satt jag mig vid datorn, sedan somnade jag i sängen och klockan sex gick jag ner i tvättstugan och tvättade. Nu ska jag hänga det sista och mamma vill ha datorn. Sedan blir det film och kanske en kopp te innan jag lägger mig för att sova. Det låter väl mysigt?


Här är min skiss för mitt nya rum som jag kommer att få. Min bror flyttar ju den första december (tyvärr), så då ska jag ta hans rum. Men vi ska göra om lite där inne. Hans tapeter är blå och det är verkligen killtapeter. Så jag ska tapetsera om, få fondvägg och köpa lite nytt. Jag ska inte köpa så mycket nytt, det har iv inte råd med, jag vill ju ha julklappar också. Men som ni ser på ritningen så precis vid dörren, på vänster sida, så tänkte jag ha min avslånga spegel. Den passar ju bra bredvid garderoben med alla mina kläder. Och sedan kommer garde roben, sängen och ovanför sängen vill jag ha en fotohylla som finns på IKEA för inte ens ett hundra femtio kronor. Också ett nattduksbord, antagligen det lilla svarta lack bordet, vanligt från IKEA, som vi har skrivaren på just nu. Och sedan kommer fönsterkarmen, och sedan en lång, stor lampa i hörnet där. Och sedan byrån, den vita som jag har. Och efter det kommer tillsist, en stor spegel till, och nedanför den en vanlig lack hylla för nittionio kronro från IKEA, som jag sätter upp i midje/mage höjd. Eftersom att det finns eluttag där så passar det bra, för då akn jag ha den platsen att platta håret vid och ha smink och sådnat. Tänkte skaffa lite små lådor att ha hårsnoddar, hårspännen och sådant. Jag tror att det kommer bli super bra när det väl är klart! : )
Nu såg jag att det här inlägget lbev väldigt långt, det var inte meningen.






Peace and Love

JUST A DREAM

Publicerad 2010-10-26 17:30:20 i

Idag blev det en kortis dag i skolan! Först hade vi första hjälpen information i lite mer än en timme, och efter det blev det lunch. Sedan tog vi en promenad ner till CUL och hade två lektioner. Arbetsmiljö och servering. Och nu har jag och Petra hoppat på att servera på julbordet på CUL. Det ska bli skit kul! Lite roligt att få prov på lite annat än bara matlagning. Efter det gick jag hem. Och klockan tre började min tvättid. Nu är klockan halv sex och jag ska alldeles strax gå ner och hämta tvätten. Det var inte så mycket tvätt idag eftersom att jag tvättade i måndags också. Senare ikväll blir det till att plugga till provet imorgon. Vi har nämligen engeslka prov på våra ungefär ett hundra femtio ord, plus lite gramatik. Men jag hoppas att det kommer att gå bra. Jag har bara inte övat någonting ännu, bara lite i skolan, men det ska nog gå bra ändå hoppas jag. Det kanske blir lite film ikväll också, med mamma. Det blev aldrig någon film igår, så då aknske vi akn ta det ikväll istället. Ikväll är det ändå bara skit på tv, förutom bartenderskolan.


Kolla vilken fin bild jag hittade på Karin! Är den inte fin? ♥






Peace and Love

DU GÖR MIN DAG

Publicerad 2010-10-25 20:19:02 i

Vilken stressig dag! Började klockan åtta och åkte med mamma och hennes kollega till ders jobb och gick därifrån till Broman. Då blev det stressigt plus att jag inte hade några vantar så mina händer blev alldeles bortdomnade. Och sedan var det svenska, engelska, hotell och efter det slutade vi och jag följde med Jannike och Robin ner till donken och käkade. Men då blev det en massa krångel, och dom måsta vara tillbaka på skolan en viss tid. Så det blev åter igen stressigt, och det slutade med att dom slängde i sig maten och jag satte mig med Bea och Linnéa när dom skulle gå. Och där satt vi ett bra tag, det var längesedan jag träffade Bea, så det var roligt! Men då såg jag att jag hade fått sms, från mamma. Min tandläkare hade ringt mig och undrade vart jag var. Jag skulle tydligen vara där 12.30 och inte 14.30. Så jag fick springa från donken till apoteket, där min tandläkare ligger. Stressigt! Och efter det gick jag in på ginatricot och provade koftar, och jag lade undan en. Till på onsdag, så jag ska väl försöka dra till stan på onsdag då. Ska ringa och prata med pappa om pengar senare också. Och jag kollade även på en vinterjacka, men jag och mamma ska gå på stan någon dag nu i veckan. Men sedan gick jag tillbaka till donken för att träffa Bea och Linnéa igen, men då när jag var framme så ringde Bea och sade att dom var vid Hudikgym, så då fick jag vända igen. Och sedan hängde vi bara stan, vi var in på indiska och kollade bl a. Fasen vad fina saker dom har där, inredning alltså, även kläder, men massa fian glas, fat, tallrikar mm. Jag blev helt kär i vissa saker, så jag ska önska mig presentkort där tänkte jag. På indiska och Åhléns. Hur som helst så tog jag bussen hem sedan, och direkt när jag kom hem tog jag en alvedon pågrund av att jag hade världens tandvärk efter att hon hade petat i munnen min, också somnade jag och har sovit tills fram till en timme sedan ungefär. Och nu vet jag inte vad jag ska göra. Borde kanske egentligen plugga, men jag orkar ju inte. Så jag funderar på om jag ska starta en film och skriva i min recept bok istället, eller kolla på filmen Julie & julia med mamma. Jag ska gå och höra med henne!


En gammal bild på mig och världens bästa mamma, min mamma! : )






Peace and Love

I'M NOT A ROBOT

Publicerad 2010-10-24 14:50:58 i

Jag vakande super tidigt idag och kunde inte somna om, så jag drog ut på en joggingrunda istället. Men den blev inte så lång, jag fick nämligen skavsår bara efter en liten bit. Så jag drog hem, fixade frukost/lunch och kollade på film. Och nu har jag precis kollat på Lyxfällan, har påbörjat Bartenderskolan och sedan ska jag se alla avsnitten av Ensma mamma söker. Och om en liten stund kommer Jannike hit. Så ska vi plugga, baka kladdkaka och kolla på film! Super mys! Sedan blir det väl till att städa undan, dammsuga, skura, och tvätta klockan nio. Ikväll blir det även till att kolla på Beck - Skarpt läge. Men nu ska jag återgå till tv3 play.


Jag bjussar på en härlig bild på bror, mig och Bosse! Den är sedan i sommras, påväg ner till Gotland!
Fasen vad jag saknar Gotland och alla personer på den underbara ön!!







Peace and Love

BEAUTIFUL WORLD

Publicerad 2010-10-23 21:56:10 i

Jag sov över hos Jannike igår. Och jag kom precis hem från henne nu! Vi har käkat godis, kollat på idol, skrattat, ätit as god mat, lekt med Tea och Jonte, och vi har även hälsat på Oscars nya lilla kattunge. Fy fasen vad söt den var, måste jag ju säga! Och den verkade tycka om mig. Mig låg den och gosade med och den somnade t o m när jag kliade den på magen. Så låg vi där i sängen, men sedan när Janniek kom och skulle gosa då vägrade han. Haha, lite roligt tycker jag. Nej, den tyckte om Jannike också. Hur som helst så har jag alltså precis kommit hem. Och jag tänkte att jag skulle ta det lugnt, kolla på film och bara chilla. Men det sket sig. Brorsan och alla andra har pokerkväll här ikväll. Så det är fullt hus här. Men jag tänkte i alla fall ringa till mamm aoch höra en sväng med henne vad dom gör. Jag kan för övrigt meddela att jag har nu skaffat mig facebook. Mamma gjorde det åt mig igår, hon tyckte att det var på tiden att jag skaffade det. Så, så fick det bli! Så det är väl också en sak jag ska hålla på med ikväll, fär än så länge fattar jag ingneitng av fejjan. Men amn lär sig väl av tiden. Men nu tänker inte jag sitta här och skriva något mer. Ha det bra så länge! : )


Fan vad jag vill att mitt hår ska växa lite mer och framförallt fortare..






Peace and Love

FREDRIK SNOTARE OCH CECIELIA SYND

Publicerad 2010-10-21 22:29:44 i

Slut, är ordet nu. Jag är jätte trött! Började fem över åtta idag och hade tre lektioner. Så vi slutade alltså redan kvart över elva. Då gick vi och käkade och sedan tog vi bussarna ner till centrum och hem. Och dirket när jag kom hem lade jag mig soffan och kollade på film och somnade. Och jag vaknade inte förens efter fyra någon gång igen. Så gjorde jag iordning mig och sedan kom Jannike och hämtade upp mig. Och nu har jag varit hos henne ett tag. Men vi har inte gjort speciellt mycket. Jag hjälpte henne med svenskan, jag hjälpte henne med att städa rummet, också rensade jag hennes garderob och tog även med mig lite kläder hem. Och när vi var klar med det, ja då kom Oscar så kollade vi på Sherdil och sedan körde Marcus hem mig. Och nu är jag helt plötsligt jätte trött! Hur kan det komma sig? Jag sov ju i minst fyra timmar tidigare idag. Konstigt! Så nu tänker jag borsta tänderna, tvätta mig och sedan tänker jag starta Sex and the City 2 och gå och lägga mig. Imorgon börjar jag klockan tolv så jag har sovmorgon!


<3






Peace and Love

MOVE ON UP

Publicerad 2010-10-19 18:58:00 i

Det känns som en evigheters dag! Började kvart över åtta med matlagning i tre timmar och en kvart. Sedan ner och byta om och ha servering med Anki. Men vi var tidiga, så jag lade mig och vilade på bänken, somnade nästan ett tag där också tror jag. Och provade serveringskläder, övade på att servera från fat och gjorde några arbetsuppgifter. Sen skulle jag på Hemköp och handla lite. Sedan tog jag och Petra bussen upp till Solbågen för att jag skulle hämta en överaskning som jag hade fått av pappa. Och sedan tog vi bussen ner till stan igen, och nästa buss till Öster. Det blev mycket buss åkande. Och när jag kom hem tänkte jag vara lite duktig och gå och ut gå/jogga ett tag. Jag var skit peppad på att göra det verkligen! Men då satt jag mig och åt upp mina munkar som jag hade köpt först, och skulle jogga efter det. Men då blev jag istället så trött och lade mig och skulle sova i en halvtimme. Men den halvtimmen blev två timmar för lång. Så jag vaknade för ungefär en och en halv timme sedan och nu är det alldeles för mörkt te och det har dessutom regnat. Så jag får ta springningen en annan dag isället. Överaskningen frn ppapa var i alla fall en fleecejacka. En svart, STHL jacka, super skön och super varm enligt mig. Dessvärre var dne inte så super snygg, men jag ska få pengar ändå och köpa en kofta. Så det var ju bra att få en sådan här också, för den här kan jag ju då ha när jag ska ut och jogga, eller på idrotten, eller när jag fryser här hemma exempelvis. Riktigt bra faktiskt! Just nu står brorsan och steket pannkakor till oss, inte min favorit kanske, men det får väl duga. Och det luktar stekos hela lägenheten. Men nu ska jag lägga mig och vila en stund till för att jag vaknade med huvudvärk förut, och jag har tagit en alvedon, men det har inte hjälpt. Så jag hoppas att det går över om jag vilar lite!






Jag vet föresten inte vilken bild jag ska sätta in i ''LOVE'' ramen. Någon
utav dessa tre. Men jag har ingen aning om vilken! Jag tycker väldigt mycket
om den första, är inte den fin? : )







Peace and Love

IT'S BEEN A LONG NIGHT IN NEW YORK CITY

Publicerad 2010-10-16 23:02:05 i

Nu har vi kollat klart på filmen som mamma och Bosse hyrde. Copute heter den. Och den var riktigt bra! Den var hemsk men ändå så jäkla rolig, dom hade liksom lagt in lite humor och roliga saker i den på samma gång, så att den inte blev så läskig. Jätte bra enligt mig! Jag har även målat mina naglar under tiden vi kollade på filmen. Det fick bli ljus rosa/beige, jag vet inte riktigt vilken färg det är, också glitter på. Det blev inte sådär super snyggt kanske, men det får duga. Men nu har fixat klart med bilderna, sorterat dom till olika mappar och sådant alltså. Så nu tänkte jag lägga in dom här.







































































De sex sista bilderna är på skjortan/blusen som jag köpte idag, och linnet som jag ska köpa av Jannike, ramen som jag köpte på marknaden som jag ska sätta i en bild av de jvi tog idag, det blev även en bild på min ok bok som jag skriver in mina egna recept i, också vantarna som jag köpte för någon vecka sedan, och till sist slickeptten som jag har kollat på så länge, som kostade sextio kronor. Bilden är lite konstig och svag, man ser mycket bättre i verkligheten och enligt mig var den lätt värd sextio kronor!
Men nu ska jag lyssna på musik och bara ta det lugnt. Kanske blir lite film, vad sägs om Solsidan?






Peace and Love

BABY I'M BURNIN'

Publicerad 2010-10-16 19:08:41 i

Min lördag har varit så jäkla toppen! Vi ställde klockan på halv elva och vi kom t o m upp. Så fixade vi oss, dvs klädde på isg, Jannike duschade, vi plattade håret och jag stod och görglade sådan där munsköljgerjs, eftersom att jag alltid glömmer min tandborste när jag ska hem till Jannike. Jag ska ta med mig en nästa gång, i alla fall försöka, också ska jag låta den vara kvar där. Då gör det ju ingenting om jag glömmer den. Men då gäller det att jag försöker komma ihåg att ta med en då! Hur som helst, så drog vi till bankomaten och tog ut pengar och sedan träffade vi Karin. Så stack vi direkt till TeWés där vi käkade lunch och snackade om precis allting och lite till. Sedan drog vi vidare in på second hand butiken Café 7:an. Och kan ni fatta det? Jag var in på en second-hand butik för första gången i mitt liv, och jag hittade faktiskt någonting. Jag hittade en shorta/blus, lila, för endast 30 kr. Jag blev faktiskt riktigt nöjd! Och Karin hon hittade som vanligt någonting skit snyggt, som hon självklart passar i också. En kavaj! Och jag blir så avundsjuk på henne, hon passar i precis allting och hon har sin egen stil. Hela hon är så fin! Fan vad jag saknar henne nu, och imorgon åker hon hem till Sveg igen... Buhu! Men vi tog i alla fall en massa massa höstbilder på oss tre i aprken vid biblioteket. Så nu har vi jätte fina bilder, som jag kan titta på när jag saknar henne! Jag och Jannike sade i alla fall hejdå, för vi måste hem och även Karin. Och sedan kom mamma och Bosse och hämtade mig, så drog vi ut till Maln för att kolla på alla husen där och sedan åkte vi hem. Och nu har jag packat upp allting jag släpade med mig hem till Jannike igår, också har jag även taigt kort på skjortan/blusen, och även ett linne från h&m som jag fkatiskt har tittat på. Som Jannike beställde, men som hon inte kan ha. Så jag tog med mig det hem idag, också ska jag betala senare den här månaden. Jätte snyggt är det enligt mig! Nu börjar det lukta mat här i lägenheten. Det blir sötsursås stekt kyckling med tortillabröd, grönsaker och creamfrech. Så jäkla gott! Sedan ikväll blir det bara till att slappa. Bosse och mamma hyrde film så jag kollar väl på den med dom. Och självklart en massa gotta!





Här är det två bilder från idag, två underbara brudar, som jag älskar så jäkla myciket!
Vad skulle jag göra utan er två?







Peace and Love

I JUST WANNA LOVE YOU

Publicerad 2010-10-16 00:37:48 i

Tjejdiscot gick jätte bra! Vi åt pizza, marrängswisch, snacks, drack läsk, lekte lekar, dansade och sjöng. Det blev jätte lykat tyckte i alla fall jag och Jannike. Men det verkade som att de andra också tyckte det.
Jag har precis målat klart Jannikes naglar nu, svarta med glitter på. Det blev faktiskt riktigt läckert! Men nu ska jag gå och borsta tänderna och tvätta mig, som Jannike redan har gjort. Sedan blir det väl att vi ligger och snackar ett tag och sedan sova. Imorgon ska vi till stan klockan tolv för att möta Karin som är här i helgen. Så ska vi käka någonstanns. Men nu ska jag borsta tänderna.






Peace and Love

WHO SAYS

Publicerad 2010-10-14 23:07:44 i

Idag var det en kortis dag i skolan. Hade matte, svenska och engelska. Och vi pluggade, satt vid datorerna och kollade på film. Också slutade vi redan kvart över elva! Jag älskar verkligen vårat schema! Jag har även varit hos tandläkaren idag. Och det gick hur bra som helst! Jag gruvade mig ju, eftersom att jag har varit slarvig med kvällsborstningen. Men jag hade inga hål! Så ännu en gång är jag stolt över mig själv, som är sexton år och aldrig har haft en hål. Men däremot ska jag tillbaka om ungefär två veckor för att ta bort lite tandsten och putsa på tänderna lite, så att det blir lite fina. Men det var ingenting märkvärdigt sade hon. Så fram tills dess skulle jag vara jätte nog med att borsta tänderna, speciellt vid tandköttet. Och framförallt efter som att jag går Hotell- och restaurang! Så nu ska jag bli stenhård på att borsta tänderna. Och det är faktiskt vad jag ska göra nu! Jag tänker tvätta mig och borsta tänderna nu och sedan tänker jag gå och lägga mig. Imorgon har jag en lektion på CUL, som slutar klockan kvart över tre. Så jag ska duscha och packa imorgon. Jag drar bara på mig myskläder när jag ska dit, sedan drar jag hem till Jannike efteråt och byter om där. Och sedan kommer Sandra, hennes moster, och hämtar upp oss, så åker vi till Enånger och håller i Teas tjejdisco. Det ska bli skojigt! Men det blir kanske lite stressigt imorgon om jag slutar kvart över tre, och har bytt om och allting ungefär halv fyra. Då har jag en halvtimme på mig att komma hem till Jannike. Och jag tänkte ju som sagt hinna byta om också. Annars får jag väl göra det efter matlaningen annars. Vi får se, det löser sig nog! Men nu ska jag borsta tänderna och gå och sova.




Två härliga sommarbilder på Jannike! De är sedan vi var i Ockelbo och firade Daniel och Victoria.
Jag hoppas min brud är frisk imorgon så att vi akn dra på kalas! :)







Peace and Love

WHERE DO YOU GO WHEN YOURE LONLEY

Publicerad 2010-10-13 21:35:44 i

De senaste dagarna har gått fort, det har hänt lite saker och sådant. Men imorgon är det äntligen torsdag, vilket betyder att jag slutar tidigt och att jag ska till tandläkaren. Och jag gruvar mig! jag har aldrig haft ett hål i mina tänder. Men på senaste tiden har jag varit slarvig när det gäller kvällsbortstningen. På morgonen går jag inte ut utan att borsta tänderna. Men oftast har det varit att jag har varit så förbannat trött på kvällen och inte orkat. Men vi får se imorgon om jag har några hål, och hoppas på att jag inte har det. Vad skönt det skulle vara! Och någonting mer skönt, är att jag tänker börja röra mycket mer på mig. Jag ska försöka bestämma två fagar i veckan, minst som jag ska ut och gå/jogga/cykla. Jag känner att jag behöäver det. Jag rör alldeles för lite på mig, jag äter alldeles för mycket och att jag går Hotell- och restaurang gör ju inte saker bättre. Så nu har jag besämmt mig! Jag ska ut och röra på mig, riktigt ordentligt! Någon som vill följa med?
Nu ska jag alldeles strax flytta på rumpsteken och slå mig ner i soffan och kolla på Välkommen åter. Men innan ska jag gå och tvätta mig, byta om och självklart borsta sönder tänderna.









Peace and Love

TAKE IT OFF

Publicerad 2010-10-05 19:54:35 i

Jag har precis ätit middag som jag och min bror har lagat. Idag fick det bli korvstroganoff! Inte min favoritmat, men det var helt okej. Jag hatar korv! Efter en lång dag bestående av tre timmars matlagning, stress, serveringslektion, oro inför hygienprovet och sedan utföra provet som faktiskt kändes rätt så bra, så tänkte jag nu byta om till sov tröja och sovshorts, sätta mig här och kolla på The secret life of American teenager och även skriva in fler recept i min egna receptbok och kanske fippla lite med mitt fotoalbum. Jag ska även ringa mamma som fortfarande är i Stockholm men som just nu är hemma hos moster, Greger och kusinerna. Men nus ka jag börja med att byta om!


<3






Peace and Love

THE SCIENTIST

Publicerad 2010-10-04 17:48:07 i

Idag är det ingne avnlig dag, nej för det är faktiskt kanelbullens dag, hurra hurra hurra! Yes, så är det faktiskt, och jag har ätit en bulle. Som jag fick av Jannike på skolan. Och appropå på skolan. Dagen har varit tärtt så nice faktiskt! Vi började med svenska och efter det engelska och dom flöt på som vanligt, men var ändå såklart skit dryg med våran lärare. Efter det, hade vi Hotellkunskap då vi hade ett prov. Men Maggan sade att det inte var ett så stort prov, och så var det. Det var mer som ett läxförhör tycker jag. Hon vela bara se hur mycket man hade fått in. Så det var väldigt skönt! Och jag gillar verkligen Maggan. Tråkigt nog har vi henne bara en gång i veckan.. Men vi hade även klassråd och det var nog det tråkigaste och drygaste klassråd jag någonsin varit på, men även det roligaste. Men hur som helst, sista lektionen var det idrott i tennishallen och vi spelade badminton och lekte lekar. Det var riktigt roligt, fick mig ett gott skratt! Sedan tog jag, Petra, Sara och Linnéa bussen ner till stan eftersom att jag skulle köpa skorna som jag har kollat på. Och så fick det bli, men det blev inte de gråa, det fikc bli de svarta. När jag kollade var dom faktiskt snyggare och dessutom passar svart till allting. Och efter det gick vi runt lite, träffade jannike och sedan gick jag, Petra och Jannike till TéWes och fikade en snabbis och sedan tog vi bussen hem. Och på tala om bussen. När jag och Petra satt där kom det en väldigt stor och gamal kvinna. Och hon satt sig shälvklart bredvid oss, men så blir det väl när man sitter där nere. Hur som helst så klec Petra som vanligt av där hon brukar och jag fortsatte. Och när vi var vid Björkberg skolan så frågade tjocka kvinnan mig om jag skulle av där och jag sade nej. Me ändå flyttade hon på sig och sade att hon trodde att jag sade att jag skulle av där. Så då blev hon typ lite halv sur. Också fortsatte vi och självklart skulle hon av där jag skulle av. Också började hon prata för sig själv ''Jag måste resa mig upp när bussen har stannat och bla bla bla''. Men vad gör hon, jo hon reser sig upp och bara skriker att hon itne kan resa sig upp när bussen kör.Så alla tyckte ju att hon var lite konstig och sade till henne att sätta sig ner igen, och t o m busschauffören blev arg. Så gick hon ut och gick typ as sakta. Och, ja , det var väl typ det, men gud vilken konstig dam. Hur som helst, jag har röjt undan på rummet, plockat ur väskan, ställt upp mina nya skor ute i hallen, och nu tänkte jag lägga mig och vila en snabbis innan jag börjar plugga Hygienkunskap som vi har prov på imorgon och innan brorsan kommer hem så att vi kan åka och handla. Resten av kvällen ska jag som sagt plugga och havl åtta ska jag kolla på Halv åtta hos mig.




Åh, fan vad härligt med sommar! Och gud så gott med grekisksallad och vitlöksbröd!






Peace and Love

WE WERN'T BORN TO FOLLOW

Publicerad 2010-10-03 14:36:44 i

Phu! Nu är jag ÄNTLIGEN klar med dammtorking och jag har fått mina 500 kr. Just nu sitter jag och kollar på The secret life of american teenager och väntar på att pappa och Gun ska komma hem så att jag kan åka hem till mamma. Jag vill hem, duscha, jag måste plugga och vi har tvättid. Plus att mamma åker till Stockholm imorgon och kommer hem på onsdag, så jag ska försöka umgås så mycket som möjligt med henne ikväll. Men nu medan jag väntar tänkte jag gå iväg och borsta tänderna!














Peace and Love

YOUR LOVE IS MY DRUG

Publicerad 2010-10-03 08:55:03 i

Jag avskyr verkligen att vara täppt i ena näsborren och samtidigt snorig i den andra. Jag vaknar alltid så jäkla tidigt då bara för att jag inte kan andas. Så idag vaknade jag halv åtta återigen.. Jag har precis startat en James bond film. Så nu tänkte jag lägga mig i soffan en stund, kanske plugga lite Hotellkunskap och svulla lite godis som blev kvar sedan igår. Sedan ska jag börja dammtorka. Jag och pappa gjorde en deal igår. Jag dammtorkar på hyllor, lampor, bord mm. i alla rum och han ger mig 500 kr. Så på måndag ska jag gå och köpa de där skorna som jag pratade om. Yey! Jag var även in på Åhlén igår med mamma bara för att jag skulle visa henne lite saker som jag vill ha tills jag flyttar hemifrån. Och det är champangeglas, sex stycken för inte ens 120 kr. Och jätte fina oliv gröna och stora vinglas och matchande vattenglas i samma färg som tillhör de glasen, men som man kan ha som vardags glas också. Och vinglasen kostar 49 kr styck och vattenglasen 35 kr styck. Också vill jag även ha ni vet sådana där hårda runda typ plasttallrikar,  men som amn ska ha som underlägg är det tänkt. Sådana vill jag ha i rosa och guld. Och dom kan man ju även använda som ljuspaltta, att man ställer ljus på dom isället, det är ju lika snygt det. Så vad jag ska köpa nu framöver är skorna för femhundra på måndag. Ta fem till sexhundra kronor till restaurangen som jag och mamma ska gå på, och sedan har jag två till trehundra kronor kvar som ska gå till fotograferingen och ramarna som mamma fick i julklapp förra året av mig och brorsorna som blev väldigt uppskjuten och dröjd. Och sedan efter allt det här, då måste man ju börja spara alla pengarna till julklappar, så då får jag väl önska mig allt det jag vill ha på Åhléns i julklapp. Och nu kom jag på att jag ska ge tvåhundra kronor minst till min bror som fyllde år nu i september. Det är en jäkla tur att jag har som ett extra jobb, för utan lönen från det jobbet skulle jag aldrig ha råd med allt det här. Jag får ju bara trehundra i månadspeng, men som vi förhoppningsvis ska höja snart. Hur som helst, nu ska jag skriva ner alla de här sakerna på ett pappaer så att jag kommer ihåg vart alla mina pengar ska gå. Sedan blir det dammtorkning för fulla muggar!


Imorgon får jag äntligen träffa min Jannike igen i alla fall! : )






Peace and Love

NOBODY SAID IT WAS EASY

Publicerad 2010-10-02 19:00:01 i

Hemkommen från bowlingen nu och jag kom på andra plats. Pappa kom såklart på första, men det är fusk, han har faktiskt tävlat i bowling! Men jag är nöjd med mina 291 poäng tror jag att det var, nästan 300, och det är ju inte illa. Inte för att vara mig i alla fall. Nu sitter jag här och väntar på maten. Det blir klyftpotatis, fläskfilé och bea. YUM! Och efter det blir det degande i soffan med en fet godispåse och glass. Det kan nog inte bli så mycket bättre! Jo, jag saknar faktiskt mamma lite. Men det är nog bara för att jag har varit hemma hos mamma sedan i sommras, och inte varit hos pappa så jätte mycket. Men jag åker ju hem imorgon ändå! Rätt så i skaplig tid också för jag måste hem och plugga till Hotellkunskapsprovet som vi har på måndag och dessutom ska mamma tvätta klockan sex. Men vi får se imorgon! Men nu ska jag övergå till soffan.


En härlig sommarbild på mig, Karin och en liten del av Cornelia. Gud
så härligt med sommar och gud så jag saknar den här bruttan! ♥







Peace and Love

STOP AND STARE

Publicerad 2010-10-02 15:07:13 i

Jag är just hemkommen från stan. Jag åkte ner med Gun och gick en sväng med henne i butikerna medan jag väntade på mamma och Bosse. Sedan när dom kom så gick vi till TéWes och käkade lunch där. Foccatia och en caffelatte med smak som jag aldrig kommer ihåg vad den heter... Och sedan gick vi lite och kollade på stan. Jag visade även skorna som jag har sett och som jag är så jäkla sugen på att köpa. Men jag har ju inga pengar. Och dom pengar jag har och min lön ska gå till mammas julklapp som hon fick förra året. Honf ick att vi skulle gå på Medelhavskällaren och det har vi fortfarande inte gjort. Så det ska jag göra. Men jag köpte i alla fall ett par nya vantar som jag behöver, jättesöta var dom! Nu ska jag bara försöka övertala pappa att jag ska göra någonting och få pengar. Jag hoppas verkligen att jag kan få göra det! Klockan fem, tror jag att det var, ska vi åka iväg och bowla. Nu jävlar ska jag sätta strikar! Jag brukar alltid börja med en strike och sedan på slutet börjar det gå dåligt. Men det är ju så jäkla roligt att bowla! Men nu ska jag fortsätta att lyssna på musik och platta håret.






Peace and Love

I SAID GAS GAS GAS

Publicerad 2010-10-02 14:58:02 i

Yeeeey! Jag är så glad! Jag somnade igår, när Idol var, senare när man fick reda på vilka som hade gått vidare. Så jag gick nyss in på tv4.se för att kolla och min Olle har ju gått vidare! Yippie! Han är ju så jäkla grym, han ska fan vinna hela skiten! Jag fick gåshud igår när jag lyssnade på honom. Jädrans vad bra han är! Men jag blev lite sur när jag fick se att Sassa gick vidare. Hon är ju jätte grym på det hon gör, alltså sjunger rock. Men hon kommer ju aldrig kunna sjunga en balad eller någonting annat. För om hon skulle kunna det så skulle hon ju ha visat juryn det för längsen, eftersom att dom vill att man ska kunna lite både och, det är ju ett tema varje fredag. Så jag tror inte att hon kommer att komma så långt. Jag tycker istället att Madeleine skulle gå vidare, hon är ju jätte bra och mycket bättre än Sassa. Men nu blev det som det blev!
Usch, klockan är inte ens halv tio och jag sitter här, vaken, och jag klev upp för två timmar sedan. Jag kunde nämligen inte sova, det var så jäkla varmt på rummet,  plus att jag var så täppt i näsan att jag knappt kunde andas. Så jag har legat och kollat på en Bond film, Älskade spion heter den. Men jag bestämmde mig för att sätta mig här istället. Men jag ska inte sitta här så länge till. Jag tänkte faktiskt sätta mig och plugga. Vi har nämligen två prov den här veckan. Hotellkunskapsprov på måndag och hygienskunskapsprov på tisdag. Så det är bara till att plugga! Sedan får vi se hur mycket jag hinner, jag ska ju kanske följa med mamma och Bosse till TéWes och ta en fika. Så jag ska äta frukost, klä mig, platta håret och sådant. Men jag ska ringa och höra senare om hur det blir, dom är nämligen i Söderhamn, så vi får se. Men innan jag avslutar här och övergår till pluggandet så tänkte jag göra en sådan där lång lista med typ hundra frågor, för att fördriva tiden lite.

100 frågor

1. Fullständigt namn? - Ida Martina Karlsson
2. Ålder? - 16 år en måndag och fem dagar
3. Vart bor du? Hudiksvall
4. Färg på ditt hus? - Rött tegel
5. Hus eller lägenhet? - Lägenhet
6. Klass? - Första året på gymnasiet, Hotell- och restaurang
7. Vilket år tar du studenten? - 2013
8. När gick du upp i morse? -   Ungefär 07.40...
9. När ska du sova? -  Ikväll, när jag blir trött!
10. Vad har du ätit idag? - Ingenting, jag har bara druckot två glas Coca-Cola
11. Dagens klädsel? - Än så länge är det bara sov shorts och sov tröja
12. Dagens smink? Ska vara om jag inte fick bort all mascara igårkväll, så gammal mascara i så fall!
13. Dagens roligaste? Det har inte hänt någonting speciellt roligt ännu!

Socialt:
14. Har du många vänner?
- Ja, många vänner, men kanske inte som jag umgås med på fritiden så mycket.
15. Har du ovänner? Det har jag kanske, jag vet inte!
16. Vem chattade du med senast? -  Fia tror jag!
17. Har du pojk-/flickvän? - Nej, det har jag inte
18. Vem pratade du med sist? - Gun
19. Vem fick du senast sms ifrån? - Petra tror jag!

Favorit:
20. Film?
-  Jag har så många, men en tvserie som jag tycker om just nu är ''The secret life of american teenager''!
21. Låt? - Många många många..
22. Mat? - Mammas grekiska biffar med potatis klyftor, grekisksallad och hennes goda sås!!
23. Dryck? - Coca-Cola!
24. Färg? - Nästan alla förutom orange..
25. Stad? - Ska väl vara Stockholm
26. Land? - Sverige
27. Ämne i skolan? Matlagningskunskap
28. Släkting? Alla, nästan i alla fall!

Senaste:
29. Gången du shoppade?
- Igår, jag köpte mig en jätte fin slickepott med mönster inutti och en egen kokbok som jag kan skriva egna recept i!
30. Gången du bakade? - Snart en vecka sedan!
31. Gången du stulit något? Jag har aldrig stulit någonting!
32. Gången du rökte? Jag har aldrig provat att röka.
33. Gången du drack? Jag har aldrig smakat alkohol.
34. Personen du kramade? - Mamma
35. Gången du pussade någon? - Igår
36. Personen du dampade på? - Det är nog min brorsa..
37. Personen du bråkade med? - Brorsan
38. Personen du blev ovän med? - Inge som jag riktigt blivit ovän med tror jag..
39. Gången du fick skrattattack? - Igår när jag och petra skulle gå till Åhléns!
40. Personen du snackade i telefon med? - Mamma
41. Gången du grät ? Inte allt för länge sedan, det var nog när jag tog ut örhänget för någon vecka sedan..
42. Gången du var kåt? Haha jag vet inte!
43. Personen du sa snygg till? - Jag vet inte, men jag vet att det inte var allt för länge sedan jag sade ordet snygg!

Antingen eller:
44. Svart eller vitt?
- Både och, men mest svart..
45. Hund eller katt? - Hund tror jag!
46. Ute eller hemma? - Beror på vad jag är sugen på.
47. Tvspel eller datorspel? - Tvspel tror jag, Mariocart!
48. Singel eller upptagen? - Singel
49. Hångla eller ha sex? - Det beror ju såklart på med vem det är!
50. Lunarstorm, msn eller playahead? - Msn
51. Ragga eller bli uppraggad? - Bli uppraggad, eller jag vet inte.
52. Blont eller svart hår? - Blont
53. Har du blåa ögon eller bruna? - Jag har mörkgröna!
54. Choklad eller lakrits? - Choklad
55. Coca cola eller fanta? - Coca-Cola
56. Pizza eller kebab? -  Ååå! Både och, nu vill jag har pizza...
57. Randigt eller prickigt? - Randigt
58. Blatte eller svenne? Haha, jag vet inte!
59. Älska eller bli älskad? - Bli älskad! Men det är härligt att älska också!

60. Leva eller dö? - Leva såklart!

61. Vänner eller familj? Mina vänner tillhör min familj!

Antal:
62. Personer du älskar?
- Otroligt många!
63. Personer du hatar? - Finns nog någon som jag hatar..
64. Glassar du ätit på en dag? - Jag vet inte, fem stycken kanske..
65. Gånger du haft minnesluckor? Jag vet inte!

66. Gånger du varit hög? - Noll!
67. Personer du saknar just nu? - Minst två stycken i alla fall, det är mina brudar som har lämnat mig nu i helgen. Jannnike har åkt till Sandhamn och Karin är i Sveg..
68. Gånger ditt hjärta brustit? - Några gånger..

Vem:
69. Kommer du inte överens med?
- Kan vara Martin i min klass..
70. Vill du kyssa nu? -  Någon snygging!
71. Ska du träffa imorgon? - Ingen speciell, bara mamma och övriga familjen tror jag väl..

72. Sjöng du senast för? - Mamma och Bosse, i bilen påväg hem från stan nyss
73.Skickade du senast gb till i pea? - Vad?
74. Spelade du tvspel med senast? - Oj, jag har ingne aning!
75. Vill du ta med på resa nu? - Familjen och vännerna kanske!
76. Vill du kasta en sten i huvudet på? - Ingen speciell!
77. Förtjänar att dö? Alla våldtäcktsmän, mördare och misshandlare osv osv..
78. Är söt? - Ååå många, Jannikes exempelvis!
79. Vill du sova jämsides med i natt? -  Någon snygg kille kanske, eller min bäste vän!


Vad:
80. Gör dig glad?
- Familjen, vännerna, Jannikes skratt, Glada Hudik teatern och shopping!
81. Gör dig ledsen? - När någon dör och när någon sviker, kanske.
82. Vill du helst göra nu?- Träffa Jannike!
83. Önskar du att du slapp göra? Platta håret!
84. Vill du ha nu? -  Fett med cash, haha!
85. Önskar du dig i födelsedagspresent? - Jag har precis fyllt år, så jag vet inte riktigt, pengar, flytta hemifrån saker mm.
86. Längtar du till? - Tills jag får träffa Jannike och tills vi ska bowla ikväll!
87. Tycker du om dina betyg? - Ja, jag är riktigt nöjd!
88. Ångrar du i ditt liv?  Ingenting speciellt tror jag
89. Är det bästa som hänt dig? - Att jag föddes

Vad tycker du om?
90. Rökare? - Snuskiga
91. Bråk? - Alla bårkar och man kan inte rå för att man gör det (om man inte provocerar än och letar efter bråk).
92. Killar? - YUM!
93. Tjejer? - Ingenting speciellt, haha

94. Skola? - Jag hatar skolan, men just mitt program är riktigt roligt, men det är klart man inte vill gå i skolan..
95. Framtid? - Jag vet inte.


Övrigt:
96. Är du kär? - Nej inte just nu!
97. Hur lång är du? -
Sist jag mätte mig var jag 1.68 ½

98. Första tanken när du vaknade?
- Jävla näsa (jag var så täppt så jag knappt kunde andas)!!
99. Sista tanken när du somnade? - Ingen aning..
100. Hur mycket är klockan nu? - 14.57






Peace and Love

OH DARLING DARLING

Publicerad 2010-10-01 20:24:02 i

AAA! Jag kissar snart på mig och pappa och Gun har precis hoppat i badet. Härligt..! Som ni aknske förstår så är jag hos pappa nu, och här ska jag vara över helgen. Men imorgon ska jag med mamma och Bosse på stan coch ta en fika och kika runt lite. Och sedan på kvällen, eller på söndag så ska jag, pappa och Gun kanske bowla. Det är ju så jäkla roligt! Men nu börjar idol igen, och det är Chris som sjunger. Så nu ska jag lyfta på rumpan och flytta över mig till soffan. Det kanske kommer fler inlägg senare, det är så tråkigt med alla dessa reklamer!


Håret känns så kort nu när jag har klippt topparna. Jag vill ha den här längden på håret.. Men hellre att det känns kort, än att ha så här slitna toppar...






Peace and Love

STAND BY ME

Publicerad 2010-10-01 09:25:38 i

Bläää! Jag håller kanske på att bli förkyld. Brorsan och Petra är förkyld och jag har umgåtts med båda två. Så det är ju inte helt omöjligt att jag håller på att bli sjuk.. Jag har så fruktansvärt ont i halsen, och det är så störande. Och jag nyser hela tiden. Men jag hoppas att jag inte blir förkyld igen, jag var ju det bara för några veckor sedan. Men slut pratat om det! Jag börjar tolv idag, men jag är på CUL så jag ska vara där kvart i så att jag hinner byta om till kockkläderna. Men det är ju ett tag dit och jag har precis duschat, så nu väntar jag på att mitt hår ska torka så att jagkan platta det istället. Nu har jag ju klippt mig också, topparna och luggen, så mitt hår känns mycket frächare. Och Fia, min frisör, sade också att istället för att dra flera gånger på samma hårslinga, så drar man en gång och långsamt. Då behöver man inte dra mer där och det sliter mycket mindre på håret. Och det tar ju lika lång tid som att dra flera gånger, plus att det blir ett bättre resultat. Det blir jätte platt! Men nu ska jag dricka upp min juice, fråga brorsan som är ledig idag, om han kan köra migtill skolan så slipper jag att ta bussen. Och sedan ska jag fortsätta kolla på ''The secret life of american teenager.


<3






Peace and Love

Om

Min profilbild

Ida Karlsson

Ida Martina Karlsson heter jag och kommer från (Glada) Hudik, Norrland. Är en tjej på 19 år! För tillfället bor jag ihop med min pojkvän och våra två ''kissebebisar'' i vår lägenhet. Jobbar extra medan jag funderar ut vad jag vill göra med resten av mitt liv. Hoppas du kommer att trivas!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela